Skip to main content

Wie van jullie zou er meer willen weten over techniek? Of over boten ontwerpen? Er gaan spontaan een paar vingers de lucht in. Missie geslaagd, doel bereikt. Het vonkje voor techniek is overgesprongen. De scheepsbouw heeft zichzelf op de kaart gezet!

Het is dinsdag 19 april. Zes teams van groep 7 en 8 presenteren hun ontwerp aan de jury. In de jury niemand minder dan Ed Houben van Linssen Yachts, Mirjam Tinnemans van Tinnemans Floating Solutions en Marcel van Dijk van Vissers & van Dijk. Bedrijven in de scheepsbouw die samenwerken aan gemeenschappelijke uitdagingen: “De bekendheid en zichtbaarheid van dit bedrijvencluster in de regio vergroten. Vooral onder jong talent. En daar moet je vroeg mee beginnen!”

Over het belang van de pilot is Ed Houben van Linssen Yachts is heel duidelijk. Het uitdragen van de boodschap: Kies voor techniek. Kies voor een ‘maak’ of een ‘doe’ beroep!”  We moeten af van de tendens dat leerlingen na de lagere school bijna allemaal kiezen voor een theoretische opleiding. Terwijl er in de techniek zoveel creatieve beroepen en mooie banen te vinden zijn. Dát zaadje moeten we planten. Bij kinderen van groep 7 en 8, én hun ouders.”

“Door de kinderen naast een gastles op school en een rondleiding op het bedrijf een gerichte opdracht te laten uitwerken, blijft die eerste ervaring met techniek veel beter hangen. Bovendien is het aanleiding voor een goed gesprek aan de keukentafel thuis,” hoopt Mirjam Tinnemans van Tinnemans Floating Solutions, tevens regionaal bestuurslid Metaalunie.

Heb jij een bedrijf in maakindustrie of techniek? En wil je aan de slag met een praktijkopdracht voor het onderwijs? Word dan lid van het MakeTech Platform! Neem contact op met Renske Cox.

Ik ga je verder helpen

Wil je in een persoonlijk gesprek ontdekken wat Keyport voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij op.