Skip to main content

Op donderdag 20 april vond de hackathon van Zuyd, Business Studies HRM, en Keyport plaats bij BASF in Nunhem met als centrale thema: Regiobranding. De dag begon vroeg met het verzamelen van de studenten voor vertrek met de bus vanaf Ligne te Sittard naar Nuhnem. Bij aankomst werden alle deelnemers hartelijk verwelkomd door Keyport en Ad Braat, die een inspirerende presentatie gaf over het bedrijf en de locatie.

Het programma was strak georganiseerd en er was geen tijd om te verslappen. De HR-manager van BASF, Rolf van der Gaast, gaf een interessante presentatie over het HR-beleid van het bedrijf, gevolgd door een uitwisseling van stage-ervaringen bij BASF. Het doel van de hackathon was duidelijk: het bedenken van innovatieve ideeën over hoe een goede werkgever zijn stagiaires kan binden en boeien en hoe een onderneming het juiste talent kan aantrekken voor duurzame bedrijfsvoering.

De dag was gevuld met verschillende brainstormsessies en creatieve werkvormen, zoals de ‘Breng je idee naar de klote’ en de Disney-methode, die werden geleid door de begeleiders. De studenten werden uitgedaagd om zoveel mogelijk ideeën te verzamelen en hun ideeën op een visuele en overtuigende manier te presenteren.

Voor de lunch volgde een rondleiding door het bedrijf en werden de ideeën uitgewerkt. Uiteindelijk werden er vier pitches gehouden waarin de studenten hun ideeën presenteerden en feedback kregen. De jury, bestaande uit Hans Timmermans van Re-Color, Yvonne Paulussen van Vekoma, Wouter Thomassen van VANDAAG en Ad Braat, beraadde zich en uiteindelijk werd de winnaar bekendgemaakt en kregen alle deelnemers een certificaat.

De winnaars ‘Bee Connected’ presenteerden op creatieve manier het advies op de vraag: “Hoe ziet volgens jou de ideale teamsamenstelling eruit?”. Middels drie concrete thema’s gaven ze antwoord op deze vraag.

De studenten van Hogeschool Zuyd afdeling HR waren erg enthousiast over de hackathon en vonden het een unieke en inspirerende ervaring. Suzan Simons, 3e jaars studente HRM :‘Tijdens deze hackathon heb ik inzicht gekregen in BASF als organisatie en heb ik samen met mijn medestudenten op een creatieve manier een bijdrage geleverd aan het genereren van ideeën over hoe Keyport zich als regio beter profileren onder jong talent.’

Het was een uitdaging om binnen zo’n korte tijd tot innovatieve ideeën te komen, maar de studenten waren zeer gemotiveerd en voelden zich gesteund door de begeleiders en de organisatie.

De thema’s die onderzocht werden waren zeer actueel en relevant. Hoe bindt en boeit een goede werkgever zijn stagiaires? Welke acties moet een onderneming uitzetten om het talent aan te trekken dat ze nodig hebben voor een duurzame bedrijfsvoering? En hoe ziet volgens jou de ideale teamsamenstelling eruit? Het zijn vragen waar elke HR-manager mee te maken krijgt en waar de studenten van Hogeschool Zuyd op een innovatieve manier oplossingen voor hebben bedacht. Voorafgaand aan deze hackathon verzorgden Dyantha Muller en Maartje Kessels al een inspiratiesessie over Keyport en een brainstormsessie.

Al met al was dit programma een groot succes en een inspiratie voor de studenten en de organisatoren om door te gaan met het organiseren van dergelijke evenementen.

Erik Canisius, docent Business Studies : ‘Wij kijken terug op een geslaagde en een in veel opzichten mooie en gezellige dag. Een grote dank voor jullie tomeloze inzet, energie, support, inspiratie waarbij we een gezamenlijk doel hebben: bedrijven en studenten beter maken.’

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u ook ideeën voor een dergelijk programma? Neem contact op met Maartje Kessels: maartje.kessels@keyport.nl