Skip to main content


Keyport Meets I Regio in je Rugzak is een nieuwe aanpak om leerlingen te begeleiding bij hun studiekeuze en loopbaan, ín de eigen regio. Cruciaal voor een gezonde arbeidsmarkt op de lange termijn. Petra Koolen, docente en decaan VMBO op scholengemeenschap Sint Ursula, is betrokken bij de implementatie van Regio in je Rugzak binnen haar school.

“De leerlingen hebben een DNA profiel aangemaakt en zijn getraind in een persoonlijke pitch. Hoe stel je jezelf voor als je bij een bedrijf binnenkomt?”

Gratis bedrijfsprofiel ”Regio in je Rugzak”

“Het grote verschil tussen bestaande LOB activiteiten en Regio in je Rugzak is dat het veel meer gericht is op bedrijven uit onze eigen regio. Alle bedrijven zijn welkom om aan te sluiten en een bedrijfsprofiel aanmaken is gratis! We merken nu al dat de ouders spontaan met bedrijven komen waar ze zelf werken of die ze kennen. Dat is leuk, die betrokkenheid met je eigen omgeving.

Een ander belangrijk verschil is dat Regio in je Rugzak uitgaat van het profiel van de leerling zelf: Wie ben je en waar word je blij van? In plaats van welke opleidingen zijn er en wat spreekt je aan. Dat is een stuk lastiger. Dat merken we bij een standaard studievoorlichting, dan haken veel leerlingen af. Hoe mooi zou het zijn als je straks een automatische koppeling hebt tussen jouw passie en talent met potentiële beroepen en bedrijven uit je eigen regio. Daar werken we naar toe. Eerst intern en achter de schermen. En dan hoop ik dat we begin volgend jaar een eerste Regio in je Rugzak festival kunnen organiseren. Waar onze leerlingen misschien wel een leuk vakantiebaantje aan overhouden!”