Skip to main content

Docent op de basisschool en op zoek naar een uitdagende lessenreeks?

Zoek niet verder! En laat je leerlingen kennis maken met het vakgebied ‘Digitale geletterdheid’. Robotica dus, ook voor groep 7/8 van Primair Onderwijs.

Robotica op de basisschool, is dat niet lastig? “Welnee!” zegt Sophie Schellekens, Docent Digitale Geletterdheid en Expert Field Lab Robotics. ”Stap voor stap begeleiden we jou als docent, je klas of een combinatie van deze twee. We nodigen je uit in ons Fieldlab waar echte robots te zien zijn en waar je aan de slag kan met de LEGO Ⓡ robots.  Ook organiseren we digitale lessen of lessen op locatie zodat jouw leerlingen goed voorbereid mee kunnen doen aan de eindfinale “ROER College invitational Robot Sumo Championship 2023”

Enthousiast geworden? Vraag dan de informatiebrief op via education@fieldlabrobotics.com

Een Keyport project
Keyport ondersteunt dit project van Field Lab Robotics waarin ze leerlingen van groep 7/8 van het Primair Onderwijs en leerlingen van 1e en 2e jaar van het Voortgezet Onderwijs op een leerzame en laagdrempelige manier kennis laat maken met de wereld van robots en programmeren. “Ervaring leert immers dat het in vroeg stadium spelenderwijs kennis maken met wetenschap-techniek-robotisering een positieve bijdrage levert aan de cognitieve ontwikkeling van kinderen”, licht programmamanager Ton Hagelstein toe. “Bovendien kiezen ze daardoor eerder voor techniek als ze wat ouder worden. Daarmee raakt dit project direct en indirect de arbeidsmarkt, waar in toenemende mate sprake is van een tekort aan technische geschoolde medewerkers.”

Het project is een samenwerking tussen ROER College Schöndeln en FieldLab Robotics.

Dit gratis evenement wordt mogelijk gemaakt door: