Skip to main content

Vier ambitieuze ideeën, een stagedag voor 3 MBO-studenten bij Gemeente Roerdalen, twee sollicitaties bij Huttopia én het aanbod van de wethouder om in een ‘jongerenpanel’ mee te denken en het winnende idee mee te organiseren. Dat waren enkele resultaten van de door Keyport georganiseerde tweedaagse hackathon met leerlingen van het ROER College, Gilde Opleidingen en hoge school Zuyd op 9 en 10 april in Gemeente Roerdalen. Hierbij stond de vraag “Hoe kunnen wij Roerdalen aantrekkelijk maken voor de jeugd?” stond tijdens deze dagen centraal.

Michiel Boers van gemeente Roerdalen blikt met tevredenheid terug: “Als gemeente kijken we met een goed gevoel terug op de hackathon. We wilden jongeren binden aan Roerdalen, kennis laten maken met onze werkgevers en ze laten meedenken hoe we Roerdalen aantrekkelijker kunnen maken. En dat is gelukt! Ik denk dat alle drie de onderdelen geslaagd zijn”.

Ook deelnemers Anne Rutten en Lobke Pollen van Zuyd Internationale Communicatie vonden het een geslaagde dag: “Wij als eerste jaars Zuyd studenten Internationale Communicatie, hebben echt ons creatief denken op een hele leuke manier in kunnen zetten tijdens de hackathon. Samenwerking en inspiratie stonden voor ons centraal. We kijken terug op een leerzame en leuke dag!”

Kijk mee naar deze twee enerverende dagen in Roerdalen.