Skip to main content

‘Ondernemers hebben juist nu behoefte aan ondersteuning bij innovatie en digitalisering. De corona-pandemie heeft dit proces enorm versterkt. We krijgen steeds meer vragen van ondernemers om hen daarbij te ondersteunen’ zegt Paul Berden van MKB Limburg  ‘De samenwerking met het Retail Innovation Centre in Roermond biedt uitkomst door gericht aan de slag te gaan met specifieke vraagstukken’.

Corona heeft een enorme impact op onze samenleving en vooral op de retail. Het heeft een aantal ontwikkelingen versneld, zoals bijvoorbeeld het online aankopen en het toepassen van social media. Deze ontwikkelingen gaan gepaard met de onzekerheid over de impact hiervan op het businessmodel van de retailer. De flexibiliteit van de onderneming ligt ten grondslag om de versnellingen te omarmen en hier de successen uit te halen.

Retail belangrijke sector

‘Retail is een belangrijke sector voor Roermond, niet alleen in het centrum maar ook in de wijken. Met het RIC hebben wij ons de afgelopen jaren actief ingezet om innovatie binnen deze sector te stimuleren en is het RIC gegroeid tot kennis en expertisecentrum voor deze branche’ zegt Angely Waajen-Crins, Wethouder Economische Zaken Gemeente Roermond & Voorzitter RIC Limburg.

Groeien met ondernemers

‘Wij vinden het belangrijk om mee te groeien met de ondernemers en hebben met het RIC gekozen voor een nieuwe koers. De 4 programmalijnen zijn losgelaten en middels innovatielabs helpen we ondernemers op een actieve manier samen met studenten aan vraagstukken laten werken. Dit jaar worden er verschillende innovatielabs in Roermond georganiseerd. Het eerste innovatielab ‘Online versnellen’ is ontzettend goed ontvangen door de ondernemers. Door deze koerswijziging is ook gebleken dat een locatie in de binnenstad niet meer relevant is en zal het RIC deze ook niet aanhouden. We komen naar de ondernemer toe, in plaats van de ondernemer naar ons toe te laten komen.’ aldus Waajen.