Skip to main content

6 oktober 2022. Een zonovergoten Beachclub Degreez. Bijna 200 collegeleden, raadsleden, ondernemers en onderwijs komen bij elkaar. Voor een goed gesprek met OML, SML en Keyport. Over uitdagingen en kansen. En over hoe we door samenwerking de regio Midden-Limburg – Cranendonck nog verder kunnen versterken.

Drie pitches, drie sketches en de zaal kwam goed los. Samen sparren aan de hand van herkenbare praktijksituaties, een scherp jurycommentaar en als beloning een mooie prijs voor ‘het vak’ met de beste ideeën. Een perfecte aanloop voor het volgende programmaonderdeel: de dialoogsessies.

Met inspirerende verhalen van Ton Weekers en Gerd Leers over SML en de ontwikkeling van de regiodeal; een overheidsregeling die een enorme boost kan geven aan regionale economische ontwikkeling. Van Hans Coppus en …. over de ontwikkeling, verduurzaming en vestigingskansen op de bedrijventerreinen. En van Ton Hagelstein en Gé Moonen over Keyport en het resultaat van samenwerking met een concreet en effectief programma aanbod voor ondernemers én onderwijs.

Dat samenwerken loont bewijst een multiplier van 9! En dat smaakt naar meer, zo blijkt wel uit de geluiden na afloop. ‘Ik ben aangenaam verrast door de hoge opkomst, iedereen is vertegenwoordigd!´ Ik vond de inhoudelijke bijdrage uit de zaal erg goed, laten we nog meer met elkaar delen wat we allemaal doen.’ ‘We hebben de arbeidsmarkt als gezamenlijke uitdaging, daarin hebben we elkaar hard nodig.´ ´Goed om te weten hoe deze partijen samenwerken, daar liggen ook veel kansen voor mij als ondernemer.’

Bekijk hier de terugblik en hoor wat Hans Coppus, Gé Moonen, Martijn van den Heuvel, Jean Paul Urlings, Janou Martens ,Patrick Raemaekers en Noortje Levels zeggen over regionale samenwerking.