Skip to main content

Klik op de foto voor meer impressies.

In de afgelopen weken waren we te gast bij Prowise Budel, Numidia Roermond, HEFGRA Ittervoort en Kabisa Weert. Koplopers, wereldspelers, bedrijven in de regio om trots op te zijn. En daar hebben we meteen een belangrijk bruggetje naar het programma van deze ontbijtsessies.

Dit is precies waar het project Regio in je Rugzak begint. Jongeren op het voortgezet onderwijs op een eigentijdse manier begeleiden in hun loopbaankeuze. Op basis van natuurlijke interesses, een slimme app en doelgerichte matches met bedrijven in hun regio. Ook ouders en docenten worden ‘meegenomen’ in deze persoonlijke ontdekkingsreis. Het enige wat je als bedrijf hoeft te doen is een bedrijfsprofiel laten aanmaken. Gratis! Zo kom je vroegtijdig bij jong talent in beeld en dat heeft aantoonbaar veel impact voor latere keuzes, zo blijkt ook uit onderzoek. Alle 11 VO scholen in de regio doen mee, ruim 2000 leerlingen zijn aangehaakt en er zijn al 462 bedrijfsprofielen in de lucht…

De toekomstige medewerker zit nu op school. Hij/zij heeft vaak nog geen goed beeld van zijn of haar werkende toekomst. Wij zien met Regio in je Rugzak de kans om in een vroeg stadium in contact te komen met deze toekomstige medewerker.

Hans TimmermansDirecteur van ASK Renovatie B.V.

Hans Timmermans, directeur van ASK Renovatie B.V. (Links op de foto ) sluit hij zich namens ASK Renovatie aan als ambassadeur bij Regio in je Rugzak. Hij vertelt graag waarom ASK Renovatie actief deelneemt aan Regio in je Rugzak: “De toekomstige medewerker zit nu op school. Hij/zij heeft vaak nog geen goed beeld van zijn of haar werkende toekomst. Wij zien met Regio in je Rugzak de kans om in een vroeg stadium in contact te komen met deze toekomstige medewerker. We kunnen nu zelf initiatief nemen om met de leerlingen in contact te komen, bijvoorbeeld door ze uit te nodigen voor ervaringsdagen en ze zo laten kennismaken met ons bedrijf. In plaats van afwachten of ze ons contracteren. Wij zien Regio in je Rugzak als een uniek platform met unieke en vernieuwde kansen.

“Wilt u als bedrijf door jonge, potentiële werknemers gevonden worden? Dat kan!
Ga naar www.regioinjerugzak.nl en geef u op voor een gratis bedrijfsprofiel.”

Eenmaal op het MBO, HBO of WO, volgt er een automatische koppeling van de leerlingen naar het project Kies Keyport met het platform MeetTheYoungsters. En ook dat is gericht op het matchen van jong talent met bedrijven uit de regio. Voor een stage, een afstudeeropdracht en een eerste baan. Het platform MeetTheYoungsters heeft meer dan 10.000 leerlingen en 540 bedrijven. Ook studenten die buiten de regio gaan studeren, blijven in beeld. Als bedrijf heb je verschillende mogelijkheden om deel te nemen. De gemeente Weert en de gemeente Roermond zijn overtuigd van de aanpak.

Ik roep u als werkgever op om er samen voor te zorgen dat de jeugd behouden blijft en aangetrokken wordt voor de werkgevers in deze mooie regio. In onze lokale arbeidsmarktagenda hebben we het speerpunt jong talent behouden en aantrekken voor de regio opgenomen. Als gemeente Weert kunnen we dat niet alleen, dat moeten we samen met ondernemers en onderwijs doen. Doe met ons mee!"

Martijn van den HeuvelWethouder gemeente Weert

Eenmalige kortingsvoucher van 1.250 euro
Naast een bedrijfsprofiel met matchingsopties kun je kiezen voor een uitgebreid partnership met eigen bedrijfsvlog zoals de gemeente Roermond. Later dit jaar organiseren we Tours de Keyport waarbij een beperkt aantal studenten – die vooraf zijn gematcht op basis van interesses en motivatie – een bezoek brengen aan jouw bedrijf.

Kies Keyport informeert studenten pro actief over stages, bijbanen, traineeships en startersbanen in de Keyport regio. We moeten nu investeren in het werkveld van onderwijs en arbeidsmarkt.

Jos MeessenKies Keyport

Een ander evenement dit najaar is Keyport College Tour waarbij een ondernemer een podium krijgt voor een volle collegezaal. En wil je werk maken van employer branding en jonge mensen werven met serious gaming, ook dan kun je gebruik maken van de mogelijkheden binnen Kies Keyport.

Nu met eenmalige kortingsvoucher van 1.250 euro!

Nu is het werven van jong talent niet de enige uitdaging op de arbeidsmarkt. Ook de mismatch, het bereiken van onbenut potentieel én het fit en gemotiveerd houden van je huidige medewerkers behoeven aandacht.

Duurzame Inzetbaarheid

Jeroen Boekema – Managing Director VDL Konings en deelnemer aan de ontbijtsessie bij Numidia over zijn ervaring met het Keyportproject Duurzame Inzetbaarheid: “Als management hebben wij een talentenscan gedaan, zowel een-op-een als in een teamsessie. Deze ervaring willen wij ook onze medewerkers meegeven zodat zij inzicht krijgen hoe zij hun functie en rol het beste kunnen invullen en de taken het beste onderling kunnen verdelen.”


Projectleider en Keyport adviseur Renske Cox: “Er zijn ruim 500 scans gedaan voor meer dan 100 bedrijven uit de regio. De inzet stemmen we af op de arbeidsvraag binnen jouw bedrijf. En wil je het vervolgens uitrollen binnen je organisatie, dan leiden we jouw eigen HR medewerker daarvoor op.”

Het is een aanzet om anders te kijken naar het arbeidsvraagstuk binnen je bedrijf. Vrijblijvend kennismaken? Bel me gerust voor een oriënterend gesprek.

Ook een manier om anders te kijken naar je arbeidsmarktvraagstuk is via KOERS. Dat gaat uit van de ambitie en toekomstvisie van je bedrijf. Waar wil je naar toe? Wat betekent dat voor de organisatie en de koers van je bedrijf? Welke keuzes moet je maken? Welke strategie en welk verdienmodel passen daarbij? Wat betekent dat voor je medewerkers en de inzet van je arbeidscapaciteit?

Irene Vervuurt nodigt ondernemers graag uit voor een oriënterend gesprek. Op basis van een vrijblijvende intake kun je vervolgens bepalen welk ondernemersprogramma het beste bij jouw bedrijfsvraagstuk past. En ook hier gelden interessante kortingsvouchers die oplopen tot maar liefst 2.000 euro!

  • Bekijk de mogelijkheden en e-mail/ bel:
    irene@rgoplus.nl • tel:06-511 03 573

En zo zijn er tal van Keyport projecten en initiatieven waarmee de gemeenten haar ondernemers op weg helpt. “Omdat we de uitdagingen in de regio sámen moeten aanpakken”, aldus de betrokken wethouders. “Alle onderwijsorganisaties in de regio zijn aangesloten, de gemeente faciliteert, we nodigen ondernemers van harte uit om gebruik te maken van het aanbod dat netwerkorganisatie Keyport biedt. En dat begint met het stellen van jouw vraag. Leg je uitdaging voor. Dan kom je gegarandeerd een stap verder.”

Eerstvolgende Keyport Ondernemersontbijt:

13 april – Ondernemersontbijt Gemeente Maasgouw