Skip to main content

Er liggen prachtige bedrijven, het vestigingsklimaat is goed, de bereikbaarheid uitstekend. We hebben prima onderwijs, meer dan genoeg leuke banen én volop carrièrekansen. Bovendien kun je hier prettig wonen, lekker shoppen en heerlijk recreëren. Hoogste tijd dat iedereen dat weet.

Om de kansen van de Keyportregio beter voor het voetlicht te brengen volgen we twee sporen. Allereerst is er de campagne Keyport, dé ondernemende regio. Daar brengen we de wereldspelers van onze regio in beeld. Vekoma en Admesy bijten het spits af.

Check hier alvast de eerste verhalen en filmpjes.

Tegelijkertijd vervolgen we het traject gericht op studenten, de arbeidskracht van de toekomst. We helpen hen bij de juiste studiekeuze, matchen voor een stage of afstudeerplek en maken jong talent enthousiast voor een baan bij een bedrijf in de eigen regio. Kortom, met het programma Kies Keyport brengen we studenten en MKB bedrijven doelgericht bij elkaar. Concreet gaan we:

  • 100 MKB bedrijven ondersteunen met employer branding
  • Events organiseren zoals Tour de Keyport en Keyport Collegetour
  • Het studenten platform Meet The Youngsters nog verder uitbouwen

Kies Keyport bouwt verder op het succesvolle online platform Meettheyoungsters. Een platform waar nu – op euregionaal niveau – al 10.500 studenten en 550 bedrijven op zijn aangesloten. Van MBO tot WO en de young professional.

Eigentijdse aanpak
Een voorbeeld van Kies Keyport is het gebruik van serious gaming en de escape room. We brengen  de (technische) beroepen van morgen in beeld op een manier die studenten aanspreekt én inspeelt op de skills van de toekomst. Met Virtual Reality technieken krijg je een realistisch kijkje in de dagelijkse praktijk. Wat gebeurt er op de vloer, welke uitdagingen kom je tegen en hoe ga je daar op een slimme manier mee om? Pure beleving, en dat heeft impact. Naast dat dit MKB bedrijven helpt om zichzelf en hun vacatures beter te profileren, is het ook leerzaam voor bestaand personeel.

Nieuwe events
Met nieuwe events zoals “Tour de Keyport” (studenten gaan op bedrijfsbezoek) en “Keyport College Tour” (ondernemers op het podium voor een volle collegezaal) gaan we studenten en bedrijven gericht met elkaar in contact brengen. Uiteindelijk doel is dat studenten, jong talent en MKB bedrijven elkaar beter gaan vinden. En dat we de uitdagingen op de arbeidsmarkt vlot gaan trekken.

Programmamanager Ton Hagelstein over de steun vanuit Keyport: “Het is van cruciaal belang om nú te investeren, de brug te slaan en jongeren en MKB bedrijven te ondersteunen. Ik ben dan ook blij met de betrokkenheid van onze partners in de regio. Zo kunnen we vol inzetten op een programma dat het regionale bedrijfsleven profileert én inspeelt op studenten die hier wonen. Zodat zij de weg naar het regionale bedrijfsleven beter vinden. En de regio voldoende talent aan zich kan binden.“

Kies Keyport, dé ondernemende regio

Ik ga je verder helpen

Wil je in een persoonlijk gesprek ontdekken wat Keyport voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

Ton Hagelstein

Programmamanager- & Secretaris Keyport
Jouw adviseur voor: