Skip to main content

Er liggen prachtige bedrijven, het vestigingsklimaat is goed, de bereikbaarheid uitstekend. We hebben prima onderwijs, meer dan genoeg leuke banen én volop carrièrekansen. Bovendien kun je hier prettig wonen, lekker shoppen en heerlijk recreëren. Hoogste tijd dat iedereen dat weet.

In het Zakenblad van deze maand een uitgebreid verhaal over hoe Keyport de uitdagingen op de arbeidsmarkt tegemoet treedt. “Door de regio te promoten bij studenten en ze te laten zien welke fantastische bedrijven en carrièrekansen hier zijn. Daar heeft elke ondernemer baat bij.”

Keyport is aanjager en verbinder

Programmamanager Ton Hagelstein over de rol van Keyport: “In al deze initiatieven is Keyport aanjager en verbinder. We stonden aan de wieg van het platform Meet The Youngsters en maken ons nu sterk voor het opschalen naar een meer integrale arbeidsmarktaanpak. Omdat het van cruciaal belang is om vandaag te investeren en de brug te slaan tussen alle betrokken partijen. Nu de zeven gemeenten (Midden Limburg en Cranendonck), het onderwijs en onze businesspartners zijn aangehaakt, kunnen we vol inzetten op een programma dat het regionale bedrijfsleven profileert én inspeelt op studenten die hier wonen of studeren. Zodat zij de weg naar een carrière in de regio gaan vinden. En de regio jong talent aan zich kan binden.”

Kies ook voor Keyport in 2022

Een insteek die leidend zal zijn in 2022: samenwerken en opschalen. Voor nog meer regionale impact. Zo komt ‘Techniekatelier SparkTechLab’ met een meerjarenprogramma. En er wordt gewerkt aan een virtuele simulatie- en leeromgeving voor het vmbo en mbo. Met toepassing van de nieuwste VR-, AR- en GBL- (game based learning) technieken wordt dit een belangrijke stap voorwaarts in up-to-date ‘leren in de praktijk’ en de ‘samenwerking (techniek)onderwijs en bedrijfsleven’.

Ik ga je verder helpen

Wil je in een persoonlijk gesprek ontdekken wat Keyport voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

Ton Hagelstein

Programmamanager- & Secretaris Keyport
Jouw adviseur voor: