Skip to main content

Nieuw! Extra subsidie voor MKB bij ontwikkeling en toepassing AI. De regeling loopt van eind februari tot eind maart 2022. Bekijk hier alvast welke projecten er in aanmerking komen. En wil je meer weten? Meld je dan bij Roy Golsteijn van onze subsidiepartner TRIAS. Hij helpt je verder.

In aanmerking komen de R&D-samenwerkingsprojecten die bijdragen aan de generieke ontwikkeling van AI. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • de inzet van Machine Learning (machinaal leren), waaronder Supervised Learning (gesuperviseerd leren), Unsupervised Learning (ongesuperviseerd leren) en Reinforcement Learning (bekrachtigingsleren);
  • een aantoonbaar nieuwe oplossing voor één of meerdere toepassingsgebieden van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC): Energie en Duurzaamheid; Gezondheid en Zorg; Vrede, Recht en Veiligheid; Landbouw en Voeding; Cultuur en Media; Financiële Dienstverlening; Gebouwde Omgeving; Haven en Maritiem; Mobiliteit; Transport en Logistiek; Onderwijs; Publieke Diensten; en de Technische Industrie;
  • een aanpak die oog heeft voor betrouwbare en mensgerichte AI. Betrokkenen bij de AI-toepassing (bijvoorbeeld burgers en/of werknemers) worden zoveel mogelijk betrokken in het maken van keuzes over de ontwikkeling en het gebruik.

Voor 2021 gold een subsidiepercentage van 35% bij een maximaal subsidiebedrag van € 200.000 (klein project) of € 350.000 (groot project). Het subsidie bedrag voor deze extra openstelling is nog niet vastgesteld.