Skip to main content

Je eigen bedrijf starten en een netwerk opbouwen

Veel jongeren hebben het mentaal lastig. Een van de oorzaken is de impact van corona. Hoe kom je na twee jaar ‘stilstand’, weer in de ‘AAN’ modus? Het project ZomerOndernemer Regio Keyport – de wintereditie  kan helpen. Het is bedoeld voor jongeren tussen 15 en 23 jaar uit de gemeentes Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert en Cranendonck. Van VMBO tot HBO. Met elementen als “buiten de box” denken, omdenken, positief blijven en proberen=leren.

Het project ZomerOndernemer regio Keyport, de winter editie biedt jongeren de kans om in een periode van drie maanden, in de avonduren een eigen bedrijf te starten onder begeleiding van professionele coaches. Met een klein startkapitaal, een training , bedrijfsbezoeken en begeleiding via Teams, beeldbellen of op locatie. De jongeren maken kennis met het ondernemerschap. Ze kunnen zichzelf uitdagen, eigen talenten en grenzen ontdekken, leren netwerken en een ondernemende mindset ontwikkelen.

Win-win situatie, Keyport ondersteunt!
Dat doen ze in contact met elkaar en met het bedrijfsleven uit de regio. Een win-win situatie want  werkgevers hebben behoefte aan ondernemende mensen. En jongeren hebben behoefte aan perspectief, zelfregie en elkaar ontmoeten. Maartje Kessels, Keyport Business Developer Educatie, is dan ook enthousiast: “Veel bestaande projecten zijn gericht op activiteiten binnen het onderwijs. Het project ZomerOndernemer richt zich op het vergroten van ondernemende vaardigheden bij jongeren buiten het onderwijs. Op een veilige, gecontroleerde manier ervaren jongeren wat het ondernemerschap betekent en kunnen ze voor zichzelf bepalen of het iets voor ze is. Ik zie dit project dan ook als een mooie invulling van loopbaanvaardigheden en een praktijkgerichte aanvulling op de taak van het onderwijs. Daarbij sluit het project goed aan bij de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Jongeren starten echt een eigen bedrijf en komen in contact met het bedrijfsleven in de regio. Daar kunnen beide partijen hun voordeel mee doen!”

Ik ga je verder helpen

Wil je in een persoonlijk gesprek ontdekken wat Keyport voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

Maartje Kessels

Business Developer Educatie