Skip to main content

Je bent nu twee maanden actief in ´het veld´. Wat valt je op?

Wat mij vooral opvalt is de enorme diversiteit aan bedrijven, ondernemers en projecten in deze regio. Ik denk dat heel veel mensen zich niet bewust zijn van de toegevoegde waarde van deze bedrijven voor de Keyport regio.

“Het zijn koplopers, wereldspelers, nichebedrijven die over de hele wereld meerwaarde toevoegen in diverse toepassingsgebieden. Dat betekent ook dat ze hele mooie banen en carrièrekansen bieden en dat is echt onvoldoende bekend. Bij studenten, bij het talent van de toekomst, én bij inwoners. Hoogste tijd dat we dat meer gaan uitdragen. Ook buiten de regio!”

 

Een eerste aanzet om die bedrijven in beeld te brengen doen we op de pagina:
Keyport, dé ondernemende regio.

Waar ben je de afgelopen tijd zoal geweest?
Om te beginnen bij het Regiosymposium bij Beachclub Degreez op 6 oktober jl. Een mooie opkomst van bestuurders, onderwijs en ondernemers uit de hele regio. Met als doel om de verschillende rollen van OML, SML en Keyport verder aan te scherpen. Dat is gelukt. Ik ben benieuwd naar het vervolg op de regiodeals en de kansen die dat mogelijk biedt.

Verder waren er tal van interessante meetings voor ondernemers. Zo was ik op 19 oktober bij een kennissessie die Keyport samen met Zuyd Professional organiseert. Dit keer over “Aan de slag met bedrijfsdata” met expert Martijn Zoet. Hij hield een boeiend betoog over de concrete kansen van data analyse, AI en algoritmen. En over hoe je dat kunt inzetten voor het maken van juiste keuzes of het voorspellen van scenario´s. Een aanrader voor elke ondernemer die hier meer over wil weten. Binnenkort meer over het vervolg!

Een dag later, op 20 oktober, was ik bij een bijeenkomst van het MakeTech Platform bij Uniteq. Daar ben ik projectleider van. Ook dat was heel interessant, omdat ondernemers uit de maakindustrie zijn bijgepraat over de mogelijk inzet van studenten. Er waren sprekers vanuit Gilde Opleidingen, Fontys Hogeschool en CIV Maak Smart Industrie. Met mooie voorbeelden en ervaringen uit de praktijk, mede ingebracht door de aanwezige bedrijven zoals ETF, Tal Techniek, UNITEQ, VDL, Rijvers en Crest Suikerwerken. En dat is ook meteen een van de belangrijkste doelen van het MakeTech Platform; kennis delen, ervaringen uitwisselen en een kijkje nemen in elkaars keuken. Zeer inspirerend!

Verder was ik bij de strategiesessie over Roermondse bedrijventerreinen, heb ik deelgenomen aan de Brightlands Inspiratietour op de Chemelot Campus – op 2 november staat de Inspiratietour naar de Brightlands Campus Smart Services Hub gepland – én ik heb kennis gemaakt met projectleiders, beleidsadviseurs en parkmanagement in de Keyport regio. En met heel veel ondernemers natuurlijk!

Intussen heb ik dan ook een aardig beeld van wat er allemaal speelt en waar ik moet zijn. Ik nodig ondernemers, projectleiders en iedereen met een gezonde interesse in Keyport of met een concrete vraag dan ook uit om me te bellen voor een verkennend gesprek. Wat kunnen we voor elkaar betekenen? En anders kom ik je wellicht tegen op het duurzaamheidscongres in Weert, bij de ondernemersavond in Roerdalen op 8 november of bij de ontbijtsessie bij Groba in Nederweert.

Ik ga je verder helpen

Wat zijn jouw uitdagingen op de arbeidsmarkt? Wil je in een persoonlijk gesprek ontdekken wat Keyport voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

Dyantha Muller

Business Developer