Skip to main content

Keyport feliciteert: IW-Zuidoost Groot bedrijf) en Appart (MKB) in de categorie Aantrekkelijkste Werkgever van Roermond. En Verkoelen Dakspecialisten (MKB) en Interduct (grootbedrijf) als Aantrekkelijkste Werkgevers van de Keyportregio! De winnaars zijn tijdens het live online event van Meet the Youngsters vanuit Niekée in Roermond op 6 mei jl bekend gemaakt. Speciale gast was Keyport bestuurslid en Wethouder Roermond Angely Waajen-Crins:

“Het binden, boeien en benutten van jongeren aan de gemeente Roermond, is een van onze speerpunten. Vanuit het partnerschap met Keyport Meet the Youngsters organiseren we dit jaar voor het eerst een aparte Aantrekkelijkste Werkgevers Verkiezing voor Roermond. Zo spelen Roermondse Bedrijven zichzelf in de kijker bij de studenten die hier graag willen komen wonen en werken!”

Het was de zesde keer dat Meet the Youngsters de verkiezing ‘Aantrekkelijkste Werkgever’ organiseerde. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met de LWV, MKB Limburg, Keyport, ESZL, de LLTB en Qmusic Limburg. Dit jaar hebben er meer dan 150 bedrijven meegedaan en zijn er meer dan 14.000 unieke stemmen uitgebracht! Keyport projectleider Jos Meessen vertelt: “Doel is om het Limburgse bedrijfsleven te presenteren aan jong talent. Omdat het nog steeds onvoldoende bekend is welke bedrijven en carrièrekansen hier liggen. En om te voorkomen dat jongeren na hun studie onnodig wegtrekken.”

Keyport en de regionale arbeidsmarkt

“Om de arbeidsmarkt gezond te houden, hebben we iedereen immers hard nodig”, vult Keyport programmamanager Ton Hagelstein aan. “De beroepsbevolking in deze regio neemt met 18.000 mensen af. Tegelijkertijd is er een vervangingsvraag van 17.000 mensen. Dus ondanks de coronacrisis, zullen we nú moeten investeren om deze regio toekomstbestendig te maken. Een project zoals MeetTheYoungsters speelt daarop in. Ondernemers kunnen eenvoudig aansluiten.”

Het verhaal van Interduct en Niek Kleuskens

Een mooi voorbeeld van de impact van deelname aan MeetTheYoungsters is dat van Aantrekkelijkste Werkgever winnaar Interduct en Niek Kleuskens: “Ik wilde graag afstuderen bij een bedrijf in de buurt van waar ik woon. Minder reistijd en genoeg uitdaging!” Tijdens de online stagemarkt die MTY organiseerde, ontstond er een match met Interduct. Na zijn afstuderen kreeg Niek een contract.….

Bekijk hier het filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=0yfq2RVJMEo

Meer weten over MeetTheYoungsters en de AWVL verkiezing?

• Bekijk hier het persbericht met alle winnaars van de AWVL Limburg
• Info & deelname: bekijk de Keyport projectpagina: Meet the Youngsters