Skip to main content

Roermond heeft een aantrekkingskracht voor Nederlandse én internationale bedrijven. Vanwege de gunstige liggen in de euregio en het gezonde ondernemersklimaat. Daarin stelt de gemeente zich op als actieve businesspartner. “Wij ondersteunen bedrijven op het gebied van huisvestiging, arbeidsmarkt, innovatie en circulair ondernemen. Dat doen we samen met Keyport!”

Naast Sekisui, Smurfit Kappa, WEPA en Rockwool is ook Faurecia in Roermond gevestigd. Toen het Franse moederbedrijf van automotive productiebedrijf Faurecia besloot om uit te breiden, heeft de gemeente alles op alles gezet om die uitbreiding in Roermond te laten landen. “We hebben goede gesprekken gevoerd en de vergunningverlening gefaciliteerd. Zo konden we de bestaande banen voor Roermond behouden”, aldus Waajen.

“Roermond is al sinds 1969 een aantrekkelijke locatie voor Faurecia”, vertelt Gerald Schuren, Deputy Plant Manager bij Faurecia. “Door de strategische ligging ten opzichte van de klanten Ford Keulen, DAF Eindhoven en Scania Zwolle. De aanwezige technische kennis hier is een pre. Dat sluit aan bij de hoge kwaliteitseisen van de klant en de hoge mate van automatisering in ons productieproces.”

De gemeente Roermond maakt deel uit van Keyport. “Hier werken bedrijven, overheid en onderwijs samen om ondernemerschap en innovatie aan te jagen. Dat leidt tot mooie projecten die we graag ondersteunen,” aldus Waajen (Wethouder Economische Zaken en Werkgelegenheid). Zo neemt Faurecia deel aan het project MeetTheYoungsters. Jong afgestudeerden worden gekoppeld aan interessante bedrijven in de regio, om een braindrain in regio te voorkomen. Schuren: “Voor ons essentieel om aanstormend talent aan Faurecia te binden.”