Skip to main content

Dit nieuwe Limburg Startup Capital Fund (LSCF) is de opvolger van het succesvolle Limburg Business Development Fonds (LBDF) . Het bedrag van in totaal € 32,65 miljoen, wordt bijeengebracht door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Provincie Limburg en LIOF. Het geld is bedoeld voor startende innovatieve ondernemers die bijdragen aan de belangrijkste maatschappelijke transities voor de komende jaren: energie, circulariteit, gezondheid en digitalisering.

Het nieuwe fonds (LSCF) komt naar verwachting in het voorjaar 2022 beschikbaar en kent een tweetal deelinstrumenten. Ten eerste is er het Limburg Vroege Fase Fonds (€ 10 miljoen). Dat is er om ondernemers in de startfase van hun bedrijf financieel te ondersteunen. Voor ondernemers die al een stapje verder zijn en willen opschalen en doorontwikkelen is er het Seed Fonds Limburg (€ 22,65 miljoen).

Gedeputeerde Stephan Satijn: “We zien dat traditionele financiers vanwege de hoge risico’s in veel gevallen terughoudend zijn in de opstartfase van innovatief ondernemerschap. Voor het realiseren van de belangrijke transities in Limburg en voor het behoud en creëren van nieuwe werkgelegenheid in Limburg is het ontwikkelen van nieuwe bedrijvigheid echter essentieel. Een bedrijf starten betekent dat je je schouders wil zetten onder de toekomst. Dat kan niet zonder beschikbaarheid van financiering. De Provincie heeft daarom haar rol genomen om oplossingen te bieden voor de jonge, enthousiaste starters die onze provincie zo hard nodig heeft.”

Wil je meer weten over deze regeling of andere subsidiemogelijkheden voor het MKB? Neem dan contact op met Loes Borger of Ton Hagelstein.

Ton Hagelstein
Programmamanager- & Secretaris Keyport
projectbegeleiding • samenwerking triple helix • samenwerking bovenregionaal
T. 06 250 107 40
E. ton.hagelstein@keyport.nl