Projecten
Ondernemerschapsroute

Ondernemerschapsroute

1 januari 2013
Categorie: Onderwijs

Onderwijs

Project_onderwijsroute.jpg
     

Contact

Elian Lalieu
BC Broekhin
E. elalieu@broekhin.nl

 

Ondernemerschapsroute


Projectstatus: in uitvoering

De leerlingen van de theoretische leerweg van het vmbo-t+ (voorheen mavo) zijn bij uitstek leerlingen die zullen gaan werken in de regionale groeimarkten die Keyport als speerpunt heeft. Deze leerlingen hebben echter in hun opleiding een groot nadeel ten opzichte van leerlingen in de basisberoepsgerichte- en de kaderberoepsgerichte leerweg:
  1. Ze krijgen tot nu toe geen beroepsgericht vak op de middelbare school. Dus in de periode dat ze zeer leerbaar zijn, krijgen ze alleen algemeen vormende vakken met weinig directe relevantie voor het latere beroep.
  2. Ook ontstaat er geen goed beeld van de mogelijkheden tot interessant werk in bedrijven en instellingen in de regio.
Als gevolg hiervan kiezen leerlingen op verkeerde gronden en blijft er talent voor de regio liggen dat ontsloten had kunnen worden.

In dit project wordt met betrokkenen uit het vmbo, mbo en bedrijfsleven een doorlopende leerroute ontwikkeld, van de theoretische leerweg leerjaar 2 tot en met de instroom in de groeisectoren van de regionale arbeidsmarkt, via een niveau 4 opleiding in het mbo.

De inhoud van het onderwijs komt tot stand in overleg met mbo en partnerbedrijven. De techniek is/wordt steeds meer ingebouwd in het lesprogramma. (ICT vaardigheden, webdesign, 3d printen, Arduino,etc.) en vervolgens zoveel mogelijk toegepast in opdrachten van bedrijven, gekoppeld aan loopbaanreflectie. Vanuit het project zal nadrukkelijk gezocht worden naar ondernemers uit de Keyport regio om de vraag van de markt te kwantificeren en om leerlingen opdrachten te bieden die zij op locatie kunnen uitvoeren.

Begin bij Keyport 2020

Keyport 2020 heeft toegang tot de mensen en de middelen die ideeën verder kunnen brengen. Geef je project vleugels en neem contact op met Keyport 2020.

Icoon-geefjeprojectvleugels.pngJouw project in 4 stappen


Terug
Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu