Projecten
Lignine Valorisatie

Lignine Valorisatie

1 april 2013
Categorie: Agri, Innovatie, Maakindustrie

Innovatie | Maakindustrie & Agri

     

Contact

Ton Hagelstein
M. 06-25010740
E. ton.hagelstein@keyport2020.nl


Gerelateerd nieuws

Gerelateerd document

 

Lignine Valorisatie


Projectstatus: afgerond

Lignine (houtstof) is een potentiële toekomstige grondstof voor duurzame materialen. Doel van het project in de eerste 12 maanden is de haalbaarheid omtrent verwaarding van lignine te onderzoeken / bepalen. Dit zal direct leiden tot innovaties en patenten. Het project levert in de eerste 12 maanden directe werkgelegenheid voor 3 R&D en 2 hoogwaardige stageplaatsen gedurende de looptijd van het project. Bij succes in de eerste fase zal dit leiden tot investering in een demonstratiefabriek met minimaal 15 procesoperators en 30 gelieerde arbeidsplaatsen. Tevens is het streven een in de regio gevestigd Limburg Lignine Competence Centre te ontwikkelen.

Resultaten:

Onderzoek naar de haalbaarheid omtrent verwaarding van lignine. Dit zal direct leiden tot innovaties en patenten. De lignine valorisatie zal als platform voor Keyport 2020 dienen van waaruit een grote variëteit aan toepassingen ontstaat. Lignine is de groene aardolie voor de toekomst en daarmee de aanjager van de derde industriële revolutie, gebaseerd op natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen.

Projectpartners: Smurfit Kappa Roermond Papier, Rabobank Weerterland en Cranendonck, DSM, Keyport 2020

Begin bij Keyport 2020

Keyport 2020 heeft toegang tot de mensen en de middelen die ideeën verder kunnen brengen. Geef je project vleugels en neem contact op met Keyport 2020.

Icoon-geefjeprojectvleugels.pngJouw project in 4 stappen


Terug
Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu