Projecten
Leer Werk Loket Keyport

Leer Werk Loket Keyport

25 september 2017
Categorie: Arbeidsmarkt, Onderwijs

Onderwijs, Arbeidsmarkt

Project_LeerEnWerk_loketKeyport2019.jpg
     

Contact

Astrid Julicher
M. 06-11332814
E. middenlimburg@lerenenwerken.nl


Gerelateerd nieuws


Website

 

Leer Werk Loket Keyport


Projectstatus: operationeel

Op zoek naar een leerbaan, een loopbaanadvies of wilt u ander werk? Voor alle vragen over leren en werken kunt u terecht bij het Servicepunt Leren en Werken Midden-Limburg. Ook als werkgever kunt u bij ons terecht. Bijvoorbeeld voor advies over (om)scholing van uw medewerkers.

Het Servicepunt Leren en Werken stimuleert en faciliteert de combinatie leren en werken binnen de arbeidsmarktregio Midden Limburg.

De aanleiding

Er is krapte op de arbeidsmarkt in alle sectoren. Een groot aantal mensen kan niet of onvoldoende deelnemen aan de arbeidsmarkt omdat men niet over de juiste papieren en certificaten beschikt. Daarnaast stellen ondernemers in de regio een hulpvraag op het gebied van opleiden van (nieuwe) medewerkers, informatie over opleiden, opleidingstrajecten en andere arbeidsmarktvraagstukken. Er is behoefte om te komen tot een structurele samenwerking op het gebied van leren en werken, door expertise van verschillende partijen te bundelen in 1 centraal punt voor werkgevers en werknemers.

Leer Werk Loket Keyport

Het Leerwerkloket is het centrale punt waar de werkgever ontzorgd wordt op het gebied van vraagstukken gerelateerd aan het inzetten en opleiding van (nieuwe) medewerkers in gedefinieerde knelpuntberoepen. De werknemer, student en werkzoekende kan hier kosteloos terecht met alle vragen gericht op beroepskeuze, loopbaanadvies, loopbaantesten, leerbanen etc. Daarnaast biedt het Leerwerkloket een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling, facilitering en/of initiëring van leerwerkarrangementen. Het Leerwerkloket beoogt als kenniscentra voor de regio te fungeren voor iedereen met een Leerwerkvraag.

Organisatie Leerwerkloket

Het Leerwerkloket kent een netwerkstructuur waarin de volgende regionale partners samenwerken:
 • De Midden Limburgse gemeenten
 • UWV
 • SBB
 • Gilde Opleidingen
 • CITAVERDE College
 • Werkgeversservicepunt (WSP)
 • Werk.kom
Het Leerwerkloket vervult voornamelijk een coördinerende en verbindende rol en maakt gebruik van de expertise die de partners bieden. Het werkgebied betreft Midden-Limburg

Doelen

 • Bevorderen van de regionale verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt.  Structurele samenwerking tussen regionale partners door ontwikkelen
 • Een laagdrempelige dienstverlening bieden waar zowel de werkgever als de werknemer, student, werkzoekende terecht kan met een leerwerkvraag.
 • In samenwerking met de partners leerwerkarrangementen ontwikkelen om het personeelstekort in krapteberoepen terug te dringen en kansen te bieden voor het aanbod werkzoekenden
 • Regionaal informatie en adviescentrum zijn op het gebied van Leren en Werken

Speerpunt 2019

Ontwikkelen van maatwerk scholingsarrangementen!

Begin bij Keyport 2020

Keyport 2020 heeft toegang tot de mensen en de middelen die ideeën verder kunnen brengen. Geef je project vleugels en neem contact op met Keyport 2020.

Icoon-geefjeprojectvleugels.pngJouw project in 4 stappen


 

Terug
Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu