Projecten
Intermodale vervoersoplossing voor reststoffen

Intermodale vervoersoplossing voor reststoffen

6 september 2016
Categorie: Innovatie, Logistiek

Innovatie

Project_Intermodale-vervoersoplossing-voor-reststoffen.jpg
     

Contact

Janneke Gramberg
M. 06 - 55238517
E. jannekegramberg@vivaart.nl

 

Intermodale vervoersoplossing voor reststoffen


Projectstatus: in uitvoering

Het project behelst de ontwikkeling en introductie van een nieuw type ISO container, geschikt voor transport van reststromen. Het betreft een innovatieve container, die niet alleen past op transport-, laad- en losvoorzieningen conform het ISO systeem, maar ook op de vervoersmiddelen, die gebruikelijk zijn in de reststoffensector. Het gaat om een container, die eenvoudig te vullen, te legen en te reinigen is. Op deze manier kan deze flexibel worden ingezet door verschillende bedrijven uit de maakindustrie en agri business, die verschillende type reststoffen vervoeren. Het idee is om hiervoor een centraal huursysteem in te richten, zodat de verschillende bedrijven niet afzonderlijk hoeven te investeren in de aanschaf van containers, maar dat zij deze flexibel en efficiënt in kunnen zetten, daar waar ze op dat moment nodig zijn.

Fase 1

De eerste fase van het project is gericht op de uitwerking van het projectidee naar een businessplan. Het doel is om na afronding van deze fase, inzicht te hebben in de haalbaarheid van het projectidee en te beschikken over een uitgewerkt businessplan en ontwerp t.b.v. de introductie van de intermodale reststoffencontainer in de Keyportregio.

Begin bij Keyport 2020

Keyport 2020 heeft toegang tot de mensen en de middelen die ideeën verder kunnen brengen. Geef je project vleugels en neem contact op met Keyport 2020.

Icoon-geefjeprojectvleugels.pngJouw project in 4 stappen


Terug
Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu