Nieuws
Voorgenomen fusie CITAVERDE, Helicon en Wellant per 1 januari 2021

Voorgenomen fusie CITAVERDE, Helicon en Wellant per 1 januari 2021

29 april 2020
Categorie: Onderwijs

CITAVERDE College, Helicon Opleidingen en Wellantcollege gaan de krachten bundelen. “Met de voorgenomen fusie van het vmbo en mbo onderwijs per 1 januari 2021 borgen we de nationale en regionale groene-sectordoelstellingen. “Ans Christophe, algemeen bestuurslid Keyport en lid van het college van bestuur van Citaverde licht toe.

De Nederlandse groene sector behoort internationaal tot de top. Mondiaal zijn we nummer 2 in de export van land- en tuinbouwproducten en voedingsmiddelen. We behoren tot de wereldtop op het gebied van groenwetenschappelijk onderzoek, drager onder de vitaliteit van onze leefomgeving. Om deze positie veilig te stellen en onze doelstellingen te borgen, gaan we onze krachten bundelen.

De voordelen?
CITAVERDE, Helicon en Wellant bieden kwalitatief hoogwaardig groen vmbo en mbo-onderwijs. Het toegankelijk en fijnmazig vmbo-onderwijsaanbod in regio’s blijft. We houden een breed aanbod aan (specialistische) groene mbo-opleidingen in aansluiting op het bedrijfsleven in de regio. We blijven ons inzetten voor hoogwaardig modulair groen onderwijs in het kader van Leven Lang Ontwikkelen. En gaan op zoek naar het verbeteren van de aansluiting tussen vmbo en mbo en tussen mbo en hbo-opleidingen. Daarnaast werken we aan het realiseren investeringsruimte en innovatiekracht voor vernieuwing van het onderwijs. Bijvoorbeeld door opzet van practoraten en hotspots. Door het bereiken van de nieuwe schaalgrootte kunnen we voortaan volwaardig participeren in sectorbrede initiatieven, overleggen en samenwerkingsverbanden.

Alle feiten en cijfers op een rij? Bekijk het hier.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug

Magazine-blokjev2.png

MKB-DEAL_blok.jpg

agenda
Agenda

VOL! – Aannemer, aanbesteder of projectontwikkelaar? 3-daagse circulair design track. Start januari 2021

Maakindustrie, Ondernemerschap
19 januari 2021
VOL!! 3-daagse circulair design track. Start januari 2021 Alle plekken zijn gereserveerd. Nog interesse? Neem contact op voor een vervolgsessie!De betonindustrie is een belangrijke leverancier voor de... Lees meer

Samen naar een circulaire agro sector

Agri, Ondernemerschap
3 februari 2021 Aanvang 17:00 Einde 19:00
De agro sector is in Limburg sterk vertegenwoordigd. Veel innovaties vinden hier hun oorsprong. Op initiatief van deze ondernemers zelf, organiseren we een bijeenkomst om samen te brainstormen hoe cir... Lees meer

19-20 Mei Limburg Leads event

Innovatie, Ondernemerschap
19 mei 2021
LET OP: VERPLAATST VAN SEPT 2020 NAAR 19 & 20 MEI 2021 – Op 19 en 20 mei 2021 vindt in MECC Maastricht wederom Limburg Leads plaats – een uniek B2B event in een unieke regio. Limburg Leads is hét Eure... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. Je ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die je moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu