Nieuws
Voor ondernemers en gemeenten die aan de slag willen met duurzaamheid: Living Lab Green Fulfilment

Voor ondernemers en gemeenten die aan de slag willen met duurzaamheid: Living Lab Green Fulfilment

25 augustus 2020
Categorie: Duurzaamheid, Innovatie, Leisure & Retail, Logistiek

Webshopondernemer, retailer in fashion of actief in online verkopen en de ‘last mile’? Check dit! – Voor ondernemers en gemeenten die aan de slag willen met duurzaamheid. Die zich willen onderscheiden en voorop willen lopen. Door het aantal retourzendingen terug te brengen, de CO2 footprint te verlagen of het autoverkeer en parkeren in het centrum willen verbeteren. Meer weten? Meld je bij info@e-fufilmenthub.nl!

Living Lab Green Fulfilment
Het in Weert gevestigde e-Fulfilment Hub lanceert het “Living Lab Green Fulfilment”. Daarmee pakt het de handschoen op om de wereld van logistiek en e-fulfilment écht te verduurzamen. Onder de vlag van Keyport wordt een open ecosysteem gestart voor onderzoek en innovatie in duurzame e-fulfilment. Aangesloten partners zijn onder andere HC Distributie, Moonen Packaging, Thijs Logistiek, IM Efficiency, Blue Engineering en Gilde Opleidingen. Het Living Lab is gevestigd aan de Graafschap Hornelaan 137a te Weert. De eerste innovatietrajecten worden nu opgestart.

eco-truck-afbeelding-efulfilment.jpg

Willem van Hoof, Business Development Manager, licht toe: “We kiezen voor Weert vanwege de uitstekende bereikbaarheid en de centrale ligging. Zeker voor bedrijven die Europa als afzetmarkt hebben. De eerste ondernemers hebben zich al gemeld. Zo is er een Scandinavisch modegigant die de Europese distributie door ons wil laten regelen. Ook een schoenenfabrikant die voorop loopt in ‘duurzaam produceren’ wil via onze e-Fulfilment Hub de logistiek en e-fulfilment ‘groen’ gaan aanpakken.”

Eerste innovatietrajecten dit najaar van start
In het Living Lab worden zogenaamde innovatietrajecten gestart. Elk traject moet substantieel bijdragen aan het verduurzamen van de logistieke keten. Het eerste innovatietraject is het stimuleren van duurzaam vervoer. In dit traject wordt het concept SolarOnTop, van het in Helmond gevestigde IM Efficiency (een met zonnepanelen geïntegreerde trailer), in de markt getest en gevalideerd om zo brandstof te besparen. Een ander innovatietraject is het ontwikkelen van een systeem om real-time de CO2-uitstoot per pakket te kunnen meten. Daarmee beoogt dit traject de grenzen te verleggen ten opzichte van huidige meetrichtlijnen inzake CO2 uitstoot. Een ander item dat binnenkort wordt opgepakt is life-cycle analysis.

Kennissessies in voorbereiding
Van Hoof vervolgt: “Daarnaast gaan we starten met kennissessies rondom best practices. Waarschijnlijk online en met een Europese scope. Interessant voor iedereen die zich bezig houdt met sustainability. We delen de verhalen van een producent van duurzame producten en van webshop bedrijven die voorop lopen. Aangevuld met de praktijkervaringen van onze eigen partners en frontrunners. Zo heeft e-Fulfilment partner Moonen Packaging voor elke verpakkingsoplossing een duurzame variant. En loopt Thijs Logistiek voorop in CO2 besparing in transport.”

Directeur Marius Verschuuren: ”Door samen te werken in de hub besparen we 35% op CO2. Onze vrachtwagens zitten altijd vol, 85% van onze ritten zijn binnen een straal van 50 km en we rijden gemiddeld maximaal 180 km per dag. Lees hier het hele verhaal.

Op weg naar 100% groene e-fulfilment
Duurzaamheid is van essentieel belang voor de toekomst van de logistieke sector. Met het Living Lab Green Fulfilment creëren we een platform waar, in co-creatie met logistieke partners, webshops, onderwijsinstellingen en overheden, technologische en sociale innovaties worden ontwikkeld en gevalideerd. Daarmee werken we toe naar 100% groene e-fulfilment. Het Living Lab draagt daarnaast bij aan kennisontwikkeling over duurzame e-fulfilment en zet de regio op de kaart als dé duurzame e-fulfilment regio van Noordwest Europa. 

Over e-Fulfilment Hub
e-Fulfilment Hub is een samenwerking tussen HC Distributie, Moonen Packaging, Thijs Logistiek en Bluehub en levert duurzame one-stop-shop e-fulfilment oplossingen voor webshops die pan-Europees willen expanderen. Tevens profileert e-Fulfilment Hub Keyport als dé e-fulfilment regio van Noordwest-Europa. Meer informatie over e-Fulfilment Hub is te vinden op www.e-fulfilmenthub.nl.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

 

Terug

Magazine-blokjev2.png

MKB-DEAL_blok.jpg

agenda
Agenda

Wat als alle Limburgse innovaties slim, duurzaam of gezond zouden zijn?

Innovatie, Ondernemerschap
3 december 2020
"Wat als ik zou kunnen produceren zonder reststromen?" "Hoe kan ik mijn gewassen beter beschermen tegen extremer wordend weer?"  "Wat als ik de zorg betaalbaarder kon maken met mijn innovatie?" ... Lees meer

Online werksessie TRIAS | WBSO regeling in de praktijk

3 december 2020 Aanvang 16:00 Einde 16:45
Bezig met innovatie? Check de subsidie voor je R&D kosten. 3 december: online werksessie met TRIASOver de WBSO in de praktijkDonderdag 3 december van 16:00 – 16:45 uur. Schrijf je nu in en krijg een k... Lees meer

Masterclass: Future Proof Ondernemen & Hoe kom ik de crisis door

Ondernemerschap
8 december 2020
BITL Academy – Ondertussen hebben we circa 1.200 bedrijven geholpen en 100 deelnemers in masterclasses mogen verwelkomen. Met trots presenteren we je het BITL Academy aanbod voor november en december ... Lees meer

Aannemer, aanbesteder of projectontwikkelaar? 3-daagse circulair design track. Start januari 2021

Maakindustrie, Ondernemerschap
19 januari 2021
Nog 4 plekken vrij. 3-daagse circulair design track. Start januari 2021 De betonindustrie is een belangrijke leverancier voor de bouw en GWW-sector. Om CO2 uitstoot te reduceren is hergebruik en recyc... Lees meer

Samen naar een circulaire agro sector

Agri, Ondernemerschap
3 februari 2021 Aanvang 17:00 Einde 19:00
De agro sector is in Limburg sterk vertegenwoordigd. Veel innovaties vinden hier hun oorsprong. Op initiatief van deze ondernemers zelf, organiseren we een bijeenkomst om samen te brainstormen hoe cir... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. Je ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die je moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu