Nieuws
Versterken techniekonderwijs? Carrièrekansen zichtbaar maken?

Versterken techniekonderwijs? Carrièrekansen zichtbaar maken?

22 september 2020
Categorie: Logistiek, Maakindustrie, Onderwijs

It’s a Serious Game! is een initiatief van vooruitstrevende partners uit de industrie, dat gamificatie inzet om kennis en vaardigheden van medewerkers te versterken. ProfCore is een van die initiatiefnemers. Een bedrijf dat al meer dan 35 jaar regionaal toonaangevend is als personele dienstverlener voor de procesindustrie en logistiek.

“De procesindustrie staat voor grote uitdagingen en de grootste uitdaging is wellicht het opleiden van huidige en toekomstige medewerkers. Een cruciale stap om veranderingen voor te blijven”, aldus Ivo Schils van ProfCore.

“Goed personeel wordt niet alleen schaarser, er worden ook andere eisen aan hen gesteld door technologische veranderingen” vult Coppe Sturmans van Perfact Groupt aan.” Met dit initiatief nemen we onze medewerkers, jongeren en zij-instromers mee in die verandering. Bovendien is het een goede manier om nieuw talent enthousiast te maken voor de technische sector!”

Ook Hans Heijnen, bestuurslid van de Limburgse Werkgevers Vereniging, onderstreept het belang van Serious Gaming om jongeren te interesseren voor de techniek én om jongeren en bestaande medewerkers te laten ervaren welke nieuwe technieken binnen afzienbare tijd beschikbaar gaan komen op de werkplekken.

“Binnenkort starten we met een tour langs scholen, bedrijven en evenementen in de regio”, vertelt Jos Meessen van Meet the Youngsters.

Meet the Youngsters is in 2016 gestart als Keyportproject. Met als doel om de carrièrekansen in het MKB beter zichtbaar te maken, voor het behoud van jong talent voor de regio.

“Met “It’s a Serious Game!” spelen we nu heel gericht in op de grote uitdagingen in de technische sector.” Het gebruik van de materialen is kosteloos en de uitvoering op locatie wordt geheel door de betrokken partners verzorgd.”

Wil jij met je bedrijf of school deelnemen aan ‘It’s a Serious Game!’?
Neem dan contact op via info@meettheyougsters.nl of vul het aanvraagformulier in op de website www.meettheyoungsters.nl/seriousgame >> (Na het sluiten van de video zie je onderaan in de pagina het formulier)

Meer over It’s a Serious Game

It’s a Serious Game! is innovatief, nieuw en eigentijds scholingsmateriaal. Zo geeft een Portable Living Lab, zowel fysiek alsook in virtual reality beschikbaar, een blik in de toekomstige mogelijkheden van smart industrie. In een compacte proeffabriek (Portable Living Lab) komen alle technologieën uit industrie 4.0 samen en ervaart de gebruiker hoe slimme algoritmes onderhoud voorspelbaar maken. Zodat fabrieken kunnen blijven draaien zonder storingen.

timetogetserious-collage.jpg

Realistisch beeld
Daarnaast biedt een eigentijdse mobiele escaperoom, ingericht als snoepfabriek, een realistisch beeld van het werk als procesoperator in de foodsector. Door het oplossen van een systeemstoring ervaart de gebruiker welke invloeden er zijn ten aanzien van energieverbruik. Een ontwikkeling die ook het beroep van procesoperators gaat raken. Dit alles aangevuld met virtual reality-films en gastlessen, maken de ‘experience’ voor bestaande en toekomstige medewerkers compleet. Via virtual reality bevindt de kijker zich een ogenblik in echte werksituaties, een unieke ervaring.

Tot slot bieden de gastlessen een stukje voorlichting ten aanzien van loopbaanperspectieven en doorgroeimogelijkheden, met name van belang voor het nieuwe talent dat vaak een vertekend beeld heeft van de verschillende beroepen en mogelijkheden.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug

Magazine-blokjev2.png

MKB-DEAL_blok.jpg

agenda
Agenda

Wat als alle Limburgse innovaties slim, duurzaam of gezond zouden zijn?

Innovatie, Ondernemerschap
3 december 2020
"Wat als ik zou kunnen produceren zonder reststromen?" "Hoe kan ik mijn gewassen beter beschermen tegen extremer wordend weer?"  "Wat als ik de zorg betaalbaarder kon maken met mijn innovatie?" ... Lees meer

Online werksessie TRIAS | WBSO regeling in de praktijk

3 december 2020 Aanvang 16:00 Einde 16:45
Bezig met innovatie? Check de subsidie voor je R&D kosten. 3 december: online werksessie met TRIASOver de WBSO in de praktijkDonderdag 3 december van 16:00 – 16:45 uur. Schrijf je nu in en krijg een k... Lees meer

Masterclass: Future Proof Ondernemen & Hoe kom ik de crisis door

Ondernemerschap
8 december 2020
BITL Academy – Ondertussen hebben we circa 1.200 bedrijven geholpen en 100 deelnemers in masterclasses mogen verwelkomen. Met trots presenteren we je het BITL Academy aanbod voor november en december ... Lees meer

Aannemer, aanbesteder of projectontwikkelaar? 3-daagse circulair design track. Start januari 2021

Maakindustrie, Ondernemerschap
19 januari 2021
Nog 4 plekken vrij. 3-daagse circulair design track. Start januari 2021 De betonindustrie is een belangrijke leverancier voor de bouw en GWW-sector. Om CO2 uitstoot te reduceren is hergebruik en recyc... Lees meer

Samen naar een circulaire agro sector

Agri, Ondernemerschap
3 februari 2021 Aanvang 17:00 Einde 19:00
De agro sector is in Limburg sterk vertegenwoordigd. Veel innovaties vinden hier hun oorsprong. Op initiatief van deze ondernemers zelf, organiseren we een bijeenkomst om samen te brainstormen hoe cir... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. Je ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die je moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu