Skip to main content

Hoe goed is jouw bedrijf beschermd tegen digitale criminaliteit? – Je weet wel dat de digitale veiligheid van je bedrijf belangrijk is. Je hebt ongetwijfeld ook al een aantal maatregelen genomen om je bedrijf tegen cybercriminelen te beschermen. Maar hoe sta je er nu precies voor? Wat zou beter kunnen en wat levert dat dan op?

Digitale criminaliteit is een snel groeiende ‘tak van sport’. Zeker in deze tijd van veel thuiswerken blijkt het een extra impuls te krijgen. In 2019 had ongeveer 30% van het MKB te maken met digitale criminaliteit. De gemiddelde schade ligt rond de € 70.000,= per geval. In toenemende mate wordt naast de kantoren nu ook de productie getroffen. Dat heef alles te maken met de snel groeiende digitalisering van de productieketens. Dus ook productieafdelingen zijn interessant om eens tegen het licht te houden.


Het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid biedt bedrijven in het MKB de mogelijkheid om hun digitale bescherming tegen het licht te houden. IT-studenten van het Vista-College of van Gilde-opleidingen komen bij je langs. In een halve dag (tijdsduur is afhankelijk van de bedrijfsomvang) regelen zij een complete cybersecurity scan.

De studenten inventariseren de digitale veiligheid aan de hand van een uitgebreide checklist. Die is ontwikkeld in samenwerking met docenten en cybersecurity-bedrijven. Uit de scan komt een rapportage die aangeeft wat er goed op orde is en waar nog verbetering mogelijk of zelfs nodig is. Zo weet je precies waar je prioriteit aan moet geven en kun je gericht investeren in digitale veiligheid. Als mogelijke vervolgstap helpen de studenten bij het opstellen van een cybernoodplan. Een gericht actieplan, voor als het toch een keer fout gaat.

De studenten worden begeleid door een cybersecurity-specialist. Zij veranderen overigens niets aan je IT! Ze inventariseren en rapporteren. Als ondernemer maak je zelf de keuze. Deze afspraken leggen we vooraf vast in een overeenkomst waarin ook de geheimhouding geregeld is. Op onze site www.eccw.nl/ervaringen-van-anderen vind je meer informatie en kun je je aanmelden om mee te doen. << De scan is voor de eerste 25 deelnemers gratis! >>

Aanmelden of vragen?
Stuur dan even een berichtje met je contactgegevens naar Erik van der Heijden van het ECCW op erik@eccw.nl. Zij nemen dan contact met je op.

Het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid (ECCW) is een samenwerking tussen het Platform Veilig Ondernemen (LWV, MKB-Limburg, LLTB, Politie, OM, Gemeenten, provincie Limburg) en de Brightlands Smart Services Campus.