Nieuws
Veilig online ondernemen!

Veilig online ondernemen!

12 januari 2021
Categorie: Ondernemerschap

Hoe goed is jouw bedrijf beschermd tegen digitale criminaliteit? – Je weet wel dat de digitale veiligheid van je bedrijf belangrijk is. Je hebt ongetwijfeld ook al een aantal maatregelen genomen om je bedrijf tegen cybercriminelen te beschermen. Maar hoe sta je er nu precies voor? Wat zou beter kunnen en wat levert dat dan op?

Digitale criminaliteit is een snel groeiende ‘tak van sport’. Zeker in deze tijd van veel thuiswerken blijkt het een extra impuls te krijgen. In 2019 had ongeveer 30% van het MKB te maken met digitale criminaliteit. De gemiddelde schade ligt rond de € 70.000,= per geval. In toenemende mate wordt naast de kantoren nu ook de productie getroffen. Dat heef alles te maken met de snel groeiende digitalisering van de productieketens. Dus ook productieafdelingen zijn interessant om eens tegen het licht te houden.

Eccw-je-bent-nooit-te-klein-voor-hackers.jpg

Het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid biedt bedrijven in het MKB de mogelijkheid om hun digitale bescherming tegen het licht te houden. IT-studenten van het Vista-College of van Gilde-opleidingen komen bij je langs. In een halve dag (tijdsduur is afhankelijk van de bedrijfsomvang) regelen zij een complete cybersecurity scan.

De studenten inventariseren de digitale veiligheid aan de hand van een uitgebreide checklist. Die is ontwikkeld in samenwerking met docenten en cybersecurity-bedrijven. Uit de scan komt een rapportage die aangeeft wat er goed op orde is en waar nog verbetering mogelijk of zelfs nodig is. Zo weet je precies waar je prioriteit aan moet geven en kun je gericht investeren in digitale veiligheid. Als mogelijke vervolgstap helpen de studenten bij het opstellen van een cybernoodplan. Een gericht actieplan, voor als het toch een keer fout gaat.

De studenten worden begeleid door een cybersecurity-specialist. Zij veranderen overigens niets aan je IT! Ze inventariseren en rapporteren. Als ondernemer maak je zelf de keuze. Deze afspraken leggen we vooraf vast in een overeenkomst waarin ook de geheimhouding geregeld is. Op onze site www.eccw.nl/ervaringen-van-anderen vind je meer informatie en kun je je aanmelden om mee te doen. << De scan is voor de eerste 25 deelnemers gratis! >>

Aanmelden of vragen?
Stuur dan even een berichtje met je contactgegevens naar Erik van der Heijden van het ECCW op erik@eccw.nl.
Zij nemen dan contact met je op.

Het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid (ECCW) is een samenwerking tussen het Platform Veilig Ondernemen (LWV, MKB-Limburg, LLTB, Politie, OM, Gemeenten, provincie Limburg) en de Brightlands Smart Services Campus.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie, Duurzaamheid en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug

Magazine-blokjev2.png

MKB-DEAL_blok.jpg

agenda
Agenda

VOL! – Aannemer, aanbesteder of projectontwikkelaar? 3-daagse circulair design track. Start januari 2021

Maakindustrie, Ondernemerschap
19 januari 2021
VOL!! 3-daagse circulair design track. Start januari 2021 Alle plekken zijn gereserveerd. Nog interesse? Neem contact op voor een vervolgsessie!De betonindustrie is een belangrijke leverancier voor de... Lees meer

Samen naar een circulaire agro sector

Agri, Ondernemerschap
3 februari 2021 Aanvang 17:00 Einde 19:00
De agro sector is in Limburg sterk vertegenwoordigd. Veel innovaties vinden hier hun oorsprong. Op initiatief van deze ondernemers zelf, organiseren we een bijeenkomst om samen te brainstormen hoe cir... Lees meer

19-20 Mei Limburg Leads event

Innovatie, Ondernemerschap
19 mei 2021
LET OP: VERPLAATST VAN SEPT 2020 NAAR 19 & 20 MEI 2021 – Op 19 en 20 mei 2021 vindt in MECC Maastricht wederom Limburg Leads plaats – een uniek B2B event in een unieke regio. Limburg Leads is hét Eure... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. Je ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die je moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu