Nieuws
Tussen 15 en 23 jaar? Start deze zomer je eigen bedrijf!

Tussen 15 en 23 jaar? Start deze zomer je eigen bedrijf!

4 juni 2019
Categorie: Ondernemerschap, Onderwijs

Ben jij tussen de 15 en 23 jaar? Woonachtig of schoolgaand in de Keyport regio? Droom je ervan een eigen onderneming te starten? Of ben je reeds gestart, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Doe dan mee met het project Zomerondernemer Keyport 2019 en start deze zomer nog je eigen bedrijf met professionele begeleiding, verzekerd, een regionaal netwerk en met een startkapitaaltje.

Dit jaar start het project Zomerondernemer op in de Keyport regio;  de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert en Cranendonck. Het project heeft als doel jongeren kennis te laten maken met het ondernemerschap. Veel jongeren lopen rond met het idee een eigen bedrijf te starten, maar weten niet hoe te beginnen of zijn bang voor bepaalde onderdelen van het ondernemerschap, zoals de boekhouding en de belastingaangifte. In het project willen we jongeren laten zien dat ondernemen niet zo eng is als gedacht wordt, zolang je maar weet waar je mee bezig bent. Ondernemen is eigenlijk hartstikke leuk!

Promo.jpg

Een tweede doelstelling van het project is het creëren van een ondernemende mindset bij jongeren. Doormiddel van allerlei oefeningen willen we jongeren leren ‘outside-the-box’ te denken en kansen te zien. Dit zijn kwaliteiten die erg gewaardeerd worden door werkgevers, mochten de deelnemers beslissen niet door te zetten in het ondernemerschap.

Aanmelden kan via de website www.zomerondernemer.nl. Na aanmelding vul je als toekomstig deelnemer een mini ondernemersplan in. Hierna volgt een intakegesprek waarin het ondernemersplan wordt doorgenomen en getoetst. De eerste week van het project start met drie intensieve trainingsdagen. De deelnemers krijgen dan allerlei oefeningen en opdrachten die de ondernemersinzichten en vaardigheden aanwakkeren. In de weken erna zijn er telkens bijeenkomsten van een dagdeel die ingezet worden voor workshops van (lokale) partners, bedrijfsbezoeken en reflectiemomenten met de ondernemerscoaches.

Het project Zomerondernemer bestaat dit jaar 10 jaar in Nederland en is opgestart om het ondernemerschap onder jongeren aan te moedigen en ondersteunen. Het project wordt regionaal opgebouwd en wordt ondersteund door Keyport 2020, de Rabobank en Fonds 21.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

 

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

Open Brains sessies digital! - doe mee!

Innovatie, Ondernemerschap
29 mei 2020 Aanvang 08:30 Einde 09:30
OPEN BRAINS DIGITAL!Je wekelijkse dosis inspiratie maar dan vanuit huis via je eigen beeldscherm. Zorg jij voor een laptop met werkende internetverbinding en een goede kop koffie voor jezelf? Zorgen... Lees meer

2 juni – Online stagemarkt voor studenten & bedrijven

Maakindustrie, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Ondernemerschap
2 juni 2020 Aanvang 15:00 Einde 17:30
Bedrijven zijn druk met de impact van de coronacrisis. Studenten zitten thuis, onderwijs gaat online. Maar wat als na de zomer alles weer op gang komt? Dan heb je elkaar weer hard nodig. Ook die talen... Lees meer

16 juni webinar hybride techniekopleiders

Maakindustrie, Onderwijs
16 juni 2020 Aanvang 19:00 Einde 21:00
Wil jij ook je werk in de techniek combineren met lesgeven? Of wil je groeien als vraagbaak binnen je eigen bedrijf? Laat je informeren over de mogelijkheden en meld je aan voor het webinar op 16 juni... Lees meer

01 oktober 2020 – Circulair ondernemen, aan de slag!

Ondernemerschap
1 oktober 2020
De transitie naar een circulaire economie is in volle gang en er liggen enorm veel kansen voor het bedrijfsleven om aan de slag te gaan met circulaire economie. Ookal heb je enkel een kantoor!!! Deze... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu