Nieuws
Project ‘It’s a Serious Game !!’ sleept subsidie in de wacht

Project ‘It’s a Serious Game !!’ sleept subsidie in de wacht

5 december 2019
Categorie: Arbeidsmarkt, Maakindustrie, Onderwijs

Gamificatie als wapen in strijd om talent - De technische sector staat voor diverse grote uitdagingen. Om die het hoofd te bieden, hebben vier partijen de handen ineengeslagen: ProfCore, Perfact Group, Soapbox Jongerenmarketing en Meet the Youngsters.

Hun gezamenlijke project It’s a Serious Game!, dat gamificatie onder andere inzet om nieuw talent enthousiast te maken voor de technische sector, heeft middels een MKB!dee-aanvraag een overheidssubsidie in de wacht gesleept. In totaal is gisteren door staatssecretaris Mona Keijzer 7,8 miljoen subsidie toegekend aan 47 projecten voor scholing en bijscholing van personeel in het mkb. In totaal waren er 190 ideeën ingediend.

Persfoto-MKB-web.jpgProfCore, Perfact Group, Soapbox Jongerenmarketing en Meet the Youngsters met de subsidie voucher.

mkb-idee-uitreiking-groepsfoto.jpgGroepsfoto MKB idee uitreiking.

Aanleiding project
De technische sector kampt met een groeiend tekort aan gekwalificeerd technisch personeel. Bovendien veranderen technologische ontwikkelingen (digitalisering, robotisering) en de energietransitie het bestaande beroepenlandschap substantieel. Er ontstaan nieuwe beroepen, die nog een plek moeten krijgen in het onderwijscurriculum. We leven niet in een tijdperk van verandering, maar een verandering van tijdperk. Goede samenwerking binnen de Triple Helix bevordert het op voorhand maken van juiste keuzes om deze transitie zo efficiënt mogelijk vorm te geven.

Grote uitdagingen vragen om samenwerking
Werkgevers en stakeholders in de technische sector staan de komende jaren voor grote uitdagingen op het gebied van onder meer het enthousiasmeren, opleiden, trainen en rekruteren van bestaand en nieuw personeel. Deze disruptie leidt niet enkel tot een krapte aan technische vakmensen, maar heeft ook direct invloed op het boeien en binden van de huidige medewerkers. De uitdaging voor de komende jaren is de huidige medewerkers mee te nemen in en klaar te stomen voor de op stapel staande veranderingen.

Om die complexe uitdaging aan te gaan, hebben ProfCore, Perfact Group, Soapbox Jongerenmarketing en Meet the Youngsters de samenwerking gezocht in het project It’s a Serious Game!, dat serious gaming inzet om de jonge generatie binnen het onderwijs te enthousiasmeren voor de nieuwe technische beroepen en eigen medewerkers op te leiden en te trainen. De samenwerkende partners nodigen andere organisaties uit om inspiratie te halen uit dit initiatief en samen de schouders te zetten onder vernieuwing.

Gamificatie appelleert aan jongere generaties
De projectgroep heeft, met ondersteuning van subsidieadviesbureau TRIAS uit Venlo, een succesvolle MKB!dee-aanvraag gedaan. It’s a Serious Game! heeft deze week de overheidssubsidie ontvangen uit handen van de staatssecretaris. De financiële ondersteuning wordt onder meer gebruikt voor het ontwikkelen van drie virtual-realityfilms, een als meetkamer ingerichte mobiele escaperoom en mini living lab, dat gebruikmaakt van augmented reality om mensen mee te nemen in de technologische ontwikkelingen op de werkvloer in deze verandering van tijdperk.

logo-banner-bedrijven.jpg


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

Open Brains sessies - elke vrijdag! Doe mee!

Innovatie, Ondernemerschap
1 januari 2020
YOUR WEEKLY SHOT OF INNOVATION – Open Brains organiseert een wekelijkse innovatie- en brainstormsessie waar professionals, bedrijven, startups of studenten de kans krijgen hun innovatieve idee te pres... Lees meer

4 maart - Ledenbijeenkomst Maketech Platform bij: Rockwool Roermond

Maakindustrie, Ondernemerschap
4 maart 2020 Aanvang 15:30 Einde 18:30
Iedereen kent ROCKWOOL steenwol maar weet u ook dat deze steenwol behalve isolerend en energiebesparend ook buitengewoon brandveilig is? Of wist u dat een aanzienlijk deel van de productie bij ROCKWOO... Lees meer

Ambitieus MKB (9 bijeenkomsten)

Ondernemerschap
10 maart 2020
Ambitieus MKB - Voorjaar 2020 Nederland als koploper van de wereldwijde transitie naar een duurzame samenleving. Een transitie die veelal gedreven wordt door razendsnelle ontwikkelingen op het gebied ... Lees meer

17 maart - Roermond on Stage, beroepenfeest

Arbeidsmarkt, Onderwijs
17 maart 2020
Beroepenfeest op 17 maart en de Doe dag op 26 maart https://www.roermondonstage.nl/ 't Café - Jo GerrishalAchilleslaan 2A6042 JV Roermond Lees meer

26 maart - Roermond on Stage | Werkbezoeken Doe Dag

Arbeidsmarkt, Onderwijs
26 maart 2020
Werkbezoeken Doe Dag 26 maart 2020Bij u op locatiehttps://www.roermondonstage.nl/   Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu