Nieuws
Presentatie startdocument Egg Valley

Presentatie startdocument Egg Valley

8 september 2020
Categorie: Agri, Innovatie

Vrijdag 4 september, Weert. Hans de Kinderen, directievoorzitter van Rabobank Weerterland en Cranendonck overhandigt het startdocument Egg Valley aan gedeputeerde van de Provincie Limburg Hubert Mackus. “Egg Valley is een enorme kans voor de regio. Dit is het moment om het stuur te pakken,” licht Hans Corsten, mede-aanjager en kartrekker namens Keyport toe.

EggValley-overhandigen-startdocument.jpg

“Egg Valley” werd in juni 2019 geïntroduceerd op het symposium “Voeding in beweging” tijdens de EK Triatlon in Weert. Een titel die zonder meer van toepassing is op deze regio. De gemeenten Weert, Nederweert en Leudal vormen het hart van de Nederlandse eiproductie en verwerking. De regio huisvest circa 8 miljoen kippen en wekelijks worden er 80 miljoen eieren in de regio verhandeld of verwerkt tot poeders, vloeibare halffabricaten en gekookte, geschilderde of gepelde eieren.

“Een uniek vertrekpunt om een keten te bouwen die de mooiste producten levert, met een goed rendement en in verbinding met haar omgeving” vindt Hans de Kinderen. “Vandaar dat de Rabobank samen met Keyport in gesprek is gegaan met alle betrokken partijen; de ondernemers, de gemeenten, de provincie, HAS Hogeschool, ministerie LNV, Gebiedsbureau en Wageningen University & Research. Feit dat ze hier vandaag allemaal aanwezig zijn, toont de betrokkenheid en het belang ervan.” Het rondje langs de velden heeft geresulteerd in een gedragen visie met heldere programmalijnen en een duidelijke prioritering en bevestigde dat dit ook het moment is. “Een vertrekdocument op weg naar het benutten van de kansen die Egg Valley biedt.”

IMG-20200907-WA0005.jpg

Een ei uit Egg Valley? Dan is het goed!

Egg Valley heeft de potentie om internationaal herkend en erkend te worden als hét centrum van het ei in Europa. Een toonbeeld van duurzame economie in optima forma omdat de hele keten - van fokkerij, diervoeding en pluimvee tot de verwerkende industrie - samen komt. Waar innovatie ontstaat en waar studenten en onderzoekers op de Brightlands Campus Greenport resultaat boeken in gezondheidstoepassingen en voedingswaarde. Een regio waar circulariteit, veiligheid en gezondheid voorop staan, zodat straks iedereen weet: een ei uit Egg Valley, dan is het goed!

Samen verder
“Onze deur staat open om met deze ambitie aan de slag te gaan,“ zegt Hans Corsten van Keyport. “Egg Valley kan een enorme bijdrage leveren aan de economische versterking en leefbaarheid van dit gebied.” Netwerkorganisatie Keyport is betrokken vanaf het begin. Eerst als aanjager bij het in kaart brengen van de kansen en nu bij het faciliteren van het vervolg. Hans de Kinderen licht toe: “We gaan verder met het organiseren van dialoogsessies met ondernemers. De fundering voor Egg Valley ligt er; er zijn geld, kennis, faciliteiten en menskracht beschikbaar. De volgende stap is toewerken naar een leidende coalitie van ondernemers die met elkaar daadwerkelijk inhoud wil geven aan de kansen die Egg Valley biedt. Dus vooral samen doen, want samen bereiken we meer.”


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug

Magazine-blokjev2.png

MKB-DEAL_blok.jpg

agenda
Agenda

Masterclass: Future Proof Ondernemen & Hoe kom ik de crisis door

Ondernemerschap
8 december 2020
BITL Academy – Ondertussen hebben we circa 1.200 bedrijven geholpen en 100 deelnemers in masterclasses mogen verwelkomen. Met trots presenteren we je het BITL Academy aanbod voor november en december ... Lees meer

Aannemer, aanbesteder of projectontwikkelaar? 3-daagse circulair design track. Start januari 2021

Maakindustrie, Ondernemerschap
19 januari 2021
Nog 4 plekken vrij. 3-daagse circulair design track. Start januari 2021 De betonindustrie is een belangrijke leverancier voor de bouw en GWW-sector. Om CO2 uitstoot te reduceren is hergebruik en recyc... Lees meer

Samen naar een circulaire agro sector

Agri, Ondernemerschap
3 februari 2021 Aanvang 17:00 Einde 19:00
De agro sector is in Limburg sterk vertegenwoordigd. Veel innovaties vinden hier hun oorsprong. Op initiatief van deze ondernemers zelf, organiseren we een bijeenkomst om samen te brainstormen hoe cir... Lees meer

19-20 Mei Limburg Leads event

Innovatie, Ondernemerschap
19 mei 2021
LET OP: VERPLAATST VAN SEPT 2020 NAAR 19 & 20 MEI 2021 – Op 19 en 20 mei 2021 vindt in MECC Maastricht wederom Limburg Leads plaats – een uniek B2B event in een unieke regio. Limburg Leads is hét Eure... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. Je ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die je moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu