Nieuws

Herstructurering ‘natte’ bedrijventerreinen Maasgouw van start

Logistiek
11-12-13 Om de scheepvaartgerelateerde bedrijventerreinen te ontwikkelen tot kwalitatief hoogwaardige en duurzame vestingplaatsen, gaat de gemeente Maasgouw de samenwerking met Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) en de Limburgse Herstructureringsmaatschappij voor bedrijventerreinen BV (LHB) uitbreiden.

Om de scheepvaartgerelateerde bedrijventerreinen te ontwikkelen tot kwalitatief hoogwaardige en duurzame vestingplaatsen, gaat de gemeente Maasgouw de samenwerking met Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) en de Limburgse Herstructureringsmaatschappij voor bedrijventerreinen BV (LHB) uitbreiden.

Maakindustrie trekt Nederlandse industrie uit het dal.

Maakindustrie
11-12-13 De Maakindustrie is een van de sterke sectoren in de regio Keyport2020. De regio kent relatief veel innovatieve MKB-bedrijven waar productie centraal staat. Uit het onderzoek ‘Innovatiepotentieel regionale MKB’ blijkt dat de maakindustrie in onze regio een krachtige sector is met groeikansen. Eerder al gingen signalen op dat de technologische sectoren een belangrijk aandeel hebben in de economische groei.

De Maakindustrie is een van de sterke sectoren in de regio Keyport2020. De regio kent relatief veel innovatieve MKB-bedrijven waar productie centraal staat. Uit het onderzoek ‘Innovatiepotentieel regionale MKB’ blijkt dat de maakindustrie in onze regio een krachtige sector is met groeikansen. Eerder al gingen signalen op dat de technologische sectoren een belangrijk aandeel hebben in de economische groei.

Limburg Magnet, Match-making tussen studenten en werkgevers

Maakindustrie
29-11-13 Het project Limburg Magnet informeert studenten over gunstige baanperspectieven in Limburg. Doel: het binden, boeien en gericht benutten van jong talent voor de Limburgse arbeidsmarkt. Hoe: door jongeren op verfrissende en soms verrassende wijze in contact te brengen met inspirerende werkgevers, opleidingen en carrièrekansen in het Limburgse bedrijfsleven.

Het project Limburg Magnet informeert studenten over gunstige baanperspectieven in Limburg. Doel: het binden, boeien en gericht benutten van jong talent voor de Limburgse arbeidsmarkt. Hoe: door jongeren op verfrissende en soms verrassende wijze in contact te brengen met inspirerende werkgevers, opleidingen en carrièrekansen in het Limburgse bedrijfsleven.

Maasgouw en OML willen met bedrijven hotspot scheepvaart realiseren

Logistiek
22-11-13 Het onderzoek naar de innovatiekracht van de maakindustrie, uitgevoerd door het lectoraat Brainport van de Fontys Hogeschool Management, Economie en Recht heeft aangetoond dat de scheepsbouw een van de innovatieve netwerken binnen Keyport 2020 is waar sprake is van een meer dan gemiddeld innovatiepotentieel. Behalve de herstructurering van deze zogenaamde ‘natte bedrijventerreinen’ die in samenwerking tussen Maasgouw, OML en LHB zal worden opgepakt gaat Keyport 2020 verkennen op welke wijze er een bijdrage geleverd kan worden aan de versterking van de innovatie- en concurrentiekracht van de aldaar gevestigde bedrijven.

Het onderzoek naar de innovatiekracht van de maakindustrie, uitgevoerd door het lectoraat Brainport van de Fontys Hogeschool Management, Economie en Recht heeft aangetoond dat de scheepsbouw een van de innovatieve netwerken binnen Keyport 2020 is waar sprake is van een meer dan gemiddeld innovatiepotentieel. Behalve de herstructurering van deze zogenaamde ‘natte bedrijventerreinen’ die in samenwerking tussen Maasgouw, OML en LHB zal worden opgepakt gaat Keyport 2020 verkennen op welke wijze er een bijdrage geleverd kan worden aan de versterking van de innovatie- en concurrentiekracht van de aldaar gevestigde bedrijven.

Nieuwe projecten Keyport 2020

Algemeen
14-11-13 In haar vergadering van 13 november 2013 heeft het algemeen bestuur van Keyport2020 ingestemd met een viertal nieuwe projecten. Op basis van de adviezen van het Kernteam Keyport, waarin bedrijven, kennisinstellingen en overheden op basis van hun expertise plaats nemen, zijn de volgende projecten goedgekeurd en hebben steun van Keyport ontvangen: • Werkplekleren 3.0: letterlijk meer kennis produceren en delen • Retail- en Business Academy • Virtueel Verzorgingshuis / Innoveren door verbinden • Onderwijsinfrastructuur Techniekketen Noord Limburg en regio Keyport 2020

In haar vergadering van 13 november 2013 heeft het algemeen bestuur van Keyport2020 ingestemd met een viertal nieuwe projecten. Op basis van de adviezen van het Kernteam Keyport, waarin bedrijven, kennisinstellingen en overheden op basis van hun expertise plaats nemen, zijn de volgende projecten goedgekeurd en hebben steun van Keyport ontvangen: • Werkplekleren 3.0: letterlijk meer kennis produceren en delen • Retail- en Business Academy • Virtueel Verzorgingshuis / Innoveren door verbinden • Onderwijsinfrastructuur Techniekketen Noord Limburg en regio Keyport 2020

Op zoek naar het Biobased DNA van Keyport

Agri
14-11-13 De regio Keyport zou wel eens een belangrijke speler kunnen worden in de (Limburgse) Biobased Economy. Een Biobased Economy is gebaseerd op het zo efficiënt mogelijk gebruik maken van gewassen en organische reststoffen voor voeding, veevoer, materialen, chemicaliën, brandstof en energie. Biobased reststoffen zijn afkomstig uit de land-, tuin- en bosbouw en veehouderij en vormen een alternatief voor fossiele grondstoffen.

De regio Keyport zou wel eens een belangrijke speler kunnen worden in de (Limburgse) Biobased Economy. Een Biobased Economy is gebaseerd op het zo efficiënt mogelijk gebruik maken van gewassen en organische reststoffen voor voeding, veevoer, materialen, chemicaliën, brandstof en energie. Biobased reststoffen zijn afkomstig uit de land-, tuin- en bosbouw en veehouderij en vormen een alternatief voor fossiele grondstoffen.

Speelgoed van het jaar 2013 uit Weert

Maakindustrie
14-11-13 De Verkiezing Speelgoed van het Jaar werd in 2013 gewonnen door VTech uit Weert met een interactieve knuffelbeer voor kinderen tussen de 0 en 2 jaar. VTech, gelegen aan de A2 in Weert, is een internationaal speelgoedconcern.

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar werd in 2013 gewonnen door VTech uit Weert met een interactieve knuffelbeer voor kinderen tussen de 0 en 2 jaar. VTech, gelegen aan de A2 in Weert, is een internationaal speelgoedconcern.

Groba Cheese Processing Equipment: Keyport als springplank naar de rest van de wereld

Maakindustrie
04-11-13 Continu innoveren is een van de speerpunten van het beleid van Groba. En dat vertaalt zich in een gestaag groeiende omzet, zowel in Europa als wereldwijd. Het in de Keyport 2020 regio (Ittervoort) gevestigde bedrijf ontwikkelt en bouwt al ruim 35 jaar machines voor de kaasverwerkende industrie.

Continu innoveren is een van de speerpunten van het beleid van Groba. En dat vertaalt zich in een gestaag groeiende omzet, zowel in Europa als wereldwijd. Het in de Keyport 2020 regio (Ittervoort) gevestigde bedrijf ontwikkelt en bouwt al ruim 35 jaar machines voor de kaasverwerkende industrie.

Irmato legt verbinding tussen traditionele maakindustrie en high-tech R&D

Maakindustrie
14-10-13 Op vrijdag 11 oktober a.s. vierde Irmato haar tienjarig bestaan. Tevens werd het nieuwe hoofdkantoor officieel geopend. Dit volledig gerestaureerde pand, een voormalige zuivelfabriek, ligt aan de doorgaande weg van Weert naar Stramproy. Irmato combineerde de opening met een netwerkbijeenkomst.

Op vrijdag 11 oktober a.s. vierde Irmato haar tienjarig bestaan. Tevens werd het nieuwe hoofdkantoor officieel geopend. Dit volledig gerestaureerde pand, een voormalige zuivelfabriek, ligt aan de doorgaande weg van Weert naar Stramproy. Irmato combineerde de opening met een netwerkbijeenkomst.

Aan de slag met 21 ha natuurrealisatie

Agri
01-10-13 In opdracht van Provincie Limburg gaat Stichting Natuurrijk Limburg natuur realiseren in het Roerdal. Dit is in feite de verwezenlijking van de ambities uitgesproken in de Verklaring van Roermond 2009.

In opdracht van Provincie Limburg gaat Stichting Natuurrijk Limburg natuur realiseren in het Roerdal. Dit is in feite de verwezenlijking van de ambities uitgesproken in de Verklaring van Roermond 2009.

Weert Groenste Stad van Europa

Algemeen
30-09-13 Op vrijdag 27 september is bekend geworden dat Weert (uit de Keyport 2020 regio) zich groenste stad van Europa mag noemen. In 2012 sleepte Weert al de prijs voor de groenste stad van Nederland in de wacht. Weert behaalde dit jaar een gouden score bij de internationale competitie Entente Florale in de categorie Steden met de 10 Europese steden: Kufstein (Oostenrijk), Birmingham (GB), Zagreb (Kroatië), Sint Niklaas (B) en Dresden (D). Burgemeester Jos Heijmans was helemaal in zijn nopjes met deze prijs.

Op vrijdag 27 september is bekend geworden dat Weert (uit de Keyport 2020 regio) zich groenste stad van Europa mag noemen. In 2012 sleepte Weert al de prijs voor de groenste stad van Nederland in de wacht. Weert behaalde dit jaar een gouden score bij de internationale competitie Entente Florale in de categorie Steden met de 10 Europese steden: Kufstein (Oostenrijk), Birmingham (GB), Zagreb (Kroatië), Sint Niklaas (B) en Dresden (D). Burgemeester Jos Heijmans was helemaal in zijn nopjes met deze prijs.

Smurfit Kappa Roermond Papier. Duurzaamheid in alle vezels

Maakindustrie
27-09-13 Dagelijks rijden 100 vrachtwagens gevuld met balen oud papier het fabrieksterrein van Smurfit Kappa in Roermond op. Op jaarbasis is dat zo’n 650.000 ton oud papier, ruim 25% van de jaarlijks in Nederland ingezamelde hoeveelheid. Smurfit Kappa maakt er papier van als basismateriaal voor golfkarton. Directeur Jo Cox: “Je kunt wel stellen dat duurzaamheid van nature in alle vezels van ons bedrijf zit. Dat gaat overigens veel verder dan het verwerken van oud papier tot nieuw materiaal.”

Dagelijks rijden 100 vrachtwagens gevuld met balen oud papier het fabrieksterrein van Smurfit Kappa in Roermond op. Op jaarbasis is dat zo’n 650.000 ton oud papier, ruim 25% van de jaarlijks in Nederland ingezamelde hoeveelheid. Smurfit Kappa maakt er papier van als basismateriaal voor golfkarton. Directeur Jo Cox: “Je kunt wel stellen dat duurzaamheid van nature in alle vezels van ons bedrijf zit. Dat gaat overigens veel verder dan het verwerken van oud papier tot nieuw materiaal.”

CrossRoads, naar innovatie gluren met de buren

Algemeen
16-09-13 Op donderdag 12 september werd, in de Bonbonnière te Maastricht, de voorlopige balans opgemaakt van CrossRoads, het Interreg IV project voor de grensregio Vlaanderen-Nederland. CrossRoads is een innovatieprogramma dat grensoverschrijdende innovatie tot stand wil brengen. Het euregionale bedrijfsleven, de samenwerkende hogescholen en de CrossRoads-partners presenteerden hier kansrijke innovatieprojecten op kruispunt-technologieën. Ook bedrijven uit de Keyport-regio waren present, zoals Eaglet Eye uit Roermond.

Op donderdag 12 september werd, in de Bonbonnière te Maastricht, de voorlopige balans opgemaakt van CrossRoads, het Interreg IV project voor de grensregio Vlaanderen-Nederland. CrossRoads is een innovatieprogramma dat grensoverschrijdende innovatie tot stand wil brengen. Het euregionale bedrijfsleven, de samenwerkende hogescholen en de CrossRoads-partners presenteerden hier kansrijke innovatieprojecten op kruispunt-technologieën. Ook bedrijven uit de Keyport-regio waren present, zoals Eaglet Eye uit Roermond.

MKB in Keyport 2020-regio volop met innovatie bezig

Maakindustrie
05-09-13 Het MKB in de regio Keyport 2020 heeft innovatie hoog op de agenda staan. Goed nieuws is bovendien dat de maakindustrie beschikt over een aanzienlijk innovatiepotentieel dat nog niet of onvoldoende is aangeboord. Vijf studenten van Fontys MER onderzochten, onder begeleiding van het lectoraat Brainport 2020 en in opdracht van Keyport 2020, de mate van innovatie, bestaande innovatienetwerken en de intensiteit van innovatie.

Het MKB in de regio Keyport 2020 heeft innovatie hoog op de agenda staan. Goed nieuws is bovendien dat de maakindustrie beschikt over een aanzienlijk innovatiepotentieel dat nog niet of onvoldoende is aangeboord. Vijf studenten van Fontys MER onderzochten, onder begeleiding van het lectoraat Brainport 2020 en in opdracht van Keyport 2020, de mate van innovatie, bestaande innovatienetwerken en de intensiteit van innovatie.

Keyport 2020 stelt strategische doelstellingen vast

Algemeen
05-09-13 Keyport 2020 heeft – met ondersteuning van regionaal onderzoeksbureau E,til - ambitieuze strategische doelstellingen geformuleerd. Deze doelstellingen geven richting en invulling aan de koers naar 2020. Om aan de hand van deze doelstellingen de ontwikkeling van de regio te kunnen monitoren heeft Keyport eerst de huidige stand van zaken in de regio in kaart gebracht en in een nulmeting vastgelegd. Hieronder vindt u een overzicht van deze doelstellingen met een korte toelichting.

Keyport 2020 heeft – met ondersteuning van regionaal onderzoeksbureau E,til - ambitieuze strategische doelstellingen geformuleerd. Deze doelstellingen geven richting en invulling aan de koers naar 2020. Om aan de hand van deze doelstellingen de ontwikkeling van de regio te kunnen monitoren heeft Keyport eerst de huidige stand van zaken in de regio in kaart gebracht en in een nulmeting vastgelegd. Hieronder vindt u een overzicht van deze doelstellingen met een korte toelichting.

Magazine-blokjev2.png

MKB-DEAL_blok.jpg

agenda
Agenda

VOL! – Aannemer, aanbesteder of projectontwikkelaar? 3-daagse circulair design track. Start januari 2021

Maakindustrie, Ondernemerschap
19 januari 2021
VOL!! 3-daagse circulair design track. Start januari 2021 Alle plekken zijn gereserveerd. Nog interesse? Neem contact op voor een vervolgsessie!De betonindustrie is een belangrijke leverancier voor de... Lees meer

Samen naar een circulaire agro sector

Agri, Ondernemerschap
3 februari 2021 Aanvang 17:00 Einde 19:00
De agro sector is in Limburg sterk vertegenwoordigd. Veel innovaties vinden hier hun oorsprong. Op initiatief van deze ondernemers zelf, organiseren we een bijeenkomst om samen te brainstormen hoe cir... Lees meer

19-20 Mei Limburg Leads event

Innovatie, Ondernemerschap
19 mei 2021
LET OP: VERPLAATST VAN SEPT 2020 NAAR 19 & 20 MEI 2021 – Op 19 en 20 mei 2021 vindt in MECC Maastricht wederom Limburg Leads plaats – een uniek B2B event in een unieke regio. Limburg Leads is hét Eure... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. Je ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die je moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu