Nieuws

Wat doet Spark tech lab tijdens de coronacrisis?

29-04-20 “Normaal gesproken ontvangen we hier wekelijks tientallen scholieren. “Jack Peeters van techniekatelier Spark tech lab Weert vervolgt: “Voor een educatieve kennismaking met techniek, vaak in samenwerking met een bedrijf uit de regio. Dat ligt voorlopig even stil. Maar stilstaan is geen optie. Dus wat kunnen we dan wél doen om kinderen te enthousiasmeren voor techniek?

“Normaal gesproken ontvangen we hier wekelijks tientallen scholieren. “Jack Peeters van techniekatelier Spark tech lab Weert vervolgt: “Voor een educatieve kennismaking met techniek, vaak in samenwerking met een bedrijf uit de regio. Dat ligt voorlopig even stil. Maar stilstaan is geen optie. Dus wat kunnen we dan wél doen om kinderen te enthousiasmeren voor techniek?

Voorgenomen fusie CITAVERDE, Helicon en Wellant per 1 januari 2021

Onderwijs
29-04-20 CITAVERDE College, Helicon Opleidingen en Wellantcollege gaan de krachten bundelen. “Met de voorgenomen fusie van het vmbo en mbo onderwijs per 1 januari 2021 borgen we de nationale en regionale groene-sectordoelstellingen. “Ans Christophe, algemeen bestuurslid Keyport en lid van het college van bestuur van Citaverde licht toe.

CITAVERDE College, Helicon Opleidingen en Wellantcollege gaan de krachten bundelen. “Met de voorgenomen fusie van het vmbo en mbo onderwijs per 1 januari 2021 borgen we de nationale en regionale groene-sectordoelstellingen. “Ans Christophe, algemeen bestuurslid Keyport en lid van het college van bestuur van Citaverde licht toe.

LIOF updates & nieuws

Innovatie, Coronacrisis, Ondernemerschap
29-04-20 Liof nieuws: Ondersteuning voor startups, scale-ups en innovatieve mkb'ers: COL faciliteit vanaf 29 april beschikbaar. LIOF festival verplaatst naar 2021. Groei in deze tijden gelukkig ook mogelijk. Lees het hier.

Liof nieuws: Ondersteuning voor startups, scale-ups en innovatieve mkb'ers: COL faciliteit vanaf 29 april beschikbaar. LIOF festival verplaatst naar 2021. Groei in deze tijden gelukkig ook mogelijk. Lees het hier.

RIC nieuws en webinars

Onderwijs, Coronacrisis, Ondernemerschap
29-04-20 BENUT JE DIGITALE KANSEN | Overleven in tijden van crisis. Bekijk ook onze overige online webinars.

BENUT JE DIGITALE KANSEN | Overleven in tijden van crisis. Bekijk ook onze overige online webinars.

Meld je bij Keyport, juist nu!

Coronacrisis, Ondernemerschap
18-04-20 Keyport heeft het netwerk, kent de weg naar de regelingen en subsidies, biedt concrete hulp en past projecten aan op de actuele situatie. Dus wacht niet af en meld je, juist nu, met je vraag bij Keyport!

Keyport heeft het netwerk, kent de weg naar de regelingen en subsidies, biedt concrete hulp en past projecten aan op de actuele situatie. Dus wacht niet af en meld je, juist nu, met je vraag bij Keyport!

Wellantcollege, CITAVERDE en Helicon tekenen voor een gezamenlijke blauw-groene toekomst

Onderwijs
18-04-20 Wellantcollege, CITAVERDE en Helicon gaan vanaf 1 januari 2021 samen verder als unieke blauw-groene onderwijsorganisatie voor vmbo, mbo en leven lang ontwikkelen. Daar hebben de bestuurders van de drie organisaties op woensdag 15 april om 11.00 uur voor getekend. Ze deden dat vanwege corona-maatregelen niet live, maar in een livestream. Alle 2135 medewerkers waren uitgenodigd om er – op afstand – bij te zijn.

Wellantcollege, CITAVERDE en Helicon gaan vanaf 1 januari 2021 samen verder als unieke blauw-groene onderwijsorganisatie voor vmbo, mbo en leven lang ontwikkelen. Daar hebben de bestuurders van de drie organisaties op woensdag 15 april om 11.00 uur voor getekend. Ze deden dat vanwege corona-maatregelen niet live, maar in een livestream. Alle 2135 medewerkers waren uitgenodigd om er – op afstand – bij te zijn.

Verhalen van ondernemers

Ondernemerschap, Coronacrisis
15-04-20 Hoe gaan ondernemers om met de impact van het Coronavirus op hun bedrijf? De overheid neemt maatregelen. MKB, LWV en partners richten een online platform op. Projecten worden aangepast en nieuwe initiatieven ontstaan. Lees hier de eerste ondernemersverhalen die worden gedeeld.

Hoe gaan ondernemers om met de impact van het Coronavirus op hun bedrijf? De overheid neemt maatregelen. MKB, LWV en partners richten een online platform op. Projecten worden aangepast en nieuwe initiatieven ontstaan. Lees hier de eerste ondernemersverhalen die worden gedeeld.

Alle info voor ondernemers op een rij

Algemeen, Ondernemerschap, Coronacrisis
13-04-20 Intussen is er een heel pakket aan financiële maatregelen om ondernemers te ondersteunen. Bekijk het hier.

Intussen is er een heel pakket aan financiële maatregelen om ondernemers te ondersteunen. Bekijk het hier.

Impact Coronavirus op economie enorm

Leisure & Retail, Algemeen, Agri, Logistiek, Maakindustrie, Zorg, Ondernemerschap, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Coronacrisis
13-04-20 De impact van het Coronavirus op de economie is enorm. De overheid neemt maatregelen. MKB, LWV en partners richten een online platform op. De eerste ondernemersverhalen worden gedeeld, projecten worden aangepast en nieuwe initiatieven ontstaan. Bekijk hier de vlog van Gé Moonen - Ambassadeur Keyport en Jos Meessen - Meet The Youngsters.

De impact van het Coronavirus op de economie is enorm. De overheid neemt maatregelen. MKB, LWV en partners richten een online platform op. De eerste ondernemersverhalen worden gedeeld, projecten worden aangepast en nieuwe initiatieven ontstaan. Bekijk hier de vlog van Gé Moonen - Ambassadeur Keyport en Jos Meessen - Meet The Youngsters.

Over (lopende) subsidies, haalbaarheidsonderzoek en startups

13-04-20 De impact van corona op subsidies voor uw organisatie: bedreiging of kans? Trias heeft de belangrijkste informatie op een rijtje gezet. Bekijk hier de Q&A op de website. Vragen over lopende trajecten of juist nu kijken naar aanvullende financieringsmogelijkheden? Lees verder!

De impact van corona op subsidies voor uw organisatie: bedreiging of kans? Trias heeft de belangrijkste informatie op een rijtje gezet. Bekijk hier de Q&A op de website. Vragen over lopende trajecten of juist nu kijken naar aanvullende financieringsmogelijkheden? Lees verder!

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

Ondernemerschap, Arbeidsmarkt, Coronacrisis
06-04-20 Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)Vanwege de uitbraak van het coronavirus is er een nieuwe regeling. De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Werkgevers kunnen vanaf maandag 6 april 2020 9:00 uur een aanvraag doen.

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)
Vanwege de uitbraak van het coronavirus is er een nieuwe regeling. De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Werkgevers kunnen vanaf maandag 6 april 2020 9:00 uur een aanvraag doen.

Bijna 20% van Limburgse bedrijven vreest voor einde bedrijf

Ondernemerschap, Coronacrisis
03-04-20 MKB-Limburg en de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) hebben samen met Parkmanagement Midden-Limburg, de Samenwerkende Industrieterreinen Maastricht (SIM) en Ondernemend Venlo een onderzoek laten uitvoeren onder 547 Limburgse bedrijven naar de impact van het coronavirus COVID-19 op het bedrijfsleven in Limburg.

MKB-Limburg en de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) hebben samen met Parkmanagement Midden-Limburg, de Samenwerkende Industrieterreinen Maastricht (SIM) en Ondernemend Venlo een onderzoek laten uitvoeren onder 547 Limburgse bedrijven naar de impact van het coronavirus COVID-19 op het bedrijfsleven in Limburg.

Hier gebeurt het. Ook nu!

Ondernemerschap, Algemeen, Coronacrisis
31-03-20 In lijn met het advies van het RIVM en het kabinet hebben ook wij onze manier van werken aangepast. Bijeenkomsten zijn afgelast of worden uitgesteld. Andere activiteiten zetten we zoveel mogelijk digitaal voort.

In lijn met het advies van het RIVM en het kabinet hebben ook wij onze manier van werken aangepast. Bijeenkomsten zijn afgelast of worden uitgesteld. Andere activiteiten zetten we zoveel mogelijk digitaal voort.

De kracht van samen!

Coronacrisis, Ondernemerschap, Algemeen
31-03-20 Als netwerkorganisatie geloven wij onverminderd in de kracht van samen. Samen komen we uit deze crisis. Misschien wel sterker dan ooit, omdat de onderlinge verbondenheid groeit. Een goed voorbeeld hiervan is het MKB Limburg Coronacrisisplan. Dit plan van aanpak is door MKB en LWV, samen met de Limburgse overheid, onderwijsinstellingen en ondernemersorganisaties ontwikkeld. Keyport participeert in deze gezamenlijke aanpak. Zo kunnen we MKB ondernemers ook in crisistijd goed blijven ondersteunen. Met up to date communicatie, de juiste maatregelen en praktische hulp.

Als netwerkorganisatie geloven wij onverminderd in de kracht van samen. Samen komen we uit deze crisis. Misschien wel sterker dan ooit, omdat de onderlinge verbondenheid groeit. Een goed voorbeeld hiervan is het MKB Limburg Coronacrisisplan. Dit plan van aanpak is door MKB en LWV, samen met de Limburgse overheid, onderwijsinstellingen en ondernemersorganisaties ontwikkeld. Keyport participeert in deze gezamenlijke aanpak. Zo kunnen we MKB ondernemers ook in crisistijd goed blijven ondersteunen. Met up to date communicatie, de juiste maatregelen en praktische hulp.

Concrete hulp vanuit Keyport projecten

Algemeen, Ondernemerschap, Coronacrisis
31-03-20 Veel studenten krijgen nu online colleges en les. Vaak hebben ze veel meer tijd dan normaal. Omdat de stage geannuleerd is, er geen bijbaantje meer is of er toch minder colleges zijn. Deze groep van studenten zit veelal thuis, in de regio, en biedt zich aan!

Veel studenten krijgen nu online colleges en les. Vaak hebben ze veel meer tijd dan normaal. Omdat de stage geannuleerd is, er geen bijbaantje meer is of er toch minder colleges zijn. Deze groep van studenten zit veelal thuis, in de regio, en biedt zich aan!

Magazine-blokjev2.png

MKB-DEAL_blok.jpg

agenda
Agenda

Wat als alle Limburgse innovaties slim, duurzaam of gezond zouden zijn?

Innovatie, Ondernemerschap
3 december 2020
"Wat als ik zou kunnen produceren zonder reststromen?" "Hoe kan ik mijn gewassen beter beschermen tegen extremer wordend weer?"  "Wat als ik de zorg betaalbaarder kon maken met mijn innovatie?" ... Lees meer

Online werksessie TRIAS | WBSO regeling in de praktijk

3 december 2020 Aanvang 16:00 Einde 16:45
Bezig met innovatie? Check de subsidie voor je R&D kosten. 3 december: online werksessie met TRIASOver de WBSO in de praktijkDonderdag 3 december van 16:00 – 16:45 uur. Schrijf je nu in en krijg een k... Lees meer

Masterclass: Future Proof Ondernemen & Hoe kom ik de crisis door

Ondernemerschap
8 december 2020
BITL Academy – Ondertussen hebben we circa 1.200 bedrijven geholpen en 100 deelnemers in masterclasses mogen verwelkomen. Met trots presenteren we je het BITL Academy aanbod voor november en december ... Lees meer

Aannemer, aanbesteder of projectontwikkelaar? 3-daagse circulair design track. Start januari 2021

Maakindustrie, Ondernemerschap
19 januari 2021
Nog 4 plekken vrij. 3-daagse circulair design track. Start januari 2021 De betonindustrie is een belangrijke leverancier voor de bouw en GWW-sector. Om CO2 uitstoot te reduceren is hergebruik en recyc... Lees meer

Samen naar een circulaire agro sector

Agri, Ondernemerschap
3 februari 2021 Aanvang 17:00 Einde 19:00
De agro sector is in Limburg sterk vertegenwoordigd. Veel innovaties vinden hier hun oorsprong. Op initiatief van deze ondernemers zelf, organiseren we een bijeenkomst om samen te brainstormen hoe cir... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. Je ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die je moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu