Nieuws
Ondernemers vertellen…

Ondernemers vertellen…

19 november 2019
Categorie: Ondernemerschap

Echte praktijkverhalen en handige tools... waar je als ondernemer direct mee aan de slag kunt? Inspiratie opdoen en leren van de ervaring van frontrunners? Keyport2020, Business Innovation Team Limburg, de Groeischakelaar en Economisch Samenwerkingsverband Zuid Limburg (ESZL) nodigen je uit voor:


2 december : Hoe vind ik competent talent?

Hoe pakken koplopers als Vekoma Rides en Nunhems BasF dit vraagstuk aan? En wat maakt Kabisa al 4 jaar op rij tot “de beste in talentontwikkeling en arbeidsvoorwaarden”?

afb-lerend-leven.jpg


Vekoma Rides
Een van de grootste achtbaanbouwers ter wereld. Koploper op het gebied van innovatie en adrenaline. Actief in meer dan 40 landen. Maar hoe zorg je ervoor dat je koploper blijft? Dit vraagt creativiteit en flexibiliteit van medewerkers. De nieuwste technieken wil je intern snel beheersen. Hoe vind je hierin de juiste mensen? Yvonne Paulussen bedacht een mooie oplossing; ze ontwikkelde zelf een achtbaanschool voor technisch talent.

Nunhems BasF
BasF is een van de grootste groentezaadbedrijven ter wereld. Maar in de regio is dit een minder bekende sector, en onbekend maakt onbemind, waardoor weinig mensen die opleidingsrichting kiezen. Daarom besteed Ad Braat nu veel tijd aan het laten zien hoe mooi het vak is, en kijken ze niet naar een CV, maar naar de twinkelde ogen van kandidaten als ze het bedrijf zien.

Kabisa
Kabisa is softwarebouwer, zij ontwikkelen mobile apps, webapplicaties en koppelen IT Systemen. Ze bouwen software voor o.a. Philips, ASML en Vacansoleil. Hoe hij als kleinere speler anders omgaat met medewerkers? Hij is gestopt met functioneringsgesprekken en houdt nu persoonlijke ontwikkel gesprekken. 2 december vertelt hij wat hem dit gebracht heeft…

Meer weten of aanmelden


3 december: Afval recyclen is winst genereren

WEPA en Zwamberg vertellen over ervaringen met duurzaam ondernemen. Daarnaast introduceert Keyport de tool InduSym die kan helpen bij de eerste stap.

Afval-recyclen.jpg

WEPA Nederland B.V.
WEPA Professional ontwikkelt en produceert onderscheidende, duurzame, innovatieve en trendy merken voor in de toiletruimte. Daarnaast realiseren we unieke kringloopconcepten met verantwoorde grondstoffen. Alleen recyclen is niet genoeg, ‘upcyclen’ is het sleutelwoord, waarbij we afvalstromen inzetten om er nieuwe, duurzame producten van te maken met toegevoegde waarde. De fabriek in Swalmen is daarbij een grondstoffenrotonde. In ons productieproces zetten we oud papier in als grondstof voor tissuepapier. Onze uitzonderlijke milieuprestaties zijn mede mogelijk dankzij de inzet van een hoog rendement stoomketel en eigen waterzuivering.

Zwamburg
Bij Zwamburg staat het duurzame belang voor het economische belang. Ze passen de Blauwe Economie toe door lokale reststromen te gebruiken voor de productie van oesterzwammen. Alle reststromen die na het kweekproces overblijven worden weer gerecycled, gecirculeerd of er worden andere producten van gemaakt. Zo ontstaan samenwerkingen waar meerdere reststromen weer tot een nieuw producten leiden.

InduSym
De bedrijfsscan van InduSym geeft je inzicht in de kansen om te starten met duurzaam ondernemen. Snel, simpel en verantwoord. Op een manier die je geld oplevert of kosten bespaart.

Meer weten of aanmelden


Meer weten over de organiserende partners?


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

Open Brains sessies digital! - doe mee!

Innovatie, Ondernemerschap
29 mei 2020 Aanvang 08:30 Einde 09:30
OPEN BRAINS DIGITAL!Je wekelijkse dosis inspiratie maar dan vanuit huis via je eigen beeldscherm. Zorg jij voor een laptop met werkende internetverbinding en een goede kop koffie voor jezelf? Zorgen... Lees meer

2 juni – Online stagemarkt voor studenten & bedrijven

Maakindustrie, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Ondernemerschap
2 juni 2020 Aanvang 15:00 Einde 17:30
Bedrijven zijn druk met de impact van de coronacrisis. Studenten zitten thuis, onderwijs gaat online. Maar wat als na de zomer alles weer op gang komt? Dan heb je elkaar weer hard nodig. Ook die talen... Lees meer

16 juni webinar hybride techniekopleiders

Maakindustrie, Onderwijs
16 juni 2020 Aanvang 19:00 Einde 21:00
Wil jij ook je werk in de techniek combineren met lesgeven? Of wil je groeien als vraagbaak binnen je eigen bedrijf? Laat je informeren over de mogelijkheden en meld je aan voor het webinar op 16 juni... Lees meer

01 oktober 2020 – Circulair ondernemen, aan de slag!

Ondernemerschap
1 oktober 2020
De transitie naar een circulaire economie is in volle gang en er liggen enorm veel kansen voor het bedrijfsleven om aan de slag te gaan met circulaire economie. Ookal heb je enkel een kantoor!!! Deze... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu