"Duurzaamheid is voor ons een drijver voor innovatie."

Gé Moonen
Directeur Moonen Packaging

Moonen kleurt e-fulfilment groen

In e-fulfilment is verpakken een noodzaak. Want bezorg maar eens een vaas, een stapeltje kleding of een nieuwe lamp zonder bescherming. Helaas verliezen de verpakkingen na ontvangst hun doel en komen ze razendsnel in een afvalstroom terecht. “Dat moet anders”, vindt Gé Moonen. Met Moonen Packaging zet hij volop in op duurzaamheid. Ook binnen Keyport.

Nalaten
“Toen ik vader werd, ben ik me steeds meer gaan verdiepen in duurzaamheid. Hoe laten we de wereld na aan de komende generaties? Verpakkingsmateriaal verliest razendsnel zijn functie, maar ook andere producten die wij verkopen zoals wegwerpbekers worden na één keer gebruiken afval.”

Innovatie
“Duurzaamheid is voor ons een drijver voor innovatie. Sinds 2001 zijn we actief in het zoeken van milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal. We zoeken alternatieven voor papier, karton en plastic. Wist je dat we als mensheid 1,6 keer de capaciteit van de aarde gebruiken? Dat zorgt voor uitputting van de aarde. Daarom investeren we in ontwikkeling van producten uit agrarische reststromen, zoals suikerriet, mais en aardappel. Deze verwerken we tot honderden artikelen”.

Relaties
“Ook als het om netwerken gaat, geloof ik in duurzaamheid. Het gaat niet om eenmalig contact, maar om samen bouwen. Mede daarom ben ik nauw betrokken bij Keyport en ook bij de e-Fulfilment Hub. Het is belangrijk dat we het economisch klimaat in onze regio blijvend versterken, om zo ook de generatie na ons een duurzame toekomst te geven.”

Koffie met suikerriet
Gé Moonen, is warm pleitbezorger van een circulaire economie. “Duurzaam ondernemen is voor ons vanzelfsprekend. We zijn trots op een eigen innovatie als de Stack-It beker die wordt gemaakt van suikerrietafval met een biologisch afbreekbare coating. De gebruikte bekers worden bovendien desgewenst opgehaald en verwerkt tot compost en zijn zo grondstof voor nieuwe producten. Met Green Future hoop ik veel ondernemers te inspireren en gericht te helpen bij de omslag van lineair naar circulair.”

Ook als het om netwerken gaat, geloof ik in duurzaamheid. Het gaat niet om eenmalig contact, maar om samen bouwen.

Gé MoonenDirecteur Moonen Packaging

Handige link

Contact

Renske Cox
Business developer

  • circulair & duurzaam
  • opleiden & personeel

T. 06 575 879 20
E. renske.cox@keyport.nl


 

Projecten

Dag van de Maakindustrie
Dag van de Maakindustrie
Zet je bedrijf in de schijnwerpers tijdens de Dag van de Maakindustrie in de Keyportregio.
Opleiden en personeel [p]
Beleef je Loopbaan
Beleef je Loopbaan
De jeugd heeft de toekomst en jongeren hebben het bedrijfsleven zóveel te bieden.
Opleiden en personeel [p]
De verduurzamingskoers
De verduurzamingskoers
Ga serieus aan de slag met duurzaamheid. Maak kennis met 'De verduurzamingskoers’.
Circulair en duurzaam [p]
Agrifood Actieprogramma
Agrifood Actieprogramma
Als de agrifood sector samenwerkt en investeert, liggen er mooie kansen voor het regionale concept van De Productie Proeftuin.
Innovatie en digitaliseren [p]
Keyport ZomerOndernemer
Keyport ZomerOndernemer
Hoe begin je een eigen onderneming en vooral: hoe genereer je een stabiele omzet als startup? Leer het in 7 avonden!
Archief [p]
De Business Versneller ondernemers
De Business Versneller ondernemers
De Business Versneller zorgt ervoor dat je jouw eigen focus (her)vindt en vanuit eigen kracht innoveert.
Ondernemerschap [p]

Nieuws

Circulair en duurzaam
10 april 2024

Mogelijkheden en uitdagingen van insectenkweek: Verslag van een informatieve bijeenkomst bij Insect School in Limburg

Vorige week vond de informatieve bijeenkomst over insectenkweek plaats bij Insect School in America, Limburg. Tijdens de bijeenkomst werden de ins en outs van het insecten kweken bekeken en besproken.…
Circulair en duurzaam
2 april 2024

Uitnodiging werksessie aanpak Circulair Bouwen in Zuid-Nederland

Voor een succesvolle toekomst van een bedrijf is het belangrijk te kijken naar duurzaamheid. Keyport helpt de ondernemer daarmee en deelt kennis en kunde om de overgang naar een circulaire…
Circulair en duurzaam
19 maart 2024

De Bisschopsmolen en GrainLabs: ‘De basis voor circulair ondernemen is een sterke wil en gezond boerenverstand.’

Met hun milieubewuste blik en kennis op het gebied van food innovatie, blijven Frank van Eerd (eigenaar De Bisschopsmolen) en Cindy De Renett (coördinator GrainLabs) de grenzen verleggen. Door samen…
Circulair en duurzaam
15 maart 2024

Circulaire Economie: ‘Agri-sector kan cruciale rol spelen in verduurzaming’

11 t/m 16 maart 2024 was de landelijke Week van de Circulaire Economie. Afgelopen week was het grootste landelijke inspiratie- en netwerkevenement voor en door (beginnende) circulaire ondernemers. Ook binnen…

Wat is jouw ondernemersvraag?

Wat je volgende uitdaging ook is, in de Keyport regio krijg je het voor elkaar. Iedereen onderneemt mee, met Keyport als netwerkpartner, verbinder en aanjager.

Onze adviseurs gaan aan de slag met jouw ondernemersvraag. Ze weten de weg binnen de regio en koppelen actief mensen en middelen aan elkaar. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak.

Ton Hagelstein

Programmamanager- & Secretaris Keyport
Jouw adviseur voor: