Nieuws
Kunnen we vakmensen lokaal gaan opleiden?

Kunnen we vakmensen lokaal gaan opleiden?

6 oktober 2020
Categorie: Innovatie, Maakindustrie, Ondernemerschap, Onderwijs

Een interessante gedachte die ontstond tijdens de Keyport Ontbijtsessie van de gemeente Maasgouw 23 september jl. bij Linssen Yachts BV in Maasbracht.

Wethouder Carla Peters licht toe: "Samen brainstormen over duurzame oplossingen en arbeidsmarktontwikkelingen helpt je om veerkrachtig te blijven voor de belangrijkste uitdagingen van nu en in de toekomst. De concrete vervolgstap vind je bij Keyport. Vandaar dat wij onze ondernemers graag uitnodigen om ze bij te praten over wat Keyport voor hen kan betekenen.”

fotoinzet-linssenyachts.jpg

Wil jij weten wat Keyport voor jou kan betekenen?

Ga in gesprek met onze business developers

LoesBorger_Keyport.jpgLoes Borger
Business Developer Keyport
• innovatie • ondernemerschap • subsidiekansen • bedrijfsstrategie
loes.borger@keyport2020.nl | M. 06-20519003

TonHagelstein_Programmamanager_Keyport2020.jpgRenske Cox
Business Developer Keyport
• arbeidsmarkt • opleiden, bijscholen of omscholen • duurzaamheid
renske.cox@keyport2020.nl | M. 06-57587920

Bel of mail met Loes of Renske voor een vrijblijvend gesprek. Op locatie of online. Samen sparren en doorpakken. Afhankelijk van de uitdagingen binnen jouw bedrijf. Hoe kom ik aan goed personeel? Hoe maak ik mijn bedrijf circulair? Hoe loods ik mijn bedrijf door deze crisis?

Hoe komen we aan goede vakmensen?
Keyport heeft het netwerk, de kennis en de financiën. Dus stel je vraag en Keyport helpt je op weg. “Een vraag die in onze gemeente speelt - hier zit veel scheepsbouw en aanpalende bedrijven - is: Hoe komen we aan goed opgeleide vakmensen. Kunnen we niet zelf een opleiding starten? Of iets leren van collega Keyport gemeente Cranendonck met het initiatief Bivak, bijzonder innovatief vakmanschap ?”Een interessante gedachte die we samen met Keyport verder gaan onderzoeken.

Over de euregio en werken aan circulariteit
Ondernemer Wilmer Fransbergen van Fransbergen Trading & Shipping  en bestuurslid van de lokale ondernemersvereniging was bij de ontbijtsessie. “ Altijd goed om te netwerken en te horen wat de ontwikkelingen zijn. Als bedrijf in de Euregio halen we veel mensen uit het buitenland. Dat regelen we nu zelf via onze accountant. Misschien is het wel veel slimmer en goedkoper om dat voortaan via het werkgeversservicepunt te doen. Ook het verhaal over ‘afval als grondstof’,het inzamelen van koffiedrab en samenwerken aan duurzaam ondernemen op het industrieterrein, sprak me wel aan.”

Doorpakken!
Ook Karin Keijzer, voorzitter van de ondernemersvereniging Maasgouw en financieel directeur bij Vissers & van Dijk werd getriggerd tijdens de ontbijtsessie. “Je hoort al die projecten en initiatieven weer eens voorbij komen. Lastig om door de bomen het bos te zien. Er is zoveel……het Maketech Platform, Business Roadmaps, Indusym, MeettheYoungsters . (Bekijk hier het projectoverzicht voor meer.) Allemaal interessante projecten met klinkende Engelse namen. Maar de meeste MKB ondernemers worden in beslag genomen door de waan van alle dag. Ze zijn zich echt wel bewust van dat je werk moet maken van innovatie en circulaire ambities. En dat je aan de slag moet met je toekomstvisie. Dus goed om te horen dat Keyport een vrijblijvend gesprek met een business developer biedt. Dan kun je meteen doorpakken.”


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.
 [A5]linkjes naar projectpag alle projecten?

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

Open Brains sessies digital! - doe mee!

Innovatie, Ondernemerschap
30 oktober 2020 Aanvang 08:30 Einde 09:30
OPEN BRAINS DIGITAL! – Je wekelijkse dosis inspiratie maar dan vanuit huis via je eigen beeldscherm. Zorg jij voor een laptop met werkende internetverbinding en een goede kop koffie voor jezelf? Zor... Lees meer

Masterclass: Future Proof Ondernemen & Hoe kom ik de crisis door

Ondernemerschap
1 november 2020
BITL Academy – Ondertussen hebben we circa 1.200 bedrijven geholpen en 100 deelnemers in masterclasses mogen verwelkomen. Met trots presenteren we je het BITL Academy aanbod voor november en december ... Lees meer

Workshop – Gastvrijheid in coronatijd

Ondernemerschap
2 november 2020 Aanvang 19:00 Einde 20:00
DATUM: 2 november 2020 TIJDSTIP: 19.00 - 20.00 UUR LOCATIE: ONLINE - THUIS VANUIT JE PC OF IPAD Spelenderwijs word je tijdens dit webinar geïnformeerd en geïnspireerd over 'gastvrijheid in coronatijd... Lees meer

Werk aan de winkel – Online Live Event

Ondernemerschap
16 november 2020 Aanvang 19:30 Einde 21:00
Wat kan jij als retailer leren van de klantvriendelijkheid en klantgerichtheid van de Efteling (winnaar meest klantvriendelijke onderneming 2019). We willen jou blik verruimen, je laten leren van 'bes... Lees meer

Samen naar een circulaire agro sector

Agri, Ondernemerschap
18 november 2020 Aanvang 17:00 Einde 19:00
De agro sector is in Limburg sterk vertegenwoordigd. Veel innovaties vinden hier hun oorsprong. Op initiatief van deze ondernemers zelf, organiseren we een bijeenkomst om samen te brainstormen hoe cir... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. Je ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die je moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu