Nieuws
Kunnen we vakmensen lokaal gaan opleiden?

Kunnen we vakmensen lokaal gaan opleiden?

6 oktober 2020
Categorie: Innovatie, Maakindustrie, Ondernemerschap, Onderwijs

Een interessante gedachte die ontstond tijdens de Keyport Ontbijtsessie van de gemeente Maasgouw 23 september jl. bij Linssen Yachts BV in Maasbracht.

Wethouder Carla Peters licht toe: "Samen brainstormen over duurzame oplossingen en arbeidsmarktontwikkelingen helpt je om veerkrachtig te blijven voor de belangrijkste uitdagingen van nu en in de toekomst. De concrete vervolgstap vind je bij Keyport. Vandaar dat wij onze ondernemers graag uitnodigen om ze bij te praten over wat Keyport voor hen kan betekenen.”

fotoinzet-linssenyachts.jpg

Wil jij weten wat Keyport voor jou kan betekenen?

Ga in gesprek met onze business developers

LoesBorger_Keyport.jpgLoes Borger
Business Developer Keyport
• innovatie • ondernemerschap • subsidiekansen • bedrijfsstrategie
loes.borger@keyport2020.nl | M. 06-20519003

TonHagelstein_Programmamanager_Keyport2020.jpgRenske Cox
Business Developer Keyport
• arbeidsmarkt • opleiden, bijscholen of omscholen • duurzaamheid
renske.cox@keyport2020.nl | M. 06-57587920

Bel of mail met Loes of Renske voor een vrijblijvend gesprek. Op locatie of online. Samen sparren en doorpakken. Afhankelijk van de uitdagingen binnen jouw bedrijf. Hoe kom ik aan goed personeel? Hoe maak ik mijn bedrijf circulair? Hoe loods ik mijn bedrijf door deze crisis?

Hoe komen we aan goede vakmensen?
Keyport heeft het netwerk, de kennis en de financiën. Dus stel je vraag en Keyport helpt je op weg. “Een vraag die in onze gemeente speelt - hier zit veel scheepsbouw en aanpalende bedrijven - is: Hoe komen we aan goed opgeleide vakmensen. Kunnen we niet zelf een opleiding starten? Of iets leren van collega Keyport gemeente Cranendonck met het initiatief Bivak, bijzonder innovatief vakmanschap ?”Een interessante gedachte die we samen met Keyport verder gaan onderzoeken.

Over de euregio en werken aan circulariteit
Ondernemer Wilmer Fransbergen van Fransbergen Trading & Shipping  en bestuurslid van de lokale ondernemersvereniging was bij de ontbijtsessie. “ Altijd goed om te netwerken en te horen wat de ontwikkelingen zijn. Als bedrijf in de Euregio halen we veel mensen uit het buitenland. Dat regelen we nu zelf via onze accountant. Misschien is het wel veel slimmer en goedkoper om dat voortaan via het werkgeversservicepunt te doen. Ook het verhaal over ‘afval als grondstof’,het inzamelen van koffiedrab en samenwerken aan duurzaam ondernemen op het industrieterrein, sprak me wel aan.”

Doorpakken!
Ook Karin Keijzer, voorzitter van de ondernemersvereniging Maasgouw en financieel directeur bij Vissers & van Dijk werd getriggerd tijdens de ontbijtsessie. “Je hoort al die projecten en initiatieven weer eens voorbij komen. Lastig om door de bomen het bos te zien. Er is zoveel……het Maketech Platform, Business Roadmaps, Indusym, MeettheYoungsters . (Bekijk hier het projectoverzicht voor meer.) Allemaal interessante projecten met klinkende Engelse namen. Maar de meeste MKB ondernemers worden in beslag genomen door de waan van alle dag. Ze zijn zich echt wel bewust van dat je werk moet maken van innovatie en circulaire ambities. En dat je aan de slag moet met je toekomstvisie. Dus goed om te horen dat Keyport een vrijblijvend gesprek met een business developer biedt. Dan kun je meteen doorpakken.”


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.
 [A5]linkjes naar projectpag alle projecten?

Terug

Magazine-blokjev2.png

MKB-DEAL_blok.jpg

agenda
Agenda

VOL! – Aannemer, aanbesteder of projectontwikkelaar? 3-daagse circulair design track. Start januari 2021

Maakindustrie, Ondernemerschap
19 januari 2021
VOL!! 3-daagse circulair design track. Start januari 2021 Alle plekken zijn gereserveerd. Nog interesse? Neem contact op voor een vervolgsessie!De betonindustrie is een belangrijke leverancier voor de... Lees meer

Samen naar een circulaire agro sector

Agri, Ondernemerschap
3 februari 2021 Aanvang 17:00 Einde 19:00
De agro sector is in Limburg sterk vertegenwoordigd. Veel innovaties vinden hier hun oorsprong. Op initiatief van deze ondernemers zelf, organiseren we een bijeenkomst om samen te brainstormen hoe cir... Lees meer

Webinar “Future Proof Ondernemen in de Retail- en Horecasector”

Leisure & retail, Ondernemerschap
23 februari 2021
Lege winkelstraten, verlaten terrassen, personeel dat niks te doen heeft, enorme omzetverliezen. De harde realiteit van deze Coronacrisis. Tot zeker 9 februari 2021 moeten bijna alle ondernemers uit d... Lees meer

Online top ENZuid: thema Groene chemie, nieuwe economie

Agri, Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
24 februari 2021
Hierbij nodigen we u uit voor de tweede online top van Economisch Netwerk Zuid-Nederland (ENZuid) op 24 februari over het thema Groene chemie, nieuwe economie. Tijdens deze bijeenkomst zal Arnold Stok... Lees meer

Limburg Leads event

Innovatie, Ondernemerschap
16 juni 2021
(Datum onder voorbehoud van de geldende coronaregels.) – 16 juni en 17 juni 2021 vindt in MECC Maastricht wederom Limburg Leads plaats – een uniek B2B event in een unieke regio. Limburg Leads is hét E... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. Je ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die je moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu