Nieuws
Keyport werkt!

Keyport werkt!

25 september 2019
Categorie: Agri, Algemeen, Arbeidsmarkt, Innovatie, Leisure & Retail, Logistiek, Maakindustrie, Ondernemerschap, Onderwijs, Zorg

Met vertrouwen de toekomst tegemoet - Dit voorjaar deed UNU-MERIT een onafhankelijk onderzoek. Wat is de impact van vijf jaar netwerk- en uitvoeringsorganisatie Keyport? Welke resultaten zijn er geboekt? En hoe verder?

Hoofdartikel_foto_keynote160.jpg

Uit het rapport: Duidelijk is dat Keyport over een breed netwerk beschikt en goed is aangesloten op de diverse overlegtafels. Waar kansen zijn, wordt actie ondernomen en worden relaties gelegd. Afspraken worden snel nagekomen, projecten worden actief ondersteund.

“Dat is goed om te horen”, vindt programmamanager Ton Hagelstein: “En ook herkenbaar. We weten elkaar steeds beter te vinden, de lokale overheid, het MKB en het onderwijs. De dynamiekis in het onderwijs nog steeds anders dan in het bedrijfsleven,maar door de focus te leggen op relevante thema’s ontstaat groei.”

De thema’s innovatie, arbeidsmarkt en ondernemerschap worden vertaald in concrete projecten waar onderwijs en ondernemers met elkaar samenwerken. Keyport jaagt aan, verbindt, faciliteert en ondersteunt. Het onderzoeksbureau heeft de bijna 30 projecten stuk voor stuk in kaart gebracht. Met per project de bereikte resultaten en de relevante ‘bijvangst’ die ze vaak teweeg brengen.

“Denk dan aan stageplekken, nieuwe banen of start- ups. Of aan blijvende platforms zoals e-Fulfilment Hub en MeetTheYoungsters. Andere successen zijn het techniekatelier Spark Tech Lab en het MakeTech Platform. Waarbij die laatsteweer een grote rol speelt in het ontstaan van eigentijds en vraaggericht onderwijs in het Centrum Innovatief Vakmanschap Maakindustrie.Ook veelbelovend is het Economisch Actieprogramma Agribusinessdat werkt aan EggValley en Green Future. En de Dutch IoT Challenge die weer van start gaat met nog meer studententeams en bedrijven.”

Made in Keyport
Kortom, er is ontzettend veel bereiktdoor triple helix samenwerken. En dat is allemaal terug te lezen in een rapport van 150 pagina’s. Te omvangrijk om goed voor het voetlicht te kunnen brengen. Vandaar het idee om een magazine uit te brengen.Het magazine Made in Keyport, boordevol verhalen van regionale frontrunners, innovatieve wereldspelers, eigentijdse onderwijsvernieuwers en betrokken bestuurders. Hagelstein vervolgt: ”Daarmee komen we direct tegemoet aan een van de aanbevelingen uit het onderzoek: Laat meer zien wat je in huis hebt als regio. Welke carrièrekansen en welke succesverhalen zijn er? En hoe kun je daar nog meer ondernemers bij betrekken? Een perfecte uitdaging voor onze nieuwe ambassadeur Gé Moonen. Hij heeft zijn sporen als ondernemer ruimschoots verdiend, is sterk vertegenwoordigd in de netwerken en een frontrunner als het gaat om duurzaam ondernemen. Hij stelt zichzelf tijdens het Made in Keyport symposium aan je voor:

De positieve evaluatie van vijf jaar Keyport is de basis voor het nieuwe routeplan dat Keyport in de komende maanden samen met de triple helix partners gaat uitwerken. Wil je meer weten over de impactmeting? Neem dan contact op met ton.hagelstein@keyport2020.nl of 06 25 010740.

Meer over het routeplan en de jaarplannen van Keyport vind je op deze website.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

16-17 sept Limburg Leads event

Innovatie, Ondernemerschap
16 september 2020
Op 16 en 17 september 2020 vindt in MECC Maastricht wederom Limburg Leads plaats – een uniek B2B event in een unieke regio. Limburg Leads is hét Euregionale platform waar bedrijfsleven, kennisinstelli... Lees meer

Inspiratiesessie Betonindustrie

Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
22 september 2020 Aanvang 14:30 Einde 17:00
22 september – Inspiratiesessie Betonindustrie: In de Keyport regio is de betonindustrie sterk vertegenwoordigd. Er zijn maar liefst 15 betonbedrijven actief. Hoe ziet de toekomst eruit voor deze sect... Lees meer

Matchmakers XXL

Innovatie, Onderwijs, Ondernemerschap
24 september 2020
24 september – Matching event. Heb jij een goed innovatief idee en zoek je een partner waarmee je dit verder kunt ontwikkelen? Ben je op zoek naar verdiepende kennis of naar financieringsmogelijkheden... Lees meer

01 oktober 2020 – Circulair ondernemen, aan de slag!

Ondernemerschap
1 oktober 2020
De transitie naar een circulaire economie is in volle gang en er liggen enorm veel kansen voor het bedrijfsleven om aan de slag te gaan met circulaire economie. Ookal heb je enkel een kantoor!!! Deze... Lees meer

05 oktober – Connected Learning sessie: Familiebedrijven bedrijfsoverdracht

Ondernemerschap
5 oktober 2020 Aanvang 17:30 Einde 19:30
Next Generation Keyport, bedrijfsopvolging in een familiebedrijf! – Als je een eigen onderneming hebt, dan komt er een tijd om na te gaan denken over bedrijfsopvolging. Als je kinderen hebt, dan kan h... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu