Nieuws
Keyport en Crossroads: samenwerken aan een sterk MKB

Keyport en Crossroads: samenwerken aan een sterk MKB

22 september 2020
Categorie: Agri, Innovatie, Maakindustrie

Op 8 september jl. brachten programmamanagers Lucien Bongers (Crossroads/ Noord-Limburg) en Hans Corsten namens Keyport (Midden-Limburg en de gemeente Cranendonck) een bezoek aan Innovatiecentrum Weert.

Een locatie vol bedrijvigheid en connecties die voor ondernemers in beide regio’s veel kansen biedt. Een mooi startpunt voor een vruchtbare en resultaatgerichte samenwerking.

Hans Corsten:

“Het agrocomplex is een belangrijk onderdeel van de Noord- en Midden-Limburgse economie. In beide regio’s goed ontwikkeld, met een primaire productie die relatief sterk gespecialiseerd is. Keyport en Crossroads gaan op zoek naar de kansen die dat biedt om beide regio’s te versterken.”

Samenwerken aan een vitaal en innovatief MKB
Dat samenwerken van grote toegevoegde waarde kan zijn, kan iedere ondernemer beamen. Maar om het ook echt te doen, dat is een ander verhaal. Sinds kort voegt Hans Corsten (programmamanager Agribusiness Keyport) de daad bij het woord. Naast zijn rol bij Keyport is Hans ook actief bij Crossroads. “Om de krachten te bundelen en kennis en netwerk uit te wisselen. Want samen is sneller en beter dan alleen”.

Crossroads-en-Keyport-gaan-de-krachten-bundelen-1030x773.jpg
Op foto: vlnr: Lucien Bongers, Stefan Lemmens, Hans Corsten

Noord-Limburg en de regio Keyport lijken veel op elkaar. De demografische en economische ontwikkelingen zijn vergelijkbaar. De vraagstukken en uitdagingen voor ondernemers ook. Vandaar dat beide Economic Development Boards tot de conclusie zijn gekomen dat het verkennen van samenwerken een stap in de goede richting is voor beide regio’s. Allereerst in de Maakindustrie en de Agrifoodsector.

Netwerk, kennis en kunde bundelen om beide regio’s te versterken.

Nieuwe partnerbedrijven in de Maak en Agrifood Sector
Een van de eerste activiteiten is een bezoek brengen aan interessante, potentiele partnerbedrijven in elkaars werkveld. “Zodat we ondernemers laten zien welke ontwikkelingen er al zijn. En hoe ze daarop kunnen aansluiten.” Zo ging Lucien samen met Hans naar Stefan Lemmens van Bio Particles International B.V., gevestigd in het Innovatiecentrum Weert. Bio Particles International B.V. is een onderneming gespecialiseerd in het verwerken en valoriseren van allerlei verschillende reststromen op circulaire wijze. Bio Particles International B.V. is een uitstekend voorbeeld van een partnerbedrijf dat ingezet kan worden wanneer er een vraag vanuit de agrofoodsector komt naar een oplossing van reststroomverwerking.

Denk je dat jouw bedrijf van toegevoegde waarde kan zijn voor ons netwerk? Neem dan contact op met Hans Corsten via reco.corsten@weert.nl of 06 - 53589994

Hans Corsten: “We kijken er naar uit om de samenwerking met Crossroads verder te verkennen zodat we ondernemers in de Maak en Agrifoodsector nog beter kunnen ondersteunen. Met duurzame/circulaire projecten en succesvolle innovaties in de praktijk!”


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

 

Terug

Magazine-blokjev2.png

MKB-DEAL_blok.jpg

agenda
Agenda

VOL! – Aannemer, aanbesteder of projectontwikkelaar? 3-daagse circulair design track. Start januari 2021

Maakindustrie, Ondernemerschap
19 januari 2021
VOL!! 3-daagse circulair design track. Start januari 2021 Alle plekken zijn gereserveerd. Nog interesse? Neem contact op voor een vervolgsessie!De betonindustrie is een belangrijke leverancier voor de... Lees meer

Samen naar een circulaire agro sector

Agri, Ondernemerschap
3 februari 2021 Aanvang 17:00 Einde 19:00
De agro sector is in Limburg sterk vertegenwoordigd. Veel innovaties vinden hier hun oorsprong. Op initiatief van deze ondernemers zelf, organiseren we een bijeenkomst om samen te brainstormen hoe cir... Lees meer

Webinar “Future Proof Ondernemen in de Retail- en Horecasector”

Leisure & retail, Ondernemerschap
23 februari 2021
Lege winkelstraten, verlaten terrassen, personeel dat niks te doen heeft, enorme omzetverliezen. De harde realiteit van deze Coronacrisis. Tot zeker 9 februari 2021 moeten bijna alle ondernemers uit d... Lees meer

Online top ENZuid: thema Groene chemie, nieuwe economie

Agri, Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
24 februari 2021
Hierbij nodigen we u uit voor de tweede online top van Economisch Netwerk Zuid-Nederland (ENZuid) op 24 februari over het thema Groene chemie, nieuwe economie. Tijdens deze bijeenkomst zal Arnold Stok... Lees meer

Limburg Leads event

Innovatie, Ondernemerschap
16 juni 2021
(Datum onder voorbehoud van de geldende coronaregels.) – 16 juni en 17 juni 2021 vindt in MECC Maastricht wederom Limburg Leads plaats – een uniek B2B event in een unieke regio. Limburg Leads is hét E... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. Je ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die je moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu