Nieuws
Keyport en Crossroads: samenwerken aan een sterk MKB

Keyport en Crossroads: samenwerken aan een sterk MKB

22 september 2020
Categorie: Agri, Innovatie, Maakindustrie

Op 8 september jl. brachten programmamanagers Lucien Bongers (Crossroads/ Noord-Limburg) en Hans Corsten namens Keyport (Midden-Limburg en de gemeente Cranendonck) een bezoek aan Innovatiecentrum Weert.

Een locatie vol bedrijvigheid en connecties die voor ondernemers in beide regio’s veel kansen biedt. Een mooi startpunt voor een vruchtbare en resultaatgerichte samenwerking.

Hans Corsten:

“Het agrocomplex is een belangrijk onderdeel van de Noord- en Midden-Limburgse economie. In beide regio’s goed ontwikkeld, met een primaire productie die relatief sterk gespecialiseerd is. Keyport en Crossroads gaan op zoek naar de kansen die dat biedt om beide regio’s te versterken.”

Samenwerken aan een vitaal en innovatief MKB
Dat samenwerken van grote toegevoegde waarde kan zijn, kan iedere ondernemer beamen. Maar om het ook echt te doen, dat is een ander verhaal. Sinds kort voegt Hans Corsten (programmamanager Agribusiness Keyport) de daad bij het woord. Naast zijn rol bij Keyport is Hans ook actief bij Crossroads. “Om de krachten te bundelen en kennis en netwerk uit te wisselen. Want samen is sneller en beter dan alleen”.

Crossroads-en-Keyport-gaan-de-krachten-bundelen-1030x773.jpg
Op foto: vlnr: Lucien Bongers, Stefan Lemmens, Hans Corsten

Noord-Limburg en de regio Keyport lijken veel op elkaar. De demografische en economische ontwikkelingen zijn vergelijkbaar. De vraagstukken en uitdagingen voor ondernemers ook. Vandaar dat beide Economic Development Boards tot de conclusie zijn gekomen dat het verkennen van samenwerken een stap in de goede richting is voor beide regio’s. Allereerst in de Maakindustrie en de Agrifoodsector.

Netwerk, kennis en kunde bundelen om beide regio’s te versterken.

Nieuwe partnerbedrijven in de Maak en Agrifood Sector
Een van de eerste activiteiten is een bezoek brengen aan interessante, potentiele partnerbedrijven in elkaars werkveld. “Zodat we ondernemers laten zien welke ontwikkelingen er al zijn. En hoe ze daarop kunnen aansluiten.” Zo ging Lucien samen met Hans naar Stefan Lemmens van Bio Particles International B.V., gevestigd in het Innovatiecentrum Weert. Bio Particles International B.V. is een onderneming gespecialiseerd in het verwerken en valoriseren van allerlei verschillende reststromen op circulaire wijze. Bio Particles International B.V. is een uitstekend voorbeeld van een partnerbedrijf dat ingezet kan worden wanneer er een vraag vanuit de agrofoodsector komt naar een oplossing van reststroomverwerking.

Denk je dat jouw bedrijf van toegevoegde waarde kan zijn voor ons netwerk? Neem dan contact op met Hans Corsten via reco.corsten@weert.nl of 06 - 53589994

Hans Corsten: “We kijken er naar uit om de samenwerking met Crossroads verder te verkennen zodat we ondernemers in de Maak en Agrifoodsector nog beter kunnen ondersteunen. Met duurzame/circulaire projecten en succesvolle innovaties in de praktijk!”


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

 

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

Open Brains sessies digital! - doe mee!

Innovatie, Ondernemerschap
30 oktober 2020 Aanvang 08:30 Einde 09:30
OPEN BRAINS DIGITAL! – Je wekelijkse dosis inspiratie maar dan vanuit huis via je eigen beeldscherm. Zorg jij voor een laptop met werkende internetverbinding en een goede kop koffie voor jezelf? Zor... Lees meer

Masterclass: Future Proof Ondernemen & Hoe kom ik de crisis door

Ondernemerschap
1 november 2020
BITL Academy – Ondertussen hebben we circa 1.200 bedrijven geholpen en 100 deelnemers in masterclasses mogen verwelkomen. Met trots presenteren we je het BITL Academy aanbod voor november en december ... Lees meer

Workshop – Gastvrijheid in coronatijd

Ondernemerschap
2 november 2020 Aanvang 19:00 Einde 20:00
DATUM: 2 november 2020 TIJDSTIP: 19.00 - 20.00 UUR LOCATIE: ONLINE - THUIS VANUIT JE PC OF IPAD Spelenderwijs word je tijdens dit webinar geïnformeerd en geïnspireerd over 'gastvrijheid in coronatijd... Lees meer

Werk aan de winkel – Online Live Event

Ondernemerschap
16 november 2020 Aanvang 19:30 Einde 21:00
Wat kan jij als retailer leren van de klantvriendelijkheid en klantgerichtheid van de Efteling (winnaar meest klantvriendelijke onderneming 2019). We willen jou blik verruimen, je laten leren van 'bes... Lees meer

Samen naar een circulaire agro sector

Agri, Ondernemerschap
18 november 2020 Aanvang 17:00 Einde 19:00
De agro sector is in Limburg sterk vertegenwoordigd. Veel innovaties vinden hier hun oorsprong. Op initiatief van deze ondernemers zelf, organiseren we een bijeenkomst om samen te brainstormen hoe cir... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. Je ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die je moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu