Nieuws
Horeca in Keyport onderneemt creatief!

Horeca in Keyport onderneemt creatief!

7 juli 2020
Categorie: Coronacrisis, Innovatie, Ondernemerschap

Dat de horeca zwaar getroffen is door de Coronacrisis is algemeen bekend. Maar een crisis maakt ook creatief en inventief! Dat bewijzen vier ondernemers in de regio die niet bij de pakken neer zitten maar die aanpakken. Lees hier over de verhalen over de Bites Safari, de digitale ijskaart, LokaalBezorgen en Beach Clubbing.

Bites Safari
De Bites safari is ontstaan door een brainstorm van het bedrijf Culinair Creatief met enkele horeca ondernemers uit de regio. Binnen een week was de eerste route een feit! Hostellerie Munten uit Weert is een van de enthousiaste deelnemer. Mark Schellingerhout vertelt: “de Bites Safari is een smaakvolle autoroute, door het prachtige Limburgse land met aan de route zes culinaire stops. Bij elke stop krijgt de deelnemer een TO GO gerecht dat in de auto genuttigd kan worden. Een heerlijke combinatie van culinair en visueel genieten”.

fotobitessafari.jpg

De route is ongeveer 150 km lang en hiermee heb je een groot deel van de dag goed besteed. De  deelnemende horeca ondernemers zijn zeer enthousiast over het nieuwe event. Per Safari doen tussen de 75 en 300 deelnemers mee. De teller in de afgelopen 12 weekenden staat op meer dan 1500 deelnemers. De reacties zijn zeer lovend. Het mooie Limburgse landschap en de heerlijke gerechten maken de Safari tot een nieuw avontuur.

Mark is blij met de deelname; “Dit event helpt ons een beetje door de moeilijke tijd te komen en geeft veel positieve energie aan de deelnemers en de horeca collega’s”. De Bites Safari is te boeken via de website www.bitessafari.nl. Ben je op zoek naar een culinair avontuur? Meld je aan!

De digitale IJskaart
IJssalon Clevers is met diverse zaken goed vertegenwoordigd in de Keyportregio. Een van de zaken is een pop up store gevestigd in het fraaie kasteel de Grote Hegge in Thorn. Door het scannen van een QR code op de terrastafel zie je de menukaart op je telefoon en kun je digitaal bestellen. Zo kan het personeel veiliger afstand houden en het scheelt heen en weer geloop.

De pop up zaak en de digitale IJskaart zijn door de Coronacrisis ontstaan vertelt Pieke Hulsmans.

“Wij werden benaderd met de mogelijkheid om een pop up zaak te beginnen op het terras van de kasteelhoeve. Letterlijk een buitenkans! Een kans die we snel hebben omgezet in de praktijk. Het idee van digitaal bestellen stond al op de planning maar hebben we versneld ingevoerd in al onze zaken. De basis is een website waarop je een bestelling kan opgeven die per tijdvak opgehaald kunnen worden. De aanvulling met de QR code maakt het systeem nog klantvriendelijker en veiliger.

Gelukkig weten weer veel klanten onze salons te vinden en kunnen wij ze blij maken met onze heerlijke ijscreaties.

LokaalBezorgen
Ook Vivianne Borger van website- en webshopbedrijf Blue Avocado kwam in actie. “Juist nu hebben lokale winkels en horecabedrijven ons allemaal hard nodig om overeind te blijven! “ was mijn eerste gedachte bij de lockdown medio maart. Het begin van LokaalBezorgen.nl in Nederweert. Intussen is het concept uitgebreid naar Maastricht, Venlo en Weert. “Voor winkels en horeca een steun in de rug! We bevorderen de ‘koop lokaal’ - gedachte en werken aan de onderlinge verbinding tussen lokale ondernemers. Omdat ik het belangrijk vind dat er een goede mix van lokale winkels en horeca blijft bestaan!”

Ook voor inwoners is het fijn omdat ze, zonder dat ze de deur uit hoeven, toch bij hun vertrouwde winkel of restaurant kunnen blijven bestellen. Online of telefonisch. De bestelling wordt met liefde diezelfde dag nog gratis en contactloos bezorgd. 

Meer weten?
Kijk op lokaalbezorgen.nl

Beach Clubbing
En last but not least. Het succesverhaal van ondernemer Luc van Engelen van Beachclub Degreez. Ook hij weet een crisis om te zetten in een kans op innovatie. Met blijvende impact. Door een betere personeelsplanning, no-food waste en nog meer comfort en plezier voor de gasten. Hij vertelt er alles over op inspirerendlimburg.nl

Bekijk hieronder het videofragment.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

16-17 sept Limburg Leads event

Innovatie, Ondernemerschap
16 september 2020
Op 16 en 17 september 2020 vindt in MECC Maastricht wederom Limburg Leads plaats – een uniek B2B event in een unieke regio. Limburg Leads is hét Euregionale platform waar bedrijfsleven, kennisinstelli... Lees meer

Inspiratiesessie Betonindustrie

Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
22 september 2020 Aanvang 14:30 Einde 17:00
22 september – Inspiratiesessie Betonindustrie: In de Keyport regio is de betonindustrie sterk vertegenwoordigd. Er zijn maar liefst 15 betonbedrijven actief. Hoe ziet de toekomst eruit voor deze sect... Lees meer

Matchmakers XXL

Innovatie, Onderwijs, Ondernemerschap
24 september 2020
24 september – Matching event. Heb jij een goed innovatief idee en zoek je een partner waarmee je dit verder kunt ontwikkelen? Ben je op zoek naar verdiepende kennis of naar financieringsmogelijkheden... Lees meer

01 oktober 2020 – Circulair ondernemen, aan de slag!

Ondernemerschap
1 oktober 2020
De transitie naar een circulaire economie is in volle gang en er liggen enorm veel kansen voor het bedrijfsleven om aan de slag te gaan met circulaire economie. Ookal heb je enkel een kantoor!!! Deze... Lees meer

05 oktober – Connected Learning sessie: Familiebedrijven bedrijfsoverdracht

Ondernemerschap
5 oktober 2020 Aanvang 17:30 Einde 19:30
Next Generation Keyport, bedrijfsopvolging in een familiebedrijf! – Als je een eigen onderneming hebt, dan komt er een tijd om na te gaan denken over bedrijfsopvolging. Als je kinderen hebt, dan kan h... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu