Nieuws
Gamificatie als oplossing voor personeelstekort en scholing in de techniek

Gamificatie als oplossing voor personeelstekort en scholing in de techniek

14 januari 2020
Categorie: Maakindustrie, Onderwijs

ProfCore, Perfact Group, Soapbox Jongerenmarketing en Meet the Youngsters gaan met hun gezamenlijke project ‘It’s a Serious Game!’ gamificatie inzetten om jongeren te interesseren voor de techniek. De eerste stappen zijn al gezet!

‘It’s a Serious Game’ zet gamificatie in als oplossing voor het personeelstekort en scholingsvraagstuk in de technische sector. Directeur Jos Meessen van Meet the Youngsters vertelt hoe: “We gaan aan de slag met het ontwikkelen van virtual-realityfilms. We richten een mobiele escape room in als meetkamer. En we werken aan een mini living lab, dat gebruik maakt van augmented reality om mensen wegwijs te maken in de nieuwe technieken die gaan komen op de werkvloer.”

De planning voor de ontwikkeling van nieuwe instrumenten is klaar. Daarnaast zijn er al toepassingen voorhanden. Zo maakte het DaCapo College in Sittard op 16 december jl gebruik van de escape room en VR brillen. Ook de eerste beelden over het mini living lab staan live.

Bekijk ze hier: https://www.1limburg.nl/escaperoom-moet-jongeren-enthousiast-maken-voor-techniek

Het project ‘It’s a Serious Game! ‘werd in december jl verkozen tot Beste MKB!dee 2019. Een erkenning voor de innovatieve manier waarop mkb-ondernemers knelpunten aanpakken. 2 december ontving de projectgroep de subsidieprijs uit handen van staatssecretaris Mona Keijzer.

Persfoto-MKB-web.jpg
ProfCore, Perfact Group, Soapbox Jongerenmarketing en Meet the Youngsters met de subsidie voucher.

Meer info over de inzet van de gamificatie middelen?

Mail naar info@meettheyoungsters.nl of bel projectmanager Maartje Hendrix op 06-36428851


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

Online masterclass: Toekomstbestendig met behulp van het Crisis Model Canvas

Innovatie, Ondernemerschap
19 mei 2020
Online masterclass op 19 mei (deel 1) en 25 mei (deel 2). In de coronatijd houden veel ondernemers hun businessmodel tegen het licht en bedenken oplossingen om te voldoen aan de nieuwe realiteit en de... Lees meer

2 juni – Online stagemarkt voor studenten & bedrijven

Maakindustrie, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Ondernemerschap
2 juni 2020 Aanvang 15:00 Einde 17:30
Bedrijven zijn druk met de impact van de coronacrisis. Studenten zitten thuis, onderwijs gaat online. Maar wat als na de zomer alles weer op gang komt? Dan heb je elkaar weer hard nodig. Ook die talen... Lees meer

16 juni webinar hybride techniekopleiders

Maakindustrie, Onderwijs
16 juni 2020 Aanvang 19:00 Einde 21:00
Wil jij ook je werk in de techniek combineren met lesgeven? Of wil je groeien als vraagbaak binnen je eigen bedrijf? Laat je informeren over de mogelijkheden en meld je aan voor het webinar op 16 juni... Lees meer

23 juni 2020 – Circulair ondernemen, aan de slag!

Ondernemerschap
23 juni 2020
De transitie naar een circulaire economie is in volle gang en er liggen enorm veel kansen voor het bedrijfsleven om aan de slag te gaan met circulaire economie. Ookal heb je enkel een kantoor!!! Deze... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu