Nieuws
Egg Valley ligt in de Keyportregio - Propositie in de maak

Egg Valley ligt in de Keyportregio - Propositie in de maak

2 juli 2019
Categorie: Agri, Innovatie

Elke dag kopen 35 miljoen mensen een product waarin vloeibaar ei van de Global Food Group is verwerkt. Bijna de helft van alle eieren die wereldwijd worden gegeten (500 miljard per jaar) zijn geproduceerd door kippen van Hendrix Genetics. Hier ligt hét eiercentrum van europa. En dat mag de hele wereld weten!

Per week worden binnen Keyport 80 miljoen eieren verhandeld en verwerkt voor allerhande toepassingen. De Global Food Group, de eierverwerker met locaties in Weert en Ospel, breekt jaarlijks 1,3 miljard eitjes. Dat zijn er 360 stuks per seconde. De inhoud -  het eigeel, eiwit of het hele ei  -  is binnen Europa een onmisbaar ingrediënt bij de productie van onder meer sauzen, salades, koek, snoep en pasta.

Hendrix Genetics, marktleider met Ospelse roots, biedt in Boxmeer werkgelegenheid aan 1.150 medewerkers en heeft een marktaandeel van 45% wereldwijd. Servé Hermans, adjunct directeur bij Hendrix Genetics, over de toekomst. “Dankzij nieuwe technologieën en big data kan met 80% zekerheid worden voorspeld hoeveel eieren een kip gaat leggen. Maar ook op het front van diergezondheid en dierenwelzijn is de regio koploper. Daarnaast zijn ketenefficiëntie en CO2-uitstoot belangrijke aandachtsgebieden.”

Eric Hubers, voorzitter van LTO pluimvee en zelf legpluimveehouder in Ysselsteyn roemt de innovatieve mentaliteit van de regio. "Eerst draaide het om schaalgrootte en ontwikkelden kleine gemengde bedrijven zich tot grote, gespecialiseerde pluimveehouders. Nu draait het veel meer om innovatie gericht op de grote thema's: diergezondheid, emissiereductie, voedselveiligheid. We willen met het gezicht naar de maatschappij produceren. Zo kijken we naar optimalisatie van voer, mestverwaarding en eiwitproductie uit reststromen."

Kansen verzilveren
”Alles komt hier samen “, concludeert Martijn van den Heuvel , Wethouder economie van de gemeente Weert. “Pluimveehouders, eierverwerkers en bedrijven die zich bezig houden met hygiëne en milieu. Dat is de kracht van EggValley: ondernemers zijn met elkaar in contact, innoveren en ontwikkelen samen nieuwe kansen.”

Om deze ambitie inhoud te geven zijn Ondernemers, Overheid en Onderwijs samen – onder de vlag van Keyport EAA - aan de slag met het ontwikkelen van een propositie. Wordt vervolgd na de zomer!


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

16-17 sept Limburg Leads event

Innovatie, Ondernemerschap
16 september 2020
Op 16 en 17 september 2020 vindt in MECC Maastricht wederom Limburg Leads plaats – een uniek B2B event in een unieke regio. Limburg Leads is hét Euregionale platform waar bedrijfsleven, kennisinstelli... Lees meer

Inspiratiesessie Betonindustrie

Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
22 september 2020 Aanvang 14:30 Einde 17:00
22 september – Inspiratiesessie Betonindustrie: In de Keyport regio is de betonindustrie sterk vertegenwoordigd. Er zijn maar liefst 15 betonbedrijven actief. Hoe ziet de toekomst eruit voor deze sect... Lees meer

Matchmakers XXL

Innovatie, Onderwijs, Ondernemerschap
24 september 2020
24 september – Matching event. Heb jij een goed innovatief idee en zoek je een partner waarmee je dit verder kunt ontwikkelen? Ben je op zoek naar verdiepende kennis of naar financieringsmogelijkheden... Lees meer

01 oktober 2020 – Circulair ondernemen, aan de slag!

Ondernemerschap
1 oktober 2020
De transitie naar een circulaire economie is in volle gang en er liggen enorm veel kansen voor het bedrijfsleven om aan de slag te gaan met circulaire economie. Ookal heb je enkel een kantoor!!! Deze... Lees meer

05 oktober – Connected Learning sessie: Familiebedrijven bedrijfsoverdracht

Ondernemerschap
5 oktober 2020 Aanvang 17:30 Einde 19:30
Next Generation Keyport, bedrijfsopvolging in een familiebedrijf! – Als je een eigen onderneming hebt, dan komt er een tijd om na te gaan denken over bedrijfsopvolging. Als je kinderen hebt, dan kan h... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu