Nieuws
E-fulfilmenthub: op weg naar 100% green fulfilment

E-fulfilmenthub: op weg naar 100% green fulfilment

23 juni 2020
Categorie: Innovatie, Ondernemerschap

Marius Verschuuren, directeur van Thijs Logistiek: “Als partner in de E-fulfilmenthub zijn we op alle mogelijke manieren bezig met duurzaamheid. In ons gebouw, de brandstof die we gebruiken, de efficiency op de weg. Dankzij het maturity model dat we hebben ontwikkeld, zijn we in staat om naar opdrachtgevers toe exact aan te geven wat iets kost. In geld én in CO2.”

E-fulfilmenthub is in 2016 gestart als Keyportproject en uitgegroeid tot een succesvol samenwerkingsverband tussen HC Distributie, Thijs logistiek, Moonen Packaging en Bluehub. E-fulfilmenthub positioneert zich als dé one-stop-shop e-fulfilmentdienstverlener voor snelgroeiende webshops met (Europese) groeiambities.

“Door samen te werken in de hub besparen we al zo’n 35% op CO2. Onze vrachtwagens zitten altijd vol, 85% van onze ritten zijn binnen een straal van 50 km en we rijden gemiddeld maximaal 180 km per dag. Binnenkort gaan we op kleine schaal testen met elektrisch rijden. Tegelijkertijd zijn we bezig om het rijgedrag van onze chauffeurs te optimaliseren met apps en gamification.

De geplande switch naar HVO diesel levert nog eens een extra besparing op van 30% minder CO2 uitstoot, tegen slechts 2% meer kosten. Een heel concreet voorbeeld van de grootste omslag die we moeten gaan maken: die van geld gedreven naar CO2 gedreven. En dat zullen we samen met de lokale overheid moeten doen.”

Open Brains 19 juni jl.

19-6-2020-e-Fulfilment-Hub.png


Om nog meer input voor de omslag naar 100% green fulfilment te krijgen, deed E-fulfilmenthub een pitch tijdens de Open Brains sessie van vrijdag 19 juni jl. Marius Verschuuren: “Wij zijn als bedrijf helemaal niet zo bekend met webinars en zoommeetings. Ik moet zeggen dat deze digitale Open Brains een positieve ervaring was. De discussie was beter dan zoals het vaak gaat als je met veel personen bij elkaar in een ruimte zit. Wat mij betreft is het dan ook een prima instrument voor ondernemers met een innovatievraag. Maak er gebruik van!”

Check hieronder de video van het verslag van de Open Brains sessie:

Zelf pitchen? Meld je bij Open Brains


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug

Magazine-blokjev2.png

MKB-DEAL_blok.jpg

agenda
Agenda

Masterclass: Future Proof Ondernemen & Hoe kom ik de crisis door

Ondernemerschap
8 december 2020
BITL Academy – Ondertussen hebben we circa 1.200 bedrijven geholpen en 100 deelnemers in masterclasses mogen verwelkomen. Met trots presenteren we je het BITL Academy aanbod voor november en december ... Lees meer

Aannemer, aanbesteder of projectontwikkelaar? 3-daagse circulair design track. Start januari 2021

Maakindustrie, Ondernemerschap
19 januari 2021
Nog 4 plekken vrij. 3-daagse circulair design track. Start januari 2021 De betonindustrie is een belangrijke leverancier voor de bouw en GWW-sector. Om CO2 uitstoot te reduceren is hergebruik en recyc... Lees meer

Samen naar een circulaire agro sector

Agri, Ondernemerschap
3 februari 2021 Aanvang 17:00 Einde 19:00
De agro sector is in Limburg sterk vertegenwoordigd. Veel innovaties vinden hier hun oorsprong. Op initiatief van deze ondernemers zelf, organiseren we een bijeenkomst om samen te brainstormen hoe cir... Lees meer

19-20 Mei Limburg Leads event

Innovatie, Ondernemerschap
19 mei 2021
LET OP: VERPLAATST VAN SEPT 2020 NAAR 19 & 20 MEI 2021 – Op 19 en 20 mei 2021 vindt in MECC Maastricht wederom Limburg Leads plaats – een uniek B2B event in een unieke regio. Limburg Leads is hét Eure... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. Je ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die je moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu