Nieuws
De kracht van samen!

De kracht van samen!

31 maart 2020
Categorie: Algemeen, Coronacrisis, Ondernemerschap

Aanpak voor het MKB

Als netwerkorganisatie geloven wij onverminderd in de kracht van samen. Samen komen we uit deze crisis. Misschien wel sterker dan ooit, omdat de onderlinge verbondenheid groeit. Een goed voorbeeld hiervan is het MKB Limburg Coronacrisisplan. Dit plan van aanpak is door MKB en LWV, samen met de Limburgse overheid, onderwijsinstellingen en ondernemersorganisaties ontwikkeld. Keyport participeert in deze gezamenlijke aanpak. Zo kunnen we MKB ondernemers ook in crisistijd goed blijven ondersteunen. Met up to date communicatie, de juiste maatregelen en praktische hulp.

MKB-Limburg-socialmedia-visual-LanceringCoronaplatform.png

MKB platform online

Keyport gemeenten in actie, samen met Keyport!
Elke Keyport gemeente spant zich maximaal in om hun ondernemers in deze crisis te ondersteunen. Wethouders Angely Waajen-Crins van Roermond, Carla Peters van de gemeente Maasgouw en Martijn van de Heuvel van de gemeente Weert aan het woord over hoe zij ermee omgaan:

Angely-Waajen.jpgWethouder Angely Waajen-Crins gemeente Roermond: “Het COVID-19 virus heeft een groot negatief effect op onze economie. De sectoren als horeca en detailhandel merken direct de gevolgen. In andere sectoren, zoals de maakindustrie en logistiek is het beeld wisselend. Waar de één een gelijkmatige of zelfs toenemende vraag ziet, merkt de ander wel degelijk een (grote) terugval. Dit heeft niet alleen gevolgen voor bedrijven, maar vooral voor werknemers, zzp’ers en u als ondernemer. In Roermond staan we klaar voor zowel de bedrijven als de mensen. Dat doen we op dit moment door u via onze website en onze bedrijfscontactfunctionaris bij het juiste loket te krijgen, zodat u van de juiste regelingen gebruik kunt maken.

Maar vooral ook straks als de maatregelen weer zijn opgeheven. We gaan dan hard voor en met u aan de slag om minimaal weer op het oude niveau te komen. Bewust zeg ik ‘minimaal’, want COVID-19 zet geen streep door onze ambities. Ik geloof in de veerkracht van Roermond en de Keyport regio. Natuurlijk moeten we eerst deze onzekere periode doorstaan, maar weet dat de gemeente Roermond en de stichting Keyport voor u klaar staan. Zowel nu als straks.’ https://www.roermond.nl/ondernemen-corona

Martijn-van-den-Heuvel.jpgWethouder Martijn van den Heuvel van de Gemeente Weert: “We leven enorm met onze ondernemers mee. Als gemeente doen we er alles aan om het bedrijfsleven zo goed en zo snel mogelijk te ondersteunen. Er is een pakket aan maatregelen genomen en op dit moment hebben zich al ruim 450 ondernemers gemeld. Druk, dus mocht het online niet meteen lukken, probeer het later nog eens of bel ons op 0495 -  575 000. En wees gerust, de regelingen blijven de komende tijd van kracht.

Bovendien zijn we als gemeente - naast de oplossingen op korte termijn - ook de route op lange termijn aan het verkennen. Wat betekent dit voor de regio? En welke prioriteiten gaan we met elkaar stellen om de impact van deze crisis ook op lange termijn in goede banen te leiden. En daarin kan Keyport een belangrijke speler zijn. Voor nu: blijf gezond. Privé, maar ook zakelijk. Daar dragen we als gemeente graag ons steentje aan bij.”

CarlaPeters-Wethouder.jpgWethouder Carla Peters van de gemeente Maasgouw, een waterrijk gebied met veel ondernemers in de toerisme en recreatie sector. “Mijn tip? Aanvullend aan wat we op onze website communiceren? Gebruik deze periode! Als de windrichting verandert, moet je de stand van de zeilen verzetten. Hoe houd je koers de komende tijd? Welke piketpaaltjes kun je slaan om toch je doel te bereiken? Keyport is daarin bij uitstek een effectief aanspreekpunt. Dus meld je bij Ton Hagelstein of Renske Cox. Dan kom je verder.”


Informatie per Keyport gemeente

Bekijk hier de pagina van Keyport: Coronacrisis; wat is er geregeld voor ondernemers.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

Online masterclass: Toekomstbestendig met behulp van het Crisis Model Canvas

Innovatie, Ondernemerschap
19 mei 2020
Online masterclass op 19 mei (deel 1) en 25 mei (deel 2). In de coronatijd houden veel ondernemers hun businessmodel tegen het licht en bedenken oplossingen om te voldoen aan de nieuwe realiteit en de... Lees meer

2 juni – Online stagemarkt voor studenten & bedrijven

Maakindustrie, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Ondernemerschap
2 juni 2020 Aanvang 15:00 Einde 17:30
Bedrijven zijn druk met de impact van de coronacrisis. Studenten zitten thuis, onderwijs gaat online. Maar wat als na de zomer alles weer op gang komt? Dan heb je elkaar weer hard nodig. Ook die talen... Lees meer

16 juni webinar hybride techniekopleiders

Maakindustrie, Onderwijs
16 juni 2020 Aanvang 19:00 Einde 21:00
Wil jij ook je werk in de techniek combineren met lesgeven? Of wil je groeien als vraagbaak binnen je eigen bedrijf? Laat je informeren over de mogelijkheden en meld je aan voor het webinar op 16 juni... Lees meer

23 juni 2020 – Circulair ondernemen, aan de slag!

Ondernemerschap
23 juni 2020
De transitie naar een circulaire economie is in volle gang en er liggen enorm veel kansen voor het bedrijfsleven om aan de slag te gaan met circulaire economie. Ookal heb je enkel een kantoor!!! Deze... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu