Nieuws
Coming soon: Green Future, de roadmap & Open Brains, your weekly shot of innovation

Coming soon: Green Future, de roadmap & Open Brains, your weekly shot of innovation

2 juli 2019
Categorie: Innovatie, Maakindustrie, Ondernemerschap

Green Future, de Roadmap
Keyport werkt aan een concreet programma met een heldere roadmap richting een “Green Future”. “Geen nieuwe dingen verzinnen, maar slim en vraaggestuurd verbinden, versnellen en versterken.” De sleutel tot een gezond Biobased en Circulair ecosysteem ligt immers niet in de beste technologie maar in de kwaliteit van de omgeving en die van samenwerking. Als uitvoerende triple-helix netwerkorganisatie is Keyport bij uitstek de partij die daar een bijdrage aan kan leveren.

Na de zomer meer over:

  • Transitie naar Biobased & Circulaire grondstoffen door het verbinden van de vraag en aanbod en verbinden van innovatie en ontwikkeling
  • Transitie naar nieuwe Business modellen door waarde creatie en nieuwe verdienmodellen
  • Transitie naar duurzame economie door heldere kaders, stimulerend klimaat en langdurige stabiliteit

Open Brains – YourWeekly Shot of Innovation
Open Brains wordt al vier jaar georganiseerd in Venlo, waarvan de laatste twee jaar op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Er zijn al meer dan 8.000 adviezen uitgebracht aan meer dan 160 pitchers. De succesratio van deze pitchers - hun idee omzetten in business- ligt boven 10%!

Keyport is partner geworden van Open Brains – YourWeekly Shot of Innovation. Dat is een wekelijks innovatiesessie om ondernemers, uitvinders en studenten (de pitchers) hun business-idee te helpen toetsen en ontwikkelen aan de hand van het business model canvas.

Hoe werkt het?
De pitcher presenteert zijn business-idee aan 10-20 professionals met allerlei achtergronden. Na een uur eindigt de innovatiesessie en is de pitcher gemiddeld 50 adviezen rijker. Het succesratio van pitchers die uiteindelijk succesvol in staat zijn hun business-idee om te zetten naar een business ligt boven het landelijk gemiddelde van 10%!

Toegevoegde waarde voor de pitcher

  • Acceleratie van jouw innovatieve idee, product of dienst.
  • Vergroten van jouw netwerk door nieuwe contactpersonen en samenwerkingspartners.
  • Verse ideeën en feedback uit ‘onverwachte hoek’.
  • Verbinding met de Open Brains-community en de netwerken van haar leden.

Interesse om jouw idee te pitchen? Neem dan contact op met Ton Hagelstein


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

16 juni webinar hybride techniekopleiders

Maakindustrie, Onderwijs
16 juni 2020 Aanvang 19:00 Einde 21:00
Wil jij ook je werk in de techniek combineren met lesgeven? Of wil je groeien als vraagbaak binnen je eigen bedrijf? Laat je informeren over de mogelijkheden en meld je aan voor het webinar op 16 juni... Lees meer

01 oktober 2020 – Circulair ondernemen, aan de slag!

Ondernemerschap
1 oktober 2020
De transitie naar een circulaire economie is in volle gang en er liggen enorm veel kansen voor het bedrijfsleven om aan de slag te gaan met circulaire economie. Ookal heb je enkel een kantoor!!! Deze... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu