Nieuws
Bijeenkomst Blue Tea Ittervoort drukbezocht - “Keyport in Bedrijf” Leudal

Bijeenkomst Blue Tea Ittervoort drukbezocht - “Keyport in Bedrijf” Leudal

18 december 2018
Categorie: Arbeidsmarkt, Ondernemerschap, Onderwijs

Op 7 december jl. vond een drukbezochte bijeenkomst van “Keyport in Bedrijf “ plaats. Deze editie waarbij ondernemers, onderwijs en overheid samen een bedrijf bezoeken, was gecombineerd met TOP Leudal. Het doel van “Keyport in Bedrijf” is tweeledig: bespreken van actuele thema’s en kennismaken met de vele mooie bedrijven uit de regio.

Wethouder Verlinden van de gemeente Leudal trapt af; Hoe vinden we de nodige handige handen en knappe koppen die de groeiaspiraties van onze regio kunnen waarmaken? De Keyport regio heeft parels van bedrijven die wereldwijd werkzaam zijn in diverse sectoren. De roep om passend personeel neemt toe. Een probleem dat we alleen maar kunnen oplossen door samenwerking tussen de ondernemers, overheid en het onderwijs. De start zit in het zichtbaar maken van deze mooie bedrijven en hun carrièrekansen.

collage-blue-tea.jpg

Blue Tea – de toekomst van opleiden en trainen.
Gastheer Ton Bongers geeft een kijkje in de ontwikkeling van het bedrijf Stepco en Blue Tea. Blue Tea leidt mensen op met de nieuwste technieken voor de banen van nu en van de toekomst. Opleiden op een effectieve en leuke manier. Blue Tea maakt gebruik van technieken zoals Virtual reality, simulaties en augmentedreality. De voordelen zijn legio; trainen en bijsturen op afstand, gevaarlijke situaties veilig nabootsen en het plezier in leren vergroten door een speelse manier van trainen. Maar liefst 7 keer effectiever dan leren uit een boek, volgens Ton. De deelnemers krijgen een boeiend voorproefje in trainingsdemo’s met een VR-bril, een HOLO-bril en een virtuele autoglas onderneming. De tip van Ton voor het interesseren van goed personeel is het goed op de kaart zetten van onze regio. Laten zien hoe goed en mooi het leven hier is en welke mooie bedrijven en producten deze regio herbergt. Dat is een gezamenlijke taak.

Keyport 2020 – de kracht van samenwerken
Ton Hagelstein herkent de uitdagingen voor onze regio. Hij laat zien hoe Keyport de kracht van het netwerk gebruikt om kansen en uitdagingen te constateren en om te zetten in samenwerkingsprojecten. Elk met een eigen gezicht en een eigen doel. Hierbij staan de thema’s; arbeidsmarkt, innovatie en ondernemerschap centraal. Er is een dertigtal projecten die binnen Keyport met deze thema’s actief zijn. Als onderdeel van het grotere Brainport netwerk heeft Keyport ook een samenwerking met de omliggende regio’s zoals Greenport Venlo en ESZL in Zuid-Limburg.

Renske Cox geeft toelichting op de projecten connectedlearning en lerend leven. Deze projecten helpen de ondernemer met het vinden naar een passend antwoord op het toenemende arbeidsvraagstuk. Door ondernemers te verbinden en door ze de nodige “tools” te geven om aanwezige personele talenten en wensen inzichtelijk te maken.

Samenwerken is de snelste innovatie
De deelnemers van de avond waren het er mee eens dat het een gezamenlijke uitdaging is om geschikt personeel te vinden die de bedrijvigheid van de regio handen en voeten geeft. Het goed op de kaart zetten van onze regio als aantrekkelijke woon- en werkplek en het samen aanpakken van overkoepelende thema’s zoals een betere infrastructuur blijven uitdagingen die overheid, ondernemers en onderwijs verbinden. Bijeenkomsten zoals deze blijven dan ook van groot belang.

Meer informatie over Blue Tea of Keyport? Kijk op www.bluetea.nl of www.keyport2020.nl


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

 

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

Open Brains sessies digital! - doe mee!

Innovatie, Ondernemerschap
29 mei 2020 Aanvang 08:30 Einde 09:30
OPEN BRAINS DIGITAL!Je wekelijkse dosis inspiratie maar dan vanuit huis via je eigen beeldscherm. Zorg jij voor een laptop met werkende internetverbinding en een goede kop koffie voor jezelf? Zorgen... Lees meer

2 juni – Online stagemarkt voor studenten & bedrijven

Maakindustrie, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Ondernemerschap
2 juni 2020 Aanvang 15:00 Einde 17:30
Bedrijven zijn druk met de impact van de coronacrisis. Studenten zitten thuis, onderwijs gaat online. Maar wat als na de zomer alles weer op gang komt? Dan heb je elkaar weer hard nodig. Ook die talen... Lees meer

16 juni webinar hybride techniekopleiders

Maakindustrie, Onderwijs
16 juni 2020 Aanvang 19:00 Einde 21:00
Wil jij ook je werk in de techniek combineren met lesgeven? Of wil je groeien als vraagbaak binnen je eigen bedrijf? Laat je informeren over de mogelijkheden en meld je aan voor het webinar op 16 juni... Lees meer

01 oktober 2020 – Circulair ondernemen, aan de slag!

Ondernemerschap
1 oktober 2020
De transitie naar een circulaire economie is in volle gang en er liggen enorm veel kansen voor het bedrijfsleven om aan de slag te gaan met circulaire economie. Ookal heb je enkel een kantoor!!! Deze... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu