Nieuws
Bedrijven geven VMBO on Stage een 8,2!

Bedrijven geven VMBO on Stage een 8,2!

27 augustus 2019
Categorie: Arbeidsmarkt, Onderwijs

“Het sluit heel goed aan bij het beroepskeuze proces van leerlingen. En daarmee ook naar de vraag om nieuwe talenten voor de diverse branches.” Dat zegt een enthousiaste ondernemer over VMBO on Stage Roermond.

Dit voorjaar vond alweer de 3e editie van Roermond On Stage plaats. 1000 leerlingen van zes regionale voortgezet onderwijslocaties deden mee. En alle zes gemeenten zijn erbij betrokken: Roermond, Maasgouw, Leudal, Echt-Susteren, Roerdalen en Beesel. De wethouders van onderwijs zijn de ambassadeurs van VMBO on Stage en dat doen ze met veel inzet en toewijding. Ook is de gemeente actief vertegenwoordigd met beroepsbeoefenaren vanuit de gemeente als werkgever.

Het resultaat?
Bij de leerlingen geeft 92% aan een match te hebben gemaakt uit hun top 5 van bedrijven! Ruim 87% geeft aan een beter beeld te hebben gekregen van het beroep, en 70% is enthousiaster geworden over een beroep. Meer dan 75% van de beroepsbeoefenaars doet direct weer mee aan de 4e editie.

Kennis maken met de arbeidskracht van de toekomst?
Meld je nu al aan bij VMBO on Stage voor Weert en/of Roermond. De data voor het Beroepenfeest en de Doe Dag in het voorjaar 2020 zijn al bekend. De voorbereidingen op school starten in het nieuwe schooljaar. Hoe eerder je als bedrijf betrokken bent, hoe groter de kans op een juiste match. En mogelijk extra handjes n het weekend, tijdens de vakantie en wie weet in de verdere toekomst!

VMBO on Stage Weert: www.weertonstage.nl

  • 4 februari Beroepenfeest
  • 20 februari Doe Dag op locatie

VMBO on Stage Roermond: www.roermondonstage.nl

  • 17 maart Beroepenfeest
  • 26 maart Doe dag op locatie

Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

16 juni webinar hybride techniekopleiders

Maakindustrie, Onderwijs
16 juni 2020 Aanvang 19:00 Einde 21:00
Wil jij ook je werk in de techniek combineren met lesgeven? Of wil je groeien als vraagbaak binnen je eigen bedrijf? Laat je informeren over de mogelijkheden en meld je aan voor het webinar op 16 juni... Lees meer

01 oktober 2020 – Circulair ondernemen, aan de slag!

Ondernemerschap
1 oktober 2020
De transitie naar een circulaire economie is in volle gang en er liggen enorm veel kansen voor het bedrijfsleven om aan de slag te gaan met circulaire economie. Ookal heb je enkel een kantoor!!! Deze... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu