Nieuws
Afronding succesvolle ronde versnellingstafels is startsein voor nieuwe editie

Afronding succesvolle ronde versnellingstafels is startsein voor nieuwe editie

5 januari 2016
Categorie: Algemeen

Dinsdag 15 december jl. vond bij het LWV in Roermond het slotevent plaats van de derde ronde Limburgse versnellingstafels. Exact drie maanden nadat de zes innovatieve ideeën voor het eerst gepresteerd werden. Aan het eind van het slotevent werd direct het startsein gegeven voor de nieuwe versnellingstafel ronde in 2016.

Tijdens het drukbezochte slotevent presenteerde de deelnemende ondernemers de resultaten van drie maanden versnellingstafel. In deze periode heeft men onder begeleiding van een innovatiemakelaar met collega ondernemers gewerkt aan de uitwerking van het idee tot een concrete businesspropositie. Naast dat de resultaten werden getoond, grepen de ondernemers de zeven minuten durende presentaties ook aan om een oproep te doen aan de aanwezigen in de zaal om met hen een samenwerking aan te gaan. Unaniem waren de deelnemers erg enthousiast en er op gebrand om hun propositie verder te ontwikkelen. Hierbij kunnen zij nog op diverse vlakken hulp gebruiken. Dit loopt uiteen van hulp bij het vermarkten van de propositie tot hulp bij het vinden van financiële middelen.

Het vertrekpunt van de versnellingstafels waren de zes ideeën die voor het eerst gepresenteerd zijn in september. Op basis van de eerste presentatie konden collega ondernemers zich aansluiten bij één van de ideeën en zo samen een versnellingstafel vormen. Elke tafel kreeg de hulp van een innovatie expert. Samen met deze expert is in drie sessies door alle deelnemers aan de versnellingstafel gestructureerd gewerkt aan de uitwerking van het idee tot een businesspropositie. Een korte opsomming van de uiteenlopende ideeën geeft de breedte aan van de besproken onderwerpen.

* Innovatieve internationale marketing van een live video communicatie product

De ondernemer achter dit idee heeft de ambitie om een zeer professioneel live video communicatieproduct met veel verschillende (schaalbare) toepassingen, toegespitst op vooral onderwijs/leren en zorg, via een multi channel strategie in meerdere Europese landen verkopen. Hij zocht ondernemers die hem hierbij zouden kunnen helpen. Resultaat van de versnellingstafel is dat hij nu vier uitgewerkte ideeën heeft die klaar zijn om gelanceerd te worden.

CLEAR: een schaalbaar businessmodel voor regionale economische groei door cross sectorale samenwerking

Het idee om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in startups te laten samenwerken moet een oplossing bieden en invulling geven aan thema’s als de participatiemaatschappij en duurzaamheid en daarbij inspelen op actuele zaken zoals onder andere leegstand. Dit idee is aan de versnellingstafel verder geconcretiseerd. De specifieke doelgroep van niet uitkeringsgerechtigde werkzoekende is gedefinieerd samen met een twee sporen traject.

Ontwikkelen van een virtueel winkelcentrum voor webstores

Het virtuele winkelcentrum is van een écht “idee in de dop” met volop kansen voor veel verschillende partijen aan de versnellingstafel uitgegroeid tot een tastbare propositie met verschillende participanten. Nu is het vaak zo dat webshophouders hun goederen vanuit de garage verpakken, handling verrichten en verzenden. Het virtueel winkelcentrum gaat deze shophouders op een professionele wijze ondersteunen door ze te bundelen en te vanuit een dienstenconcept te faciliteren.

Het plattelandshoes

Het plattelandshoes is een ontwikkeling voor palliatieve zorg, respijt zorg en leisure en zorg voor mensen met 24 uur' s zorg behoefte met partner. De behoeftes van de klanten staan voorop. Alle mogelijke vormen van innovatie in de zorg zullen waar mogelijk worden ingepast. Ingespeeld wordt op duurzame energie, leegstand, plattelandsontwikkeling. De deelnemers aan de versnellingstafel hebben het idee getoetst en op bepaalde plekken een verdieping aangebracht. Alle seinen staan op groen voor een opening in 2016!

Mycode, personalized prevention: langer, gezonder en gelukkiger leven

Gepresteerd onder de naam Personalised Prevention is het idee nu uitgegroeid tot het concept Mycode. Het idee is ontwikkeld aan de Universiteit Maastricht en kan voor cliënten aan de hand van DNA een gepersonaliseerd “ziekte risicoprofiel” uitrekenen voor de 25 meest voorkomende ziekten. Door maatwerk en inzicht kunnen teleurstelling, zinloze trainingen worden voorkomen. Met behulp van de versnellingstafel is het idee versterkt tot twee proposities; één voor de gezondheidsmarkt en één voor de sporter. Daarnaast zijn de ethische kwesties rondom dit idee verder doordacht.

BluePOINT

Het restproduct “koffiedik” is het vertrekpunt om een keten van verdienmodellen te ontwikkelen van food en non-food toepassingen in Zuidoost Nederland, Belgisch-Limburg en Nordrhein Westfalen. Op de blue economy hotspot op Maastricht- Aachen Airport gaat BluePOINT letterlijk, figuurlijk en virtueel kennis, ondernemers en netwerken grensoverschrijdend met elkaar verbinden om te komen tot nieuwe ketenverdienmodellen op bourgondische wijze. Het resultaat van deze versnellingstafel is vier concrete proposities waarvan er twee al opgepakt zijn. Daarnaast beter is er een beter inzicht ontstaan in de mogelijkheden met het exclusieve product oesterzwammen die gekweekt zijn op koffiedik.

Al met al kijken de organiserende partijen LED, Keyport 2020, LWV, LIOF, Kamer van Koophandel, VKW Limburg, Innovatiehuis MKB Keyport 2020, Innovatiehuis Limburg en Provincie Limburg samen met de deelnemers terug op een zeer succesvolle derde ronde versnellingstafels. De afronding van deze sessie geeft direct het startsein voor de sessie komend jaar. In 2016 wordt er zowel in het voorjaar als in het najaar een ronde versnellingstafels georganiseerd. Inschrijving is vanaf nu mogelijk op http://www.delimburgseversnellingstafels.nl. Hier zijn ook filmpjes van de pitches van deze ronde terug te kijken. Dus heeft u een idee, laat het niet op de plank liggen maar schrijf u in en maak er samen met collega ondernemers een succes van!

Terug

Magazine-blokjev2.png

agenda
Agenda

16-17 sept Limburg Leads event

Innovatie, Ondernemerschap
16 september 2020
Op 16 en 17 september 2020 vindt in MECC Maastricht wederom Limburg Leads plaats – een uniek B2B event in een unieke regio. Limburg Leads is hét Euregionale platform waar bedrijfsleven, kennisinstelli... Lees meer

Inspiratiesessie Betonindustrie

Maakindustrie, Innovatie, Ondernemerschap
22 september 2020 Aanvang 14:30 Einde 17:00
22 september – Inspiratiesessie Betonindustrie: In de Keyport regio is de betonindustrie sterk vertegenwoordigd. Er zijn maar liefst 15 betonbedrijven actief. Hoe ziet de toekomst eruit voor deze sect... Lees meer

Matchmakers XXL

Innovatie, Onderwijs, Ondernemerschap
24 september 2020
24 september – Matching event. Heb jij een goed innovatief idee en zoek je een partner waarmee je dit verder kunt ontwikkelen? Ben je op zoek naar verdiepende kennis of naar financieringsmogelijkheden... Lees meer

01 oktober 2020 – Circulair ondernemen, aan de slag!

Ondernemerschap
1 oktober 2020
De transitie naar een circulaire economie is in volle gang en er liggen enorm veel kansen voor het bedrijfsleven om aan de slag te gaan met circulaire economie. Ookal heb je enkel een kantoor!!! Deze... Lees meer

05 oktober – Connected Learning sessie: Familiebedrijven bedrijfsoverdracht

Ondernemerschap
5 oktober 2020 Aanvang 17:30 Einde 19:30
Next Generation Keyport, bedrijfsopvolging in een familiebedrijf! – Als je een eigen onderneming hebt, dan komt er een tijd om na te gaan denken over bedrijfsopvolging. Als je kinderen hebt, dan kan h... Lees meer
Bekijk agenda-overzicht
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu