Schmitz Foam Products

Schmitz Foam Products

16 december 2016
Categorie: Maakindustrie

 

Maakindustrie

Projectafb_Smitz_made-in-keyport.jpg
     

Contact

Schmitz Foam Products
Produktieweg 6
6045 JC Roermond
T. 0
475-370 270
I. www.schmitzfoam.com


Gerelateerde publicatie

 

Schmitz Foam Products uit Roermond


Het huidige Schmitz Foam is ontstaan uit een transportbedrijf gespecialiseerd in vuilophaaldiensten. Het was de directeur destijds opgevallen dat zij veel kwalitatief goed materiaal ophaalden bij haar buren Sekisui Alveo. Dit bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige polyolefine schuimen. Dit uitvalmateriaal vormde de basis voor de eerste producten. Producten die direct al erkent werden om hun dempende waarden en daardoor veel gebruikt werden in de civiele industrie en onder andere als afdekking van vuilstortplaatsen. Tot zo’n vijftien jaar geleden een opdrachtgever vroeg om een high performance shock pad te ontwikkelen voor toepassing onder sportvelden. Deze innovatie leidde het huidige Schmitz Foam Products in.

Speerpunten

Op dit moment zijn zij wereldmarktleider op het gebied van ‘shock pads’ zoals deze producten wereldwijd bekend staan. Deze producten worden inmiddels naar zo’n 60 landen geëxporteerd. Marktleider zijn in een groeiende markt, de afgelopen twee jaar groeide het bedrijf ruim 50%, brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. De uitdaging voor Schmitz Foam Products zit vooral in het managen van de groei. Vanwege de internationale expansie wordt er nu in Amerika een fabriek gebouwd met 1,5 maal de capaciteit van de locatie in Roermond.

Belangrijkste uitdaging

De directie is optimistisch over de toekomst. Naast de markten in Europa en Amerika ligt er dus ook nog veel potentie in Azië.  Toch zijn er ook beperkende factoren. Schmitz Foam Products werkt veel samen met lokale partijen en ook het personeel is primair afkomstig uit de Keyport regio. Hierbij merkt men dat het steeds lastiger wordt om geschikte productiemedewerkers te vinden. De regio ontwikkelt zich en naast partijen als Rockwool en Smurfit Kappa vissen ook partijen als Sabic/DSM in dezelfde vijver. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er ook in de toekomst voldoende geschikt personeel beschikbaar blijft.

Begin bij Keyport 2020

Keyport 2020 heeft toegang tot de mensen en de middelen die ideeën verder kunnen brengen. Geef je project of business vleugels en neem contact op met de regiospecialisten van Keyport 2020.

Icoon-geefjeprojectvleugels.pngJouw project/ business in 4 stappen
Terug
Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu