Partner

Roermond.jpg


Gemeente Roermond


Website

www.roermond.nl


Contact

Gemeente Roermond

Bezoekadres
Markt 31
6041 EM Roermond

Postadres

Postbus 900
6040AX Roermond

T. 0475-35 99 99
F. 0475-33 68 49
E. info@roermond.nl


Ondernemersvragen

A.M.A. (Ad) Jereskes
Consulent Economische Zaken

T. 0475-35 93 23
M. 06-5470 32 04
E. adjereskes@roermond.nl

 

 

Gemeente Roermond

"Roermond, that's all you need!"

Roermond heeft veel te bieden. Het is een sfeervolle stad met een grote rijkdom aan cultuurhistorie, een gezellig winkelhart en een unieke ligging aan de Maasplassen. De stad aan Maas, Roer en Swalm (55.500 inwoners) ligt zeer centraal in de Euregio Rijn-Maas-Noord. Zowel Duitsland als België liggen op nog geen 15 kilometer afstand. Door middel van vier afritten is de stad via de A73 direct bereikbaar vanuit Nederland. De N280-Oost zorgt voor een rechtstreekse autowegverbinding met het Duitse achterland. Roermond heeft een rijk verenigingsleven en er vinden tal van culturele evenementen plaats gedurende het hele jaar. De cultuur waarop mensen hier met elkaar omgaan maakt van Roermond een plezierige stad om in te leven.

Ambitie en kansen in Keyport 2020

Met behulp van Keyport2020 wil Roermond haar goede economische structuur verder versterken en het vestigingsklimaat binnen het samenwerkingsgebied verbeteren. Door de ontwikkeling van vraaggerichte onderwijsprogramma’s wil Roermond vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar afstemmen om de werkgelegenheid in de regio te bevorderen.

Leisure en retail

Roermond wil zich verder profileren als koopstad en in combinatie daarmee het meerdaagsverblijf stimuleren door toename van de recreatieve mogelijkheden en optimale benutting van het maasplassengebied. Hiertoe dient de optimale bereikbaarheid via weg en water gewaarborgd te worden. Roermond staat bekend als winkelstad. De stad biedt een uitgebreid en gevarieerd winkelaanbod met een bovenregionale en internationale aantrekkingskracht. Het Designer Outlet is zelfs de derde bezoekersattractie in Nederland, na de Amsterdamse grachten en de Efteling. Het Maasplassengebied is een waterrecreatiegebied van 3000 hectare groot en is een waar eldorado voor actieve watersporters, vissers, zonaanbidders, zwemmers en natuurliefhebbers. Er zijn uitstekende mogelijkheden om te surfen, te zwemmen, te zeilen of te varen. De economische potentie van de maasplassen dient ten volle benut te worden.

Zorg

Om een goed antwoord te blijven geven op de stijgende vraag naar hoogwaardige (ouderen)zorg stimuleert de gemeente de afstemming van vraag en aanbod in de zorg en zorginstellingen. Hierbij vervult de gemeente een faciliterende en ondersteunende taak.

 

Kengetallen gemeente Roermond

Inwonersaantal: 56.695
Groei in 10 jaar 11.351 inwoners, mede door de herindeling van 2007.

Bedrijventerreinen:
- Spoorzone Broekhin
- Willem Alexander
- Noordelijke en Oostelijke Stadsrandzone
- Spickerhoven I, II en III
- Oosthoven
- Broekhin 2 Zuid
- Zuidelijke Stadsrand
- Merum
- Solvay Zuid
- Roerstreek-Zuid
- Oosttangent
- Roerstreek-Noord
- Heystert
- Reubenberg
- Breden Ars

Bedrijventerreinen:
Zoek hier uw gewenste bedrijventerrein op

De gemeente Roermond heeft het ontwikkelen en beheren van bedrijventerreinen uitbesteed aan Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV. www.oml.nl

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu