Partner


Gemeente Roerdalen


Website

www.roerdalen.nl


Contact

Gemeente Roerdalen

Bezoekadres
Schaapsweg 20
6077 CG St. Odiliënberg

Postadres
Postbus 6099
6066 ZH St. Odiliënberg

T. 0475-53 88 88
F. 0475-53 88 99
E. info@roerdalen.nl

Gemeente Roerdalen

Roerdalen is een levendige plattelandsgemeente. De dorpen zijn de leefgemeenschappen. Zij hebben ieder een eigen identiteit en kennen een gezellige sfeer. Er is een prachtig buitengebied, waarbij cultuurlandschap, bos en natuurgebieden elkaar in harmonieuze afwisseling versterken.

Roerdalen is aantrekkelijk door het prachtige en afwisselende landschap en de boeiende natuur. De kwaliteit van het buitengebied is gewaarborgd. Roerdalen is internationaal bekend vanwege het Nationaal Park de Meinweg. Agrarische bedrijven zorgen voor een afwisselend landschap en dragen in belangrijke mate bij aan de identiteit van Roerdalen.

In Roerdalen is kwalitatief goed onderwijs voor 0-12 jarigen beschikbaar

Ambities en kansen binnen Keyport 2020

Bedrijven

De gemeente faciliteert bestaande bedrijven, waarbij het accent ligt op kleinschaligheid en ambachtelijkheid. Roerdalen heeft geen ruimte voor grootschalige industriële bedrijvigheid. Industriële productiebedrijven die zich in onze regio willen vestigen worden daarbij ondersteund door de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML). Agrarische bedrijven hebben hun economische basis verder verbreed. Zij investeren in nieuwe technieken en zijn een bron van innovatie.

Recreatie en toerisme

Recreatie en toerisme zijn een belangrijke pijler van de plaatselijke economie. Roerdalen biedt rust, ruimte, natuur en landschapsschoon. Bezinningstoerisme heeft een duidelijke plaats verworven in het toeristische aanbod. Er is een groot aanbod aan outdooractiviteiten voor iedere leeftijdscategorie. In de prachtige gemeente Roerdalen is genoeg te beleven. Alle activiteiten, bezienswaardigheden en mooie plekjes kunt u vinden op de website ontdek roerdalen.

Het grondgebied van de gemeente Roerdalen beslaat nagenoeg de gehele Roerstreek. Deze streek, gezegend met veel natuurschoon, dankt zijn naam aan de meanderende rivier de Roer die bij Vlodrop Nederland binnenkomt en vervolgens in Roermond in de Maas uitmondt.

De gemeente Roerdalen bestaat uit de kernen

Herkenbosch, Melick, Montfort, Posterholt, Sint Odiliënberg en Vlodrop. In het buitengebied liggen de buurtschappen De Borg, Etsberg, De Holst, Lerop, Paarlo, ’t Reutje, de Varst en De Waterschei.

 

Kengetallen gemeente Roerdalen

Op 1 januari 2012 had de gemeente Roerdalen 21.095 inwoners

Herkenbosch: 4.384 inwoners
Melick: 3.705 inwoners
Montfort: 3.110 inwoners
Posterholt: 4.121 inwoners
Sint Odiliënberg: 3.381 inwoners
Vlodrop: 2.394 inwoners

Bedrijventerreinen:
Zoek hier uw gewenste bedrijventerrein op

Algemene cijfers:
Totale oppervlakte: 88,73 km2
Binnenwater: 48,00 ha
Verharde wegen: 236,96 km
On-/half verharde wegen: 121,08 km
Fietspaden: 52,00 km
Ruiterpaden: 60,00 km
Wandelpaden: 162,00 km

Recreatie:
Nationaal Park De Meinweg trekt +/- 850.000 bezoekers per jaar.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu