Partner


Gemeente Cranendonck


Website

www.cranendonck.nl


Contact

Gemeente Cranendonck

Bezoekadres
Capucijnerplein 1
6021 CA Budel

Postadres
Postbus 2090
6020 AB Budel

T. 0495-43 12 22
E. Info@cranendonck.nl

Gemeente Cranendonck

Cranendonck is een gemeente met meerdere kernen in een landelijk gebied, gelegen aan de snelweg A2 tussen Eindhoven en Weert.

Er zijn zes dorpskernen waarvan Budel een centrumfunctie heeft. Alle dorpskernen hebben hun eigen gezicht. Wat u hier overal vindt is de kenmerkende Brabantse gemoedelijkheid. In de kernen wisselen typische oude dorpsgezichten en moderne woonwijken elkaar af. Cranendonck is een groene gemeente. Er zijn prachtige natuurgebieden waar het heerlijk vertoeven is voor de inwoners en de vele toeristen. Deze omgeving leent zich bij uitstek voor recreatie en ‘kleinschalig’ toerisme: wandelaars en fietsers die komen genieten van de mogelijkheden van het platteland. Daarnaast kent de gemeente een goed winkelbestand, ingebed in een echt dorpsklimaat.

Ambities en kansen binnen Keyport2020

In de Strategische Visie 2009-2024 is te lezen dat Cranendonck zich de komende vijftien jaar vooral focust op het behouden en versterken van de rustieke, prettige leef- en woonomgeving. Het ‘eigene’ van elke kern moet zoveel mogelijk blijven bestaan.

Ook de industrie is in Cranendonck vertegenwoordigd.

Zowel in Maarheeze als in Budel liggen goed bereikbare bedrijventerreinen. Bedrijvenpark Airpark Cranendonck bijvoorbeeld biedt ondernemers optimale kansen om hun vleugels uit te slaan. In een groene omgeving krijgen bedrijven alle ruimte om hun plannen te realiseren. Het nog te ontwikkelen Duurzaam Industriepark Cranendonck (DIC) wordt een interessante vestigingsplaats voor grote bedrijven. In de opzet voor het DIC wordt duurzame samenwerking tussen bedrijven gestimuleerd. Dat moet leiden tot een vorm van symbiose waar niet alleen de bedrijven, maar ook het milieu bij gebaat zijn.

 

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu