Keyport Inspiratiesessie: Duurzaamheid

GEANNULEERD!

Duurzaamheid-sessie-444x318.jpg
     

Inspiratiesessie:

Datum: 08 oktober 2020 - GEANNULEERD!
Met Sustainable hero's Søren Hermansen (DK) en Leen Zevenbergen (NL)

Wil jij aangezet worden in jouw ambities op het gebied van duurzaamheid? Blok dan alvast in je agenda de middag van donderdag 8 oktober. Want dan komen twee spraakmakende ondernemers naar Roermond, voor een inspiratiesessie over Duurzaamheid.

Locatie & tijd

Locatie: Roermond
Tijd: In de middag
(GEANNULEERD)

Taal

De sessie is deels Engelstalig


Let op:
Er is vanwege de verplichte 1,5 meter afstand een beperkt aantal plaatsen.
Ondernemers uit de de Keyport regio krijgen voorrang.

Informatie & contact

Voor vragen over de sessie kun je contact opnemen met:

LoesBorger_Keyport.jpgLoes Borger
Business Developer Keyport
loes.borger@keyport.nl | M. 06-20519003


Sprekers

 • Søren Hermansen

  Søren Hermansen is directeur van de Energy Academy op Samsø, een eiland ten westen van Kopenhagen waar meer dan 4000 mensen wonen. In 1997 is Søren begonnen met de transformatie van de energievoorziening van Samso, waardoor een eiland is ontstaan dat niet alleen voorziet in de eigen behoefte aan schone, zelfopgewekte elektriciteit, maar ook het overschot aan energie verkoopt aan het Deense nationale elektriciteitsnet. TIME magazine riep hem uit tot één van de tien grootste milieuhelden ter wereld!

  Sinds Samso's energietransformatie is Søren een veelgevraagde adviseur en adviseur voor energieprojecten over de hele wereld geworden. Hij is ook gastheer voor een stroom van bezoekers die graag willen zien hoe de houding van gemeenschappen ten opzichte van energieopwekking ter plaatse kan worden veranderd.

  Søren won de Goteborg-award in 2009, als eerste Deense persoon ooit, voor zijn werk met duurzame energie op Samsø. De prijs, ook bekend als de milieuversie van de Nobelprijs, werd in 2011 gewonnen door Kofi Annan. Eerdere winnaars zijn onder andere Al Gore en Gro Harlem Brundland. In november 2011 ontving hij de Svend Auken-prijs van de minister-president en in december bracht hij de Community - On community efforts in practice and collaboration theory - uit. Het werk van Søren is behandeld door CNN, CBS, The Observer, The New Yorker en een aantal andere internationale media hebben het eiland bezocht. Elk jaar bezoeken 6.000 mensen de Samsø Energy Academy, waaronder veel politiek gefinancierde delegaties uit de hele wereld.

 • Leen Zevenbergen
  In 1985 richtte Leen het eerste Artificial Intelligence bedrijf in Nederland op; Bolesian. Na de verkoop van Bolesian aan Cap Gemini vertrok Leen naar Silicon Valley waar hij het Nederlandse Virtual Reality en 3-D Graphics bedrijf Electrogig leidde. Zowel Bolesian als Electrogig waren typische voorbeelden van bleeding edge bedrijven. Na terugkeer in Nederland trad Leen toe tot de besturen van PinkRoccade en later Origin, voordat hij in het jaar 2000 het eerste internet e-business bedrijf Escador startte, dat in 2007 werd verkocht aan Lost Boys Icon (LBI).

  Tot op de dag van vandaag werkt Leen mee met technologie bedrijven als Bolesian (AI), Ubiquity University en B Lab Europe. Maar hij is ook praktiserend boer op zijn walnotenboerderij in Frankrijk. Hij is auteur van bestsellers als “En nu laat ik mijn baard staan”, “’t Is Groen en groener wordt het niet”, “Sustainability @ the Speed of Passion” en meest recent “Once upon a Future”.

  Over zowel zijn bedrijven, zijn ervaringen als zijn boeken presenteert Leen alweer 15 jaar lang in binnen- en buitenland. In essentie werkt Leen dag en nacht gepassioneerd aan zaken die hem energie geven. En die energie krijgt hij van het realiseren van dromen. Zoals ieder mens uiteindelijk gedreven wordt door zijn of haar dromen om van betekenis te zijn. Met zijn werk hoopt hij anderen te inspireren mee te werken aan de creatie van een betere wereld. Hij wil mensen bewust maken van wat zij kunnen doen, hoe dat dan werkt en welke leeuwen en beren te overwinnen zijn. In zijn lezingen, workshops, voorstellingen en dagvoorzitterschap neemt hij kleine en grote groepen over de hele wereld mee zodat iedereen zelf een verschil kan maken en de beste besluiten kan nemen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu