Agenda

Connected Learning sessie Familiebedrijven bedrijfsoverdracht - WORDT VERPLAATST

I.v.m. de nieuwe coronomaatregelen zal er een nieuwe datum gepland worden. Binnenkort volgt meer informatie! – Next Generation Keyport, bedrijfsopvolging in een familiebedrijf! – Als je een eigen onderneming hebt, dan komt er een tijd om na te gaan denken over bedrijfsopvolging. Als je kinderen hebt, dan kan het zijn dat zij zelf al aangegeven hebben interesse te hebben in het bedrijf. Als ze dat nog niet gedaan hebben, dan kan het toch interessant zijn om dat gesprek met hen aan te gaan! Zelfs als je nu denkt dat het niets voor ze is.

Bedrijfsopvolging-met-logos-1024x768-1.jpg

Als je de dochter of zoon bent van een ondernemer en trots bent op het bedrijf dat er staat, dan kan het interessant zijn om eens te kijken naar de mogelijkheden die jij binnen dat bedrijf zou kunnen vervullen. Vaak is hierin namelijk veel meer mogelijk dan bijvoorbeeld de rol van je vader of moeder over te nemen.

Het kan ook zijn dat je als zoon/dochter reeds actief bent in het bedrijf. Is alles goed geregeld? En hoe gaat dat straks als de ouders met pensioen gaan?

Speciaal voor ondernemers en kinderen van ondernemers organiseren we een ‘Connected Learning’ waarin families samenkomen om over deze vraagstukken na te denken. Hoe ga je als familie bewust aan de slag met het vraagstuk bedrijfsopvolging? En wanneer doe je dat?

  1. Doel voor de ouders is om te kijken hoe het bedrijf te continueren en hoe je dit gesprek aangaat met de kinderen
  2. Doel voor de kinderen is hoe je kunt onderzoeken of je affiniteit hebt met het bedrijf en welke rol daarin het beste bij je past.

Voel je je aangesproken?
In oktober organiseren we een bijeenkomst waarin ondernemers met gezin uitgenodigd worden voor een eerste oriëntatie over bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven. Middels deze ‘Connected Learning’ willen we ondernemers laten leren van elkaars ervaringen. We laten ondernemers en kinderen aan het woord die midden in het proces zitten en kinderen die een succesvolle overname hebben gerealiseerd. Ook ervaringen die niet succesvol zijn geweest worden gedeeld.

Let op: deze bijeenkomst is dus ook interessant als je nog in de oriëntatiefase zit! Neem dan vooral je hele gezin mee.

Programma:

  • 17.30 uur – Ontvangst met soep en een broodje
  • 18.00 uur – Renske Cox, projectleider Keyport – Opening bijeenkomst
  • 18.05 uur – Johan van Rozendaal en Iris Verhoeven van Verhoeven Grondverzetmachines B.V – Over bedrijfsoverdracht onder families.
  • 18.20 uur – Deze spreker wordt later bekend gemaakt
  • 18.40 uur – Bob Duisters van Sioux – Brainport Industries Next Generation, wat heeft dit hem gebracht?
  • 19.00 uur – Vragen vanuit de zaal
  • 19.30 uur – Borrel & netwerken

Locatie:
Verhoeven Grondverzetmachines, Den Engelsman 2, 6026 RB Maarheeze.

Laat je inspireren…
Wil je op de hoogte gehouden worden van deze bijeenkomst?
Meld je dan via renske.cox@ keyport2020.nl


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

Startdatum
5 oktober 2020
Starttijd
17:30
Einddatum
5 oktober 2020
Eindtijd
19:30
Terug
Keyport
Nieuws

Leren en Werken Midden-Limburg: Succesverhaal Sido

23-10-20 De weg van jonge statushouders naar een mooie toekomst in Midden-Limburg. Dit is Sido uit Syrië en is inwoner van Echt-Susteren. Doet de opleiding Installatie- en constructietechniek. 

De weg van jonge statushouders naar een mooie toekomst in Midden-Limburg. Dit is Sido uit Syrië en is inwoner van Echt-Susteren. Doet de opleiding Installatie- en constructietechniek. 

Nieuw: Scan naar de kansen van MKB Limburg

20-10-20 Vul hem vandaag nog in! – De coronacrisis heeft grote impact op Limburgse bedrijven. Toch willen wij - Keyport, ESZL, MKB Limburg, LWV, LLTB en Crossroads Limburg – ook vooruit kijken en onderzoeken welke kansen Limburgse bedrijven zien. En pakken! Met deze korte vragenlijst krijgen we inzicht in de actuele impact van de coronacrisis op jouw onderneming. En in de mate waarin je kansen ziet en pakt. En welke ondersteuning die je daarbij nodig hebt.

Vul hem vandaag nog in! – De coronacrisis heeft grote impact op Limburgse bedrijven. Toch willen wij - Keyport, ESZL, MKB Limburg, LWV, LLTB en Crossroads Limburg – ook vooruit kijken en onderzoeken welke kansen Limburgse bedrijven zien. En pakken! Met deze korte vragenlijst krijgen we inzicht in de actuele impact van de coronacrisis op jouw onderneming. En in de mate waarin je kansen ziet en pakt. En welke ondersteuning die je daarbij nodig hebt.

26 oktober 2020 – Webinar – Hoe past circulariteit in de vrijetijdssector?

Leisure & Retail, Innovatie, Ondernemerschap, Duurzaamheid
20-10-20 Voor alle ondernemers en ketenpartners (toeleverende industrie/bedrijven) die actief zijn rondom toerisme, recreatie en horeca. Circulariteit is een kans. Jouw gasten zijn gevoelig voor natuurbeleving en voor duurzame oplossingen. Maak daar nu gebruik van en laat je deze middag inspireren!

Voor alle ondernemers en ketenpartners (toeleverende industrie/bedrijven) die actief zijn rondom toerisme, recreatie en horeca. Circulariteit is een kans. Jouw gasten zijn gevoelig voor natuurbeleving en voor duurzame oplossingen. Maak daar nu gebruik van en laat je deze middag inspireren!

Geld verdienen aan afval? Doe de Keyport scan circulair

Innovatie, Ondernemerschap, Duurzaamheid
20-10-20 Keyport Business Developer Renske Cox schudt de succesverhalen zo uit haar mouw. “En dan heb ik het nog niet gehad over de winst die we boeken door ondernemers collectief te helpen met duurzame koffiebekers die na gebruik opgehaald worden voor recycling. Of met het vervangen van standaard printpapier door duurzaam printpapier dat wordt gemaakt van landbouwafval. En met het inzamelen van koffiedrab voor het kweken van oesterzwammen door Zwamburg voor de regionale horeca.”

Keyport Business Developer Renske Cox schudt de succesverhalen zo uit haar mouw. “En dan heb ik het nog niet gehad over de winst die we boeken door ondernemers collectief te helpen met duurzame koffiebekers die na gebruik opgehaald worden voor recycling. Of met het vervangen van standaard printpapier door duurzaam printpapier dat wordt gemaakt van landbouwafval. En met het inzamelen van koffiedrab voor het kweken van oesterzwammen door Zwamburg voor de regionale horeca.”

De toekomst van de betonsector

Innovatie, Ondernemerschap, Maakindustrie
06-10-20 22 september jl. bij Kalle en Bakker in Roermond. 10 vooruitstrevende ondernemers in de betonsector gaan met elkaar in gesprek. Over zichtbaarheid en carrièrekansen. Over werven en opleiden van personeel. En over innovatie en circulariteit. Keyport Business Developer Renske Cox bracht ze bij elkaar en leidde de “Connected Learning sessie”.

22 september jl. bij Kalle en Bakker in Roermond. 10 vooruitstrevende ondernemers in de betonsector gaan met elkaar in gesprek. Over zichtbaarheid en carrièrekansen. Over werven en opleiden van personeel. En over innovatie en circulariteit. Keyport Business Developer Renske Cox bracht ze bij elkaar en leidde de “Connected Learning sessie”.

Bekijk meer nieuws
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu