Agenda

16 april 2020 – Familiebedrijven bedrijfsoverdracht - geannuleerd

Next Generation Keyport, bedrijfsopvolging in een familiebedrijf!
Als je een eigen onderneming hebt, dan komt op een gegeven moment de tijd om na te gaan denken over bedrijfsopvolging. Als je kinderen hebt, dan kan het zijn dat zij zelf al aangegeven hebben interesse te hebben in het bedrijf. Als ze dat nog niet gedaan hebben, dan kan het toch interessant zijn om dat gesprek met hen aan te gaan! Zelfs als je nu denkt dat het niets voor ze is.

Als je de dochter of zoon bent van een ondernemer en trots bent op het bedrijf dat er staat, dan kan het interessant zijn om eens te kijken naar de mogelijkheden die jij binnen dat bedrijf zou kunnen vervullen. Vaak is hierin namelijk veel meer mogelijk dan bijvoorbeeld de rol van je vader of moeder over te nemen.

Het kan ook zijn dat je als zoon/dochter reeds actief bent in het bedrijf. Is alles reeds goed geregeld? En hoe gaat dat straks als de ouders met pensioen gaan?

Bedrijfsopvolging-met-logos-1024x768-1.jpg

Speciaal voor ondernemers en kinderen van ondernemers organiseren we een ‘Connected Learning’ waarin families samenkomen om over deze vraagstukken na te denken. Hoe ga je als familie bewust aan de slag met het vraagstuk bedrijfsopvolging? En wanneer doe je dat?

  1. Doelstelling voor de ouders is te kijken hoe het bedrijf te continueren en hoe je dit gesprek aangaat met de kinderen
  2. Doelstelling voor de kinderen is hoe je kunt onderzoeken of je affiniteit hebt met het bedrijf en welke rol daarin het beste bij je past.

Voelt u zich aangesproken?
In april organiseren we een bijeenkomst waarin ondernemers met gezin uitgenodigd worden voor een eerste oriëntatie over bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven. Middels deze ‘connected learning’ willen we ondernemers laten leren van elkaars ervaringen. We laten ondernemers en kinderen aan het woord die midden in het proces zitten en kinderen die een succesvolle overname hebben gerealiseerd. Ook ervaringen die niet succesvol zijn geweest worden gedeeld.

Let op: deze bijeenkomst is dus ook interessant als je nog in de oriëntatiefase zit!
Neem dan vooral je hele gezin mee.

Programma:

  • 17.30 uur – Ontvangst met soep en een broodje
  • 18.00 uur – Renske Cox, projectleider Keyport – Opening bijeenkomst
  • 18.05 uur – Johan van Rozendaal en Iris Verhoeven van Verhoeven Grondverzetmachines B.V – Over bedrijfsoverdracht onder families.
  • 18.20 uur – Inge Louwers en Elke Coolen van DeeDee – Pouch Professionals – twee zussen die samen het bedrijf van hun ouders hebben overgenomen. Hoe is dit traject verlopen?
  • 18.40 uur – Bob Duisters van Sioux – Brainport Industries Next Generation, wat heeft dit hem gebracht?
  • 19.00 uur – Vragen vanuit de zaal
  • 19.30 uur – Borrel & netwerken


Locatie:
Verhoeven Grondverzetmachines, Den Engelsman 2, 6026 RB Maarheeze.

Laat je inspireren…

Wil je op de hoogte gehouden worden van deze bijeenkomst?
Meld je dan via renske.cox@ keyport2020.nl

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door: Keyport2020, Economische Samenwerking Zuid Limburg (ESZL), De Groeischakelaar en Business Innovatie Team Limburg.


Nog niet ingeschreven voor de Keynote nieuwsbrief?

Thema’s: Arbeidsmarktoptimalisatie, Ondernemerschap, Innovatie en met nieuws over: Workshops en Seminars. Schrijf je in voor de Keynote nieuwsbrief.

 

Startdatum
16 april 2020
Starttijd
17:30
Einddatum
16 april 2020
Eindtijd
19:30
Terug
Keyport
Nieuws

20 mei Online workshop: Toekomst scenario's – de wind weer vol in je zeilen krijgen!

Ondernemerschap, Coronacrisis
12-05-20 Zorg dat je financieel gezond uit deze Corona-periode komt en meld je aan voor de gratis online workshop op 20 mei van 10.00 tot 11.30 uur. Het is interactief van opzet, dus niet alleen luisteren maar direct aan de slag en je eigen acties en scenario’s ontwikkelen. Na afloop van de workshop krijg je een persoonlijke handout mét feedback toegestuurd.

Zorg dat je financieel gezond uit deze Corona-periode komt en meld je aan voor de gratis online workshop op 20 mei van 10.00 tot 11.30 uur. Het is interactief van opzet, dus niet alleen luisteren maar direct aan de slag en je eigen acties en scenario’s ontwikkelen. Na afloop van de workshop krijg je een persoonlijke handout mét feedback toegestuurd.

Doe mee! Online Stagemarkt 2 juni

12-05-20 Van 15.00 – 17.30 uur: speeddate studenten en bedrijven. De aanmeldingen stromen binnen. Doe mee!

Van 15.00 – 17.30 uur: speeddate studenten en bedrijven. De aanmeldingen stromen binnen. Doe mee!

12 juni Online Freaky Final IoT Challenge

Maakindustrie, Innovatie, Onderwijs
12-05-20 Live stream vrijdag 12 juni 13.00-16.00 uur – In oktober 2019 ging de tweede editie van de Dutch IoT Challenge van start. Een project waarbij middelbare scholieren, mbo-, hbo- en wo-studenten worden uitgedaagd om na te denken over innovatieve toepassingen van Internet of Things en Future Tech. Hierbij wordt intensief samengewerkt door het Limburgse bedrijfsleven en onderwijsinstellingen – met als doel om Limburg een hotspot te maken op het gebied van IoT en Future Tech.

Live stream vrijdag 12 juni 13.00-16.00 uur – In oktober 2019 ging de tweede editie van de Dutch IoT Challenge van start. Een project waarbij middelbare scholieren, mbo-, hbo- en wo-studenten worden uitgedaagd om na te denken over innovatieve toepassingen van Internet of Things en Future Tech. Hierbij wordt intensief samengewerkt door het Limburgse bedrijfsleven en onderwijsinstellingen – met als doel om Limburg een hotspot te maken op het gebied van IoT en Future Tech.

Keyport introduceert: de MKB Herstel- & GROEIscan.

12-05-20 NIEUW – de MKB Herstel- & GROEIscan: Hoe resultaatgericht ben ik nu en in de toekomst? Welke resultaten willen wij als bedrijf behalen? Hoe zet ik mijn ondernemerskracht in om door te kunnen pakken, ook na deze crisis? Waaraan ga ik energie en focus geven om te groeien? Welke innovaties zorgen ervoor dat we gaan groeien?

NIEUW – de MKB Herstel- & GROEIscan: Hoe resultaatgericht ben ik nu en in de toekomst? Welke resultaten willen wij als bedrijf behalen? Hoe zet ik mijn ondernemerskracht in om door te kunnen pakken, ook na deze crisis? Waaraan ga ik energie en focus geven om te groeien? Welke innovaties zorgen ervoor dat we gaan groeien?

Ondernemen tijdens coronacrisis

29-04-20 Ondernemer in de techniek? Ondernemer in de retail? Of gewoon op zoek naar handige crisis tools en een overbruggingslening? Of naar een nieuw businessmodel, naar “aan de slag met circulair ondernemen” en naar inspiratieverhalen van andere ondernemers? Check hier het laatste nieuws.

Ondernemer in de techniek? Ondernemer in de retail? Of gewoon op zoek naar handige crisis tools en een overbruggingslening? Of naar een nieuw businessmodel, naar “aan de slag met circulair ondernemen” en naar inspiratieverhalen van andere ondernemers? Check hier het laatste nieuws.

Bekijk meer nieuws
Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor de 2 wekelijkse keynote nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de regio. U ontvangt voor de inschrijving een opting-in e-mail die u moet bevestigen.

Stichting Keyport 2020, Postbus 950, 6000 AZ Weert
Menu